En suveræn familiefavorit i klimavenlige klæder

Reklame – i stolt samarbejde med Knorr ♥

opskrift på lækker hjemmelavet lasagne

Har I mon også nogle helt klassiske go-to retter, som I tyr til i de travle hverdage, hvor I næsten ikke kan få enderne til at mødes? De der retter, som man ved, at børnene kan lide, og som heldigvis er lynhurtige at lave…

Det har vi i hvert fald stor glæde af herhjemme, og selvom det ikke nødvendigvis er de retter, der er de helt store gastronomiske udskejelser, så er det retter, som hele familien elsker, og som gang på gang redder os fra usundt og dyrt takeaway.

En all time favorit er lasagne, og når man herhjemme siger lasagne, så ved vi allesammen godt, at der er tale om Knorr Lasagne. Min mand har uforvarende et par enkelte gange forsøgt sig med at lave lasagnen selv – uden hjælp fra Knorr, og den er ganske enkelt ikke blevet godkendt. Vores nabobørn har rost min (Knorr)Lasagne til skyerne og bedt deres mor om at få opskriften af mig – og de har flere gange forlangt at få “Lisbeths lasagne” – haha 😀
Den kan noget, den Knorr lasagne – og både børn og voksne herhjemme er vilde med den.

opskrift på lasagne

Vi har derfor naturligvis affundet os med, at vi ikke skal ændre på hovedingrediensen i vores lasagne; nemlig Knorr 😛 men vi dog har med tiden fået justeret den til at være noget mere bæredygtig end tidligere, fordi vi har skåret ned på kødet i retten – og samtidigt så hjælper den nye fremgangsmåde os også i kampen mod madspil – hvilket er helt i tråd med Knorrs egne tiltag.

Som jeg før har nævnt, så er Knorrs produkter nemlig ekstremt bæredygtige (læs mere og følg Knorrs bæredygtige rejse lige her), og Knorrs lasagne med 100% naturlige ingredienser indeholder udelukkende naturlige ingredienser som vi danskere kender fra vores eget køkken, hvorfor vi her i huset også med god samvittighed springer over, hvor gærdet er lavest (og bedst), når vi skal lave lasagne.

Noget af det, den især også kan, er at den er perfekt til at skjule et utal af grøntsager, hvis man skulle være begavet med et kulinarisk selektivt barn – som vi ynder at omtale ældstebarnet herhjemme 😉 Jeg tømmer simpelthen bare grøntsagsskuffen i køleskabet, putter det i blenderen, og når det er helt puréret, så blander jeg det i gryden, efter jeg har svitset kødet. Dermed kan jeg også halvere mængden af kød i retten, fordi grøntsagerne ganske enkelt giver fyld i stedet – og voila, så har jeg både minimeret vores madspil ved at få brugt alle de grøntsager, som lå og var lidt slatne i skuffen, og samtidigt har jeg skåret kraftigt ned på vores indtag af kød.

Den slags er Knorrs tørrede produkter nemlig helt fantastiske til. De har så kraftig og god en smag, at de sagens kan bære at blive fyldt med revne eller blendede grøntsager, uden at retten af den grund bliver trist eller smagløs – og så kan man som familie let skrue ned for sit kødforbrug, også selvom det med børn måske nogle gange kan være mere svært helt at undvære kød.

Jeg har også tidligere her på bloggen bragt en opskrift på een helt kødfri udgave af Knorr Lasagne – den kan du finde her. Den er især et hit hos min datter og mig selv, mens min mand og min ældste søn har svært ved helt at undvære kødet.

Disse grøntsager fiskede jeg op fra køleskabsskuffen og tilsatte en squash, og så kom det hele i blenderen med en dl vand.

Så når det er til hele familien, kommer der altså altid kød i – men blot ca. halvdelen af, hvad der står på pakken. Derudover tømmer jeg som sagt køleskabet for grøntsager, og her kan alt stort set bruges; squash, løg, aubergine, tomater, peberfrugt, kål, gulerødder, snackærter osv. Selv de grøntsager, som er blevet bløde, kedelige og slatne kan man sagtens bruge deri, så man ikke behøver at smide maden ud. Et kæmpe plus, at man på den måde kan undgå madspild ved at putte grøntsagerne i sin Knorr Lasagne!
Typisk ville man nok foretrække at rive grøntsagerne, men jeg propper det simpelthen i vores blender sammen med en smule vand, og så blender jeg det helt fint – på den måde glider det lettest ned hos vores søn 😉

Opskrift god lasagne

hurtig lasagne opskrift

Vi topper lasagnen med et godt lag ost øverst – og så laver jeg altid skåle med gnavegrønt til at hapse sammen med lasagnen. Det tager vitterlig max 20 minutter at lave maden – det er faktisk ikke længere tid end at hente mad på pizzariaet 😀

Hvad er mon jeres go-to retter, når hverdagen er lidt for travl, men I stadigt gerne vil spise godt og sundt? Og var I godt klar over, at Knorr laver produkter helt uden e-numre, tilsætningsstoffer osv.?

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Herhjemme bruger vi også knorr. Mine børn er helt vild med når jeg kommer spinat i. (og altid gulerødder) spinaten smides i blender med lidt af mælken og voila har du en meget grøn sauce og senere en grøn lasagne. 😊

  • Min to-go ret nr. 1 er omelet. Vi har som regel æg i køleskabet, og der tilsætter jeg også gerne nogle af de grøntsager, der alligevel ligger i køleskabet. Og gerne også et fed hvidløg, det giver lige det ekstra pift.

    • Åh ja det er også en perfekt ret til at få brugt nogle af alle sine grøntsager – jeg elsker også at putte lidt hakkede jalapeños i for at give lidt mere smag 🙂
      Mine børn er desværre ikke fans, så det er ofte noget jeg laver til frokost, når jeg arbejder hjemmefra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *