Gør børnenes lommepenge elektroniske med MyMonii

Reklame – i samarbejde med MyMonii

MyMonii; en app, der får hele lommepengerutinen ind i den elektroniske tidsalder, så man kan overføre lommepengene til børnene elektronisk, og de kan bruge lommepengene til at betale med i fysiske butikker via MyMonii Pay – en form for mobilepay til børn. Lyder det ikke ganske genialt?
Tænk på at du så slipper for forvæves at skulle rode lommer og tasker igennem for mønter, når lommepengene skal betales 😀 Læs med i indlægget – og download evt. allerede MyMonii appen lige her til iPhone og her til Android – den er ganske gratis at downloade og bruge.

Med to børn på 10 og snart 8 år er lommepenge noget, der er svært at komme udenom – og vi har de sidste par år forsøgt os med flere forskellige modeller ift. hvor mange penge, de skal have, hvor ofte de skal have dem, hvad de evt. skal gøre til gengæld og ikke mindst hvordan de skal have pengene.

Jeg synes, at signalværdien i lommepenge er virkelig vigtig, og der er så megen læring for børnene i, at man skal yde en indsats for at få penge, at man kan gå og spare op til noget man virkelig ønsker sig – og at man lærer, at hvis man hele tiden går og småklatter pengene væk, så får man aldrig råd til de helt store ting.
Værdien af penge er noget af det, der ligger mig allermest på sinde at få lært mine børn, og jeg kan mærke, at jeg virkelig forsøger at undgå at falde i fælden med hele tiden liiiiige at give dem de ting, de gerne vil have, selvom vi har råd til det og mulighed for det – netop fordi jeg aldrig vil have, at de pludselig bare tager ting for givet.

Vi har de seneste par år givet dem et engangsbeløb, når vi skulle på ferie (hvis vi har været væk i flere uger som fx her hvor vi startede ud i Cinque Terre, har de dog fået én rate pr uge) og så har de selv skulle administrere deres penge, og til gengæld har vi ikke betalt andet for dem end maden og dessert. Så alle deres is, souvenirs, legetøj osv. har de selv skulle købe for de penge, vi har givet dem.
Havde de lyst til at købe 10 is den første dag, så måtte de gerne det – så havde de bare ikke flere penge tilbage til resten af ugen 😀

Det har været enormt læringsfuldt for dem – og de har brugt timevis på at overveje, hvordan formuen skulle forvaltes bedst muligt. Fx var vores datter virkelig bange for, at hun ville ende med at bruge pengene før sin bror, så hun kunne risikere at han sad og mæskede sig i is foran hende 😀 – og faktisk så endte hun med at bruge en masse penge på noget legetøj – og da hun så ikke havde råd til en is, så betalte brormand for hende ♥
De episoder har især synliggjort, hvor meget de får ud af selv at forvalte og prioritere deres penge – og vi har som voksne også skulle lære at vi ikke bare lige giver en is, når feriepengene er brugt op – for så går hele idéen jo af konceptet.

Vi har desuden kørt med en lommepengeordning de seneste år, hvor de hver får 10 kr om ugen. Til gengæld skal den ene altid gå ud med skraldeposen, mens den anden tager af bordet efter aftensmaden. Derudover har vi jævnligt nogle ekstraopgaver, som de bliver tilbudt og kan få ekstra penge for. Nogle gange skal de hjælpe mig med opgaver i forbindelse med min blog. Andre gange kan det være havearbejde, rengøring af bil osv.

Problemet med det med lommepenge er så til gengæld, at vi stort set aldrig har kontanter længere. Vi betaler altid med dankort eller mobilepay, og derfor har jeg næsten aldrig mønter, når de skal have deres ugentlige lommepenge.
Det har betydet, at jeg har mit eget lille regnskab i hovedet over, hvor meget jeg skylder dem – og så går signalværdien lidt i stykker, føler jeg. Så har de netop ikke et klart overblik over, hvor mange penge de råder over – og så virker det ærlig talt også som om, det ikke betyder ret meget for mig at kunne give dem lommepenge.

MyMonii App

Alt det er blevet løst med app’en MyMonii – det er seriøst lige det, vi har manglet. Både forældre og børn downloader den hver især på deres telefoner og opretter sig i systemet. Så kan man via app’en overføre penge til sit barns “konto” – så det hele tiden fremgår hos både forældre og barn, hvor mange penge de har.
Man kan oprette opgaver og sætte beløb på dem – og når barnet har udført opgaven får de pengene (man kan fx også lave opgaverne som “først til mølle” så det er det barn der først udfører opgaven, der får pengene :D). Hvis man vil, så kan man tilknytte sit betalingskort, og dermed kan børnene bruge deres beløb fra MyMonii appen til at betale med i en lang række butikker, der er tilknyttet ordningen – det hele er lavet i samarbejde med Nets og fungerer nemt og sikkert.
Hvis dit barn ikke har sin egen telefon (det har vores datter fx ikke endnu) så kan de sagtens bruge selve lommepengedelen alligevel, fordi du kan oprette dem på din egen telefon, og de via den kan holde øje med, hvor mange penge de har – de kan selvsagt bare ikke bruge betalingsdelen.

Vi har testet appen i et par uger nu, og vi er mildest talt voldsomt begejstrede for konceptet herhjemme – og det er altså både forældre og børn. Når vi lige har fået den testet helt igennem, så skal jeg nok komme med en mere fyldestgørende anmeldelse af appen og de forskellige funktioner -for der er virkelig mange geniale løsninger, som vi lidt efter lidt får lært at kende. I mellemtiden kan du selv downloade MyMonii app’en gratis, så du selv kan lære den at kende (iPhone versionen her – og Android versionen her) – og vær opmærksom på, at du ikke kan begynde at oprette opgaver osv. derinde, før dit barn også er logget på systemet – det drillede mig en smule til at starte med 😉

Er vi mon de eneste, der aldrig har kontanter til at betale lommepenge med, og som derfor i den grad har savnet den her app? 
– nu mangler vi bare en elektronisk løsning i stedet for den der mønt til indkøbsvognene – så er jeg klar til at skippe kontanterne 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

  • Mange Ruko-nøgler med rundt hoved kan bruges i stedet for vognmønt.
    Man sætter bare den runde side ind først. Nogle kan man tage ud igen, andre skal blive siddende og så er det en fordel lige at dreje nøgle lidt til siden, så man ikke bliver “spiddet”, hvis/når man læner sig indover håndtaget *har jeg hørt 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤪*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *