Rejseguide til Cinque Terre og gode tips til seværdigheder

Rejseguide til Cinque Terre i Italien

Her kommer en rejseguide til Cinque Terre i Italien med gode tips til seværdigheder og en oversigt over hver enkelt af de 5 smukke byer med tips til hvor det er bedst at bo.

Cinque Terre er nok pt et af de mest instagrammede og hypede steder i Italien – og med rette! De billedskønne pastelfarvede huse, der snor sig som perler på en snor i det smukke bjerglandskab er simpelthen uden sammenligning min fineste rejseoplevelse i Italien indtil nu (tæt forfulgt af Sardinien dog, som altid vil have en kæmpe plads i mit hjerte).

Hvor ligger Cinque Terre og hvordan kommer man dertil?

Cinque Terre ligger i Ligurien i det nordvestlige Italien – helt præcist er det ca. 18 timers kørsel fra København, og her taler jeg af helt personlig nyslået erfaring 😀
Vi valgte nemlig at køre selv, og det kan varmt anbefales pga. den vildt smukke køreture. Vi delte etapen op i to, så vi tog en overnatning i Lichtenstein, da vi havde kørt i ca. 12 timer – så havde vi 6 timers kørsel tilbage den næste dag, så det passede med at vi ankom omkring frokosttid. I Lichtenstein boede vi på dette fine hotel (reklamelink), som jeg varmt kan anbefale – både pga. pris, beliggenhed og ikke mindst deres service.

Du kan enten vælge at køre til en af de større byer i nærheden af Cinque Terre – som fx La Spezia, parkere bilen der og tage toget videre. Det var klart det, der blev anbefalet på de fleste sites, da vi læste hjemmefra. Her er det forholdsvis billigt at parkere bilen, og togene kører stort set hele tiden. Der er dog en del mennesker med togene i højsæsonen, så jeg forestiller mig, at det må være en anelse presset at stå der med kufferterne.

Vi valgte derfor i stedet at tage bilen hele vejen, fordi det virkede mere overskueligt med børn, bagage og en bagende sol. Det er ikke tilladt at køre bil i byerne, men lige udenfor hver by ligger der er parkeringsplads, hvor du mod betaling kan parkere din bil, og så kører de dig og dine kufferter det sidste stykke ind til byen. Vi betalte €45 for 3 døgn på en plads, hvor bilen var låst inde med overvågning – og så både hentede og bragte de os. Det fungerede virkelig fint, og det kan jeg sagtens anbefale andre at gøre 🙂

Hvor og hvordan skal man bo i Cinque Terre?

Jeg vil varmt anbefale jer at booke overnatning i god tid, hvis I gerne vil besøge Cinque Terre. Der er ikke alverdens muligheder at vælge mellem, og priserne følger udbud og efterspørgsel, så de stiger altså meget hurtigt. Vi fulgte så lige præcist ikke mit eget råd, og alligevel lykkedes det os at finde en lejlighed via Airbnb kun 4 dage før vores ankomst 😀 – og selvom den lå fuldstændig perfekt, så var den altså heller ikke helt billig. Om man er til hotel eller lejlighed er jo lidt en smagssag – vi nød godt af vores store altan, som havde udsigt over hele byen, men generelt opholdt vi os ikke ret meget i lejligheden, så jeg havde nok i virkeligheden foretrukket et hotel, hvor min seng blev redt hver dag og vi kunne blive opvartet en smule 😉

Vi boede i Varnazza, som vi havde læst os til skulle være den smukkeste by. Den var også helt fantastisk smuk og et rigtig godt valg, men næste gang vi tager til Cinque Terre vil vi uden tvivl bo i Manarola, som vi alle 4 forelskede os i. Læs min lille guide til hver enkelt by lidt længere nede i indlægget.
I Varnazza ville vi gerne have booket et af disse hoteller – dette bed & breakfast til en rimelig prisdette hotel til en god pris med en helt fantastisk udsigt (reklamelinks).
I Manarola faldt vi over det her hotel, fordi det ligger ret godt – jeg kan se, at prisen er meget fair -.- og det her hotel er helt over the top;  både beliggenhed, udsigt og værelserne – men altså også prisen 😉 (reklamelinks).

Hvad skal man lave i Cinque Terre – seværdigheder i Cinque Terre

Cinque Terre er først og fremmest kendt for de smukke vandrestier, der findes mellem hver af de 5 byer. Det er en rute på i alt 15 km, så det er forholdsvis overkommeligt, og man kan sagtens dele det op over flere dage – og så bare tage toget tilbage mellem byerne, når man ikke orker mere den enkelte dag.
Vi nøjedes dog bare med at vandre rundt i byerne, hvilket i sig selv også er en helt fantastisk oplevelse. De pastelfarvede huse ligger overalt, og eftersom byerne trods alt er placeret i klipperne, så kan man ikke undgå at blive betaget af den flotte udsigt næsten lige meget hvor man befinder sig.

Der er også flere muligheder for at bade i de forskellige byer i Cinque Terre, der er lækre restauranter, du skal helt bestemt have dig en is og også en frisklavet granita med smag af citron. Du skal vandre omkring og lave ingenting, poste pastelfarvede billeder på Instagram, nyde en vellavet espresso, og indsnuse den fantastiske italienske stemning som hersker overalt i de fem smukke byer.

Jeg kan varmt anbefale at købe et dagskort til toget – vi betalte €42 for en familiebillet, der var gyldig en hel dag – og så kunne vi frit køre med toget mellem alle byerne. Vi fik en lille tidstabel på stationen, så vi hele tiden havde overblik over, hvornår togene kørte- men i dagstimerne kører de en del gang i timen, så vi gik normalt bare ned på stationen og ventede på næste tog.
Det er en fantastisk nem måde at opleve byerne på, og vi nåede altså omkring alle 5  byer på en enkelt dag – hvor vi havde god tid til både frokost, ispauser, udsigtskiggeri, vandren og baden i havet.
Den kommende dag ville vi faktisk have taget ruten mellem alle byerne via båd, men vi endte i stedet med at genbesøge vores favoritbyer via toget igen, så vi kunne bruge ekstra tid de steder.

Gode restauranter i Cinque Terre

Cinque Terre har en del turistfælder rent madmæssigt – med overprized mad der ikke lever op til prisen. Men der er altså også nogle virkelig gode steder, som jeg meget gerne vil anbefale, hvor vi spise rigtig godt.

Belforte Ristorante Bar i Varnazza – det her var klart vores bedste madoplevelse i Cinque Terre. Restauranten ligger først og fremmest helt fantastisk oppe på en klippe tæt ved havnen i Varnazza. Du får ganske enkelt ikke en bedre udsigt end her! Dernæst er både mad og service helt i særklasse! Vi spiste bl.a. en fantastisk spaghetti vongole (spaghetti med små muslinger), cozze alla marinara (blåmuslinger) og så fik min mand Tagliolini al nero di seppia con gamberi e alghe (frisk pasta farvet sort af blæksprutteblæk med store stykker saftige rejser), som han var helt begejstret for.
Et godt tip er at gå derop i løbet af dagen og reservere et bord – endda meget gerne dagen i forvejen. Så kan du nemlig bede om et af bordene med den bedste udsigt – restauranten ligger på flere plateauer på klippen.

Gianni Franzi i Varnazza – den ligger nede ved havnen og ligner umiddelbart en typisk turistfælde, men tag ikke fejl; maden er helt fantastisk lækker. Vi spiste en god frokost her, og jeg havde på forhånd fået anbefalet deres Spaghetti alla scarpara, som er en kendt specialitet fra netop denne restaurant. Det er en cremet, spicy tomatsauce med masser af hvidløg, olivenolie og frisk chili – og den smager virkelig helt fantastisk. Også deres spaghetti vongole, prosciutto de parma e melone (parmaskinke og melon) og blåmuslinger blev spist af resten af familien med stor fornøjelse 😉

Bar La Terza Terra i Corniglia – Udsigten er også fremragende her, og det er et virkelig lækkert sted lige at sætte sig og få lidt hapsere samt en Aperol Spritz eller et glas køligt rødvin. Vi har ikke selv spist der, men maden skulle også være virkelig god – og stedet er perfekt når man har besteget samtlige 384 trappetrin for at komme til byen 😉

Guide til de forskellige byer i Cinque Terre

Monterosso

Det er den nordligste af de 5 byer og også den største. Vi havde læst os frem til, at det var byen med den bedste strand, så det var for at få en kølig dukkert, at vi tog til byen.
Monterosso minder om en helt klassik italiensk kystby med en bred strandpromonade, masser af små butikker med sandwich og takeaway pizza og naturligvis en isbutik på hvert eneste hjørne. Den er fin og hyggelig, men da vi besøgte den var den desværre også overrendt af turister. Altså, som i virkelig mange turister, hvilket vi faktisk ellers ikke rigtigt oplevede andre steder i Cinque Terre, selvom vi var der midt i juli.
På stranden er du langt de fleste steder nødt til at betale en mindre formue for en strandstol med en tilhørende parasol, men der er dog et par enkelte striber, hvor man bare kan lægge sig med sit håndklæde. Vær dog forberedt på at du helt bogstaveligt skal vente i kø på at få en ledig plads 😀
Stranden er ikke en ren sandstrand men en masse små sten – man kan sagtens bade i bare tæer, men et par badesko havde nok været en rigtig god idé.
Monterosso er en rigtig god pause, hvis man har børn med og har brug for en pause i vandreruterne og de pastelfarvede huse, men her finder du ikke noget, du ikke kan finde i mange andre italienske byer.

Varnazza

Denne by er kendt for at være den smukkeste af de fem byer i Cinque Terre – og det vil jeg nok faktisk også mene. Selve hovedgaden i byen er tætbelagt med smukke pastelfarvede huse der snor sig hele vejen ned til havnen, hvor der ligger en masse små træbåde. Der er en lille sandstrand nede ved havnen, hvor man sagtens kan bade – og drejer man til venstre i slutningen af hovedgaden, kan man gå gennem en lille tunnel og komme ud til et klippeområde, hvor der også er mange, der bader, når havet er roligt.
Varnazza har faktisk alt, hvad man kan ønske sig; flotte huse, strand, havn, lækre restauranter og ikke mindst en virkelig hyggelig stemning.

Corniglia

Corniglia er en ægte lille perle, som absolut er et besøg værd. Den ligger ret højt oppe (384 trin op fra stationen til byen – og ja, vi talte! 😉 ), og det er også den eneste af byerne der ligger så højt, at man ikke kan komme dertil direkte fra havet.
Vi var alle 4 helt fjollede med Corniglia, som simpelthen var SÅ hyggelig. Der lå nogle fine restauranter hvor de lokaler ældre sad og spiste, og der var isbutikker overalt. Især deres friske granita med citron (en slags frisk slushice med citron – primært for voksne) er du nødt til at smage!
Der ligger også en lille lækker strand i Corniglia – hvor du dog skal ned af stort set lige så mange trapper i den anden ende af byen, som du er gået op af i den anden ende 😀
Et lille tip hvis du ikke orker de mange trapper; der kører en bus mellem stationen og byen flere gange i timen, så du slipper for alle trapperne – det opdagede jeg desværre først på vej hjem fra vores sidste besøg i byen 😀

Manarola

Manorlo blev omgående vores absolutte favoritby i Cinque Terre – og det var faktisk både voksne og børn, der syntes det. Manorlo har en hyggelig gågade, som man også finder i Varnazza – med en god stemning, små butikker og fine restauranter.
Der er desuden en forholdsvis stor havn, som kan bruges som udgangspunkt for en bådtur, hvis man gerne vil opleve byerne til søs.
Vandet i havnen er helt rent, og så er der etableret trapper og små plateauer ude i vandet, så det er oplagt at tage en dukkert i havnen. Det var faktisk det sted, vi alle 4 bedst kunne lide at bade – klart en del mere lækkert end de forskellige strande.

I Manarola finder man også en lang sti, der fører op til et plateau øverst oppe, hvor der både findes en restaurant (med meget lang kø, meget høje priser og ikke specielt god mad) samt en lille legeplads og en udkigspost. Udsigten fra ruten undervejs er helt, helt fantastisk, og det er klart her, man får det bedste view over Cinque Terres genkendelige pastelfarvede huse der er bygget ind i bjergsiden.
Den vej er I nødt til at tage en tur op af!

Riomaggiore

Riomaggiore minder lidt om en klassisk gammel italiensk middelalderby. Der ligger et kirketårn i toppen af byen, hvor det varmt kan anbefales at betale et par euro for at komme op i toppen og nyde udsigten. Der er et smukt rådhus, en flot kirke – og så ligger der en del lækre isbutikker rundt om i byen. Det er her, det er klart lettest at finde billig overnatning, og byen ligger meget centralt i forhold til de andre byer, så den kunne fint danne udgangspunkt for et ophold – uden at det dog er den af byerne, der er mest charmerende.
Det er måske nok i virkeligheden meget sigende for byen, at jeg en del gange har måtte spørge min mand: Hvad var det nu, vi så i Riomaggiore? – den var nemlig fin men forholdsvis intetsigende.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Sikke en lækker guide👌🏼 Vi er i øjeblikket ved Como og skal køre videre til Toscana. Havde overvejet at stoppe ved Cinque Terre, men vi har en på 9 måneder og en på 3,5 år med😬 Tænker det er en dårlig kombination, når det bare er et par timers besøg? Måske bedre bare at stoppe ved en lettere tilgængelig havneby?

 • Lige kørt fra Moneglia – 20 min Nord Vest for cinque Terre. Nemt at nå med tog , købte dagsbillet som du anbefalede. En dukkert i havnen i Manarolo og friterede blæksprutter .. gjorde dagen helt perfekt. De andre 4 dage er nydt i Moneglia. En lille by med stejle bakker og flest italienske turister. tak for tip 😊

 • Tak for de gode anbefalinger 😊 Vi rejser til Cinque Terre imorgen. Ved du hvor meget det koster for en enkelt togtur imellem byerne? Og iøvrigt – hvor har du købt dine fine lyserøde shorts??😅😍

  • Hvor er jeg dog misundelig! Jeg føler slet ikke, at vi blev færdige med Cinque Terre 😀
   En billet koster €4 og gælder i 75 minutter – så kan du bare rejse frit mellem byerne i den periode, men man når jo ikke så forfærdelig meget på det tidsrum.
   De er fra By Malene Birger men er efterhånden en del år gamle, så de bliver nok desværre ikke så lette at opstøve 😀

   Rigtig god tur 🙂

 • Tak for fantastisk guide.
  Vi skal til Toscana til sommer og har netop planlagt og booket to dage i Manarola.
  Glæder og til at opleve Cinque Terre…
  Og også booket hotellet i Liechtenstein til en overnatning på vejen hjem.

  • Hej Katja,
   Hvor er jeg glad for, at I kunne bruge guiden og anbefalingerne 🙂
   Jeg er helt misundelig over, at I skal af sted – jeg ville elske endnu en sommer i området, men i år har vi en lille baby, så den går nok desværre ikke helt 😀
   Jeg håber, at I får en skøn ferie til den tid 🙂
   Dbh Lisbeth

 • Hej Lisbeth

  Tak for fin guide. Jeg er ved at planlægge en tur til Cinque Terre med familien og leder efter hoteller, og vil gerne se nærmere på din anbefalinger. Men det er døde links 🤔
  Kan du hjælpe med navnene på hotellerne? Mh Sara

 • Hej Lisbeth
  Simpelthen bare en fin guide!
  Vi vil vælge et stop på vores køreferie til Italien med 3 overnatninger her.
  Vi har fundet et fint hotel ved en lille by Volastra, hvor der skulle være ca. 1 lille km gåafstand til Manarola.
  Vi er dog meget i tvivl om vi bør vælge en lejlighed inde i Manarola i stedet for.

  Gik I forbi Volastra eller kender noget til den lille by? 🙂

  Dbh
  Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *