Vores sommerferieplaner

Vi er allerede nogle uger inde i skolernes sommerferie, og jeg har haft så travlt med barsel og ferie, at jeg slet ikke har fået delt vores planer for sommerferien her på bloggen.

Sandheden er faktisk også, at vi i år ikke har så forfærdelig mange planer for vores sommerferie, og det er helt uvant for os. Vi plejer altid at suse sydpå i bilen, og jeg kan godt mærke, at det er en anelse vemodigt, at vi ikke skal det igen i år.
Vi har dog vurderet, at en lang køretur ikke just er så babyvenligt – og selvom han nok sagtens ville kunne klare turen med nogle lange pauser undervejs, så synes vi faktisk ærlig talt ikke, at det ville være fair at byde ham det.

Alternativet ville være en flyvetur, men det føles lidt skørt at flyve på ferie her i sommertiden – skal vi absolut gøre det, så vil jeg hellere gøre det et tidspunkt, hvor der ikke længere er varmt i Danmark.

Så; ferien i år bliver holdt herhjemme.

Vi tyvstartede og snuppede en uge på Bornholm i starten af juni – og sikke en uge! Det føltes faktisk fuldstændigt som en uge udenlands – både hvad angår vejr, humør og nye oplevelser i bagagen.
Derudover kan vi se frem til en lille uge i Gøteborg i midten af august (jeg markerer det her som reklame, da det er et betalt samarbejde med Visit Sweden) som er tætpakket med fantastiske oplevelser – så egentlig burde vi heller ikke klage… Og det gør vi heller ikke, men åh hvor jeg alligevel kan mærke misundelsen gnave, når jeg ser alle andres feriebilleder fra de varmere himmelstrøg, mens vi tuller rundt i det ustadige danske vejr… 😀

Det bunder nok også i, at børnene har 6 ugers sommerferie, som alle holdes herhjemme sammen med mig – hvor jeg samtidigt skal holde barsel med min baby OG passe min virksomhed, som altså ikke holder hverken barsels- eller ferielukket.
Så jeg er i forvejen en del tid herhjemme med børnene – og når man så oveni lægger, at jeg har været hjemme stort set nonstop de seneste 7 måneder, siden vores lillebror kom til verden, ja så ER jeg bare meget herhjemme, og uanset at jeg virkelig elsker vores dejlige hus, så kan man altså godt få en smule ø-kuller af det 😀

Heldigvis er det tilsyneladende bare vi voksne, der har udlængsel og går og drømmer om en ferie udenlands, for børnene virker ærlig talt til at stortrives med den sommerferieform, vi har i år.
Hver aften gennemgår vi programmet for den kommende dag, så der er struktur og overskuelighed til stor glæde for alle – og så sørger vi for et godt mix af udflugter, afslapning og praktiske gøremål.
Især det sidste er nemlig noget både min mand og jeg er storslemme til at ty til, når vi er herhjemme – for der er jo altid 1000 ting, man lige synes, der skal ordnes – men det er der altså ikke ret meget ferie over, så vi øver os virkelig i at lade være.

Vi har derfor både været i Fårup Sommerland, i Bonbonland og i htt. Vi har været en smuttur i sommerhus, vi har sovet i telt i haven og vi har været ved stranden. Vi har haft masser af venner og familie på besøg, vi har spillet brætspil, pokemon go og computerspil. Vi har badet i poolen, i havnebadet og i havet – og vi har spist minimum 3 is pr dag – det er nemlig ferieregel nr 1 her i familien 😀

Og så har vi haft overraskende stor glæde af feriebingo-konceptet, som har været en stor hjælp for børnene de tidspunkter, hvor de ikke har haft noget at lave.

Hvor har I mon tilbragt jeres ferie indtil nu?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *