Gode idéer til børnefamilier i efterårsferien

Reklame for Magiske Dage Odense

Efterårsferien er lige skudt igang, og herhjemme glæder vi os alle til en uges ferie lige midt i den periode, hvor naturen har taget det helt store skyts frem med sine fantastisk smukke efterårsfarver, som man ganske enkelt ikke kan undgå at blive betaget og forblændet af.

Vi satser på, at solen kommer til at stråle fra en skyfri himmel hele ugen, men belært af tidligere års erfaringer, så har vi dog også fundet gummistøvlerne frem 😉

Min mand holder aldrig ferie i efterårsferien, så det er altid børnene og mig, der slår os løs i den uge, og derfor har vi heller aldrig udenlandsrejser eller andre store begivenheder på programmet. 
Vi bruger det som en uge hvor vi kan komme helt ned i gear, få en pause fra hverdagen og skolen og lave en masse helt vildt hyggelige ting sammen.

Jeg har dog efterhånden også måtte erkende, at der er brug for at være planer og ting på programmet primært for børnenes skyld, for ellers føles en hel uge hurtigt meget lang.

Vi har med årene fået os en hel række hyggelige traditioner, som er faste indslag i efterårsferien, og så dukker der jo hele tiden nye ting op i takt med at børnene bliver ældre. Vi laver altid græskarlygter – i år har jeg fundet en plantage, hvor man kan plukke sine egne græskar. Vi skal ud at samle kastanjer, vi skal have nattøjsdage med filmmaraton i sofaen, og så skal vi naturligvis også ind for at besøge Tivoli, der er pyntet op til Halloween. 

I år har vi føjet en helt ny aktivitet til vores program – vi skal nemlig deltage i Magiske Dage i Odense – det som tidligere hed Harry Potter Festival, hvis det siger jer noget? 
Min mand er jo fra Odense, og mine svigerforældre bor der stadigt, så vi kommer der jo heldigvis ganske ofte, og de seneste år har vi også talt om at tage med. For vi elsker de finurlige og fantasifulde universer – vores søn gået til rollespil og har en kæmpe forkærlighed for fantasybøger, som han sluger hurtigere end han kan tømme en slikskål -med andre ord; det er på alle måder det perfekte event for en familie som vores!

Det hele foregår som sagt i Odense, og det er vel på en eller anden måde en eventyrlig pendant til kulturnatten i København – hvor der dog i Odense er meget mere fokus på børnene, men hvor der efterhånden kommer flere og flere aktiviteter for hele familien og endda også ting kun for voksne.

Der smugstartes en smule torsdag den 17/10 men ellers er det officielt fredag og lørdag at festivallen udspiller sig.

Vi har allesammen mange gange siddet og bladret programmet igennem (det kan du finde her)

, og det hele virker simpelthen så fuldstændig fantastisk gennemført, at man får helt gåsehud ved tanken om alle de sjove ting der venter.

Fx betaler man med Odinarer, som man kan få ved at veksle sine gode danske kroner (eller swipe mobilepay) i Fafner Banken, som bemandes af alskens eventyrlige væsner.

Rundt om i Odenses gader vandrer der et utal af rollespilsklædte mennesker rundt, som bidrager til den magiske stemning – og så er der ellers linet op med alverdens forskellige begivenheder. 

Du kan fx komme til havfruesvømning, du kan snolde hos Den Tossede Slikmager, man kan lave sin egen tryllestav eller troldmandskappe. 

Du kan via et garderobeskab træde ind i et magisk snelandskab, hvor du skal undslippe den onde isdronning i Vinterlandet på Brandts, og du kan deltage i et vaskeægte Troldmandsakademi på Nordheim, hvor du  kan uddanne dig til at blive fuldgyldigt medlem af det magiske samfund.

Der kører et trolddomstog, som er et gammelt damptog fra Jernbanemuseet, og så kan man komme på en Zoolomagisk sejltur, som beskrives på følgende måde:

Træd ombord på én af de mageløse magiske både ved åens bred i Munke Mose. Her kan du undervejs lytte til spændende fortællinger og opleve den mystiske stemning på åen. Når du og andre modige troldmænd og hekse ankommer til menneskenes Zoologiske have, skal I demonstrere jeres kunnen og samtidig vise, hvilket stof I er gjort af. I skal også besøge den skumle kolde dyrekælder og vi må håbe dyrene bliver i deres bure.

Og den der helt fantastisk fantasifulde beskrivelse er simpelthen SÅ sigende for hele eventet – vi glæder os vanvittigt meget til at opleve det. 

Odense ligger jo vitterligt kun lyntogstur fra København, og hele festivallen udspiller sig i centrum af Odense, som ligger lige i nærheden af banegården.

Jeg kender flere, som troligt tager turen hvert år fra København for at være med – og ifølge dem er det en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. 

Er der mon nogen af jer, der før har deltaget -og har I tips til særlige arrangementer, man ikke må misse?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *