TV-Køkkenet ;) lækker vegetarlasagne

Reklame – i samarbejde med Knorr


Blogland er i sandhed et fantastisk sted, som gennem årene har budt på mange venskaber og bekendtskaber – både virtuelle såvel som ude i den virkelige verden.
En af de bloggere, jeg stadigt har til gode at møde, selvom jeg trofast følger med på hendes blog er Michelle fra Stonemuse, som er en ung smuk kvinde, der huser et fantastisk univers på sin blog, jeg ikke kan undgå at føle mig draget af -selvom jeg selv er et helt andet sted i livet.

Michelle har sendt en udfordring i min retning, jeg har nemlig modtaget en depeche fra hende i en stafet med Knorr, hvor vi deltagere skal lave et food hack med en ret fra deres nye serie, Knorr Verdensretter.
Man kommer vidt omring med verdensretterne – Thailand, Indien, Italien og Mexico – men jeg har valgt at holde mig til det land, der står mit hjerte allernærmest; nemlig Italien, hvor jeg har boet et års tid, før jeg flyttede til København.

Der er tale om en italiensk lasagne – Italian Lasagne al Forno, og i modsætning til den velkendte, klassiske Knorr Lasagne, så lægger Verdensretterne op til, at der faktisk kun er en idé til en opskrift bag på æskerne – men at man egentlig bare har basisingredienserne til en lækker og meget hurtig ret – og at man så selv supplerer op med andre ting, så man ender med en ret, der er lige præcist, som man selv ønsker den.
Derudover er Verdensretterne faktisk kun til to personer – så også der skiller denne lasagne sig ud fra Knorrs klassiker.

Min søn og min mand elsker lasagne – og de elsker Knorr lasagne. Det gør min datter også -men hun er ikke den store kødspiser. Faktisk er hun det seneste halve år gået over til stor set altid at sortere kødet fra, når vi får aftensmad – uden dog at sætte ord på, at det er kød, hun ikke kan lide.
Når vi får lasagne, kan hun på magisk vis også formå at skille kødsovsen fra lasagnepladerne, så hun ender med bare at spise dem og salaten.

Jeg tænkte derfor, at det her var en passende anledning til at lave en lasagne til hende – en lasagne uden kød men stadigt med masser af smag – Italian Lasagne al Forno.
Jeg har valgt at bruge røde linser i stedet for hakket oksekød. Det giver samme form for fylde – men naturligvis kan man sagtens smage, at det er linser – og med min datter gør det bestemt ikke noget – hendes livret er nemlig linsesuppe 🙂

Derudover har jeg tilføjet nogle revne grøntsager – men det gør jeg nu også altid i en almindelig lasagne. Det er nemlig en fantastisk måde at kamuflere en masse grøntsager 😉

Pakken indeholder også ingredienser til en bechamelsauce, som gør lasagnen dejlig cremet – og det passede rigtig godt til grøntsags- og linsesaucen.

Lasagnen blev i den grad godkendt af min datter – selv min kødelskende mand og min mor, der er fan af traditionelle retter – var vilde med den, og det er jeg selvsagt også!
Så du kan sagtens give den et forsøg, selvom du ikke er vegetar, og selvom du faktisk er ganske godt tilfreds med en kødfyldt lasagne – den her har nemlig præcist lige så meget smag og fylde, og det er en genial måde at snige en kødfri dag ind i madplanen.

Knorrs Verdensretter er virkelig lette at lave og tager ca. 30-40 minutter fra man går i gang til den færdige ret står på bordet – og det er altså et hit i en travl hverdag!
Jeg har derfor sat min datter i sving med retten – for at vise, hvor nemt og hurtigt, det vitterligt er – og det er der kommet en skøn video ud af, hvor man tydeligt kan se, hvordan hun lever sig ind i rollen som madblogger med liv og sjæl 😉

Før jeg deler opskriften med dig, er jeg blevet bedt om at give depechen videre til en anden blogger. Valget er faldet på Joen fra Stay Classy. Der er nemlig forbavsende få mandlige bloggere her i Danmark – og endnu færre af dem, der vover sig ud i at blogge om mad, så jeg er meget spændt på at se, hvad han mon disker op med.

Opskrift på vegetarlasagne a la Knorrs Verdensretter:

Det skal du bruge:

 • 1 pakke Italian Lasagne al Forno fra Knorr
 • 2 revne gulerødder
 • 1/2 revet squash
 • 1 løg i tern
 • 1 fed hvidløg – presset
 • 200 g røde linser
 • 4 dl vand
 • Evt. en bouillonterning
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2,5 dl mælk
 • En håndfuld revet ost

Sådan gør du:

Kog linserne i vandet i ca. 10 minutter og hæld evt. overskydende vand fra.
Svits løg og hvidløg i en smule olie og tilsæt derefter linser og grøntsager Lad det simre en smule, hvorefter du tilsætter krydderier og tomatpuré fra Knorr æsken.
Hæld en dåse tomater i gryden og lad retten småkoge i ca. 10 minutter.
Mens retten simrer, tager du en lille gryde og hælder mælk samt pulveret til bechamelsaucen deri. Bring det i kog og lad det koge i 1-2 minutter, hvorefter bechamelsaucen er færdig.

Hæld først linsesaucen i et ovnfast fad, læg derefter lasagneplader og gentag, til du har brugt alle plader og al saucen – der skal være et lag linsesauce øverst.
Hæld derefter bechamelsaucen på toppen og drys den revne ost ud over

Lasagnen skal have ca. 25-30 minutter i ovnen ved 180 grader, til den er dejlig gylden og lækker.
Velbekomme! 🙂

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *