Gode tips til valg af kombivogn – Hvilken kombivogn er bedst?

Hvilken kombivogn er bedst

Barnevogn, klapvogn, kombivogn? Det er en kæmpe jungle, og som bekendt ikke en særlig billig en af slagsen, desværre – så man vil jo også bare gerne være sikker på at ramme helt plet i første forsøg.
Hvorfor vælge en kombivogn, hvad er en kombivogn egentlig og hvilken kombivogn er bedst?
Det er nogle af alle de spørgsmål, jeg selv har tumlet med, og ud fra alle de fantastisk gode råd I er kommet med på min instagram, så vil jeg forsøge at samle og opsummere det hele i denne guide til kombivogne.

Hvilken kombivogn er bedst?

Nu er det som bekendt vores 3. barn, vi skal ud at købe køretøj til, og til de to ældste børn havde vi en helt oldschool og helt fantastisk dejlig Odder barnevogn. Den brugte de til at sove lur i på altanen, vi havde elevator, så den nemt kunne komme op i lejligheden, og som sådan var den rigtig god og fin. Vi havde en bil med et kæmpe bagagerum, hvor den sagtens kunne være – og i det hele taget, så var vores behov bare helt anderledes på det tidspunkt.

Nu hvor jeg har en del års erfaring på bagen, kan jeg dog godt se, at vi denne gang har mere brug for en lille og handy kombivogn. Altså en vogn som først er barnevogn, og som derefter kan omdannes til en klapvogn, når barnet bliver lidt ældre.
Det har jeg egentlig slet ikke været i tvivl om denne gang, men til gengæld så er spørgsmålet jo så; hvilken kombivogn skal man vælge? Der er utroligt mange forskellige mærker og modeller på markedet, og der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når man skal beslutte sig – jeg har forsøgt at få samlet de fleste her i indlægget.

Hvorfor vælge en kombivogn?

Der er flere forskellige årsager til, at jeg denne gang vælger at købe en kombivogn fremfor en klapvogn. Først og fremmest, så bor vi i København. Der er ikke ret meget plads på gaderne og jeg kommer ofte til at køre i bus og S-tog hvor den nemt skal kunne komme ud og ind (og være der). Her ER en kombivogn bare et meget mere oplagt valg, fordi den fylder mindre, og fordi den er meget lettere at manøvre rundt med.
Jeg vil kunne køre min vogn med den ene hånd og holde min kaffekop i den anden! 😀
Derudover har vi en bil, hvor der ikke er ret meget plads i bagagerummet, og dermed vil det være næsten umuligt for os at få plads til en stor klassisk barnevogn. Sidst men ikke mindst, så har vi stadigt vores gamle Odder barnevogn, som vi kan bruge herhjemme hvis barnet skal sove lur udenfor – så det er altså mest af alt et transportmiddel, vi har brug for.

Ulemper ved en kombivogn

Den mest oplagte ulempe ved en kombivogn er jo selvsagt størrelsen. Den samme grund til, at man lige netop vælger en kombivogn kan også være grunden til, at nogle fravælger den.
Der er ikke nogen tvivl om, at en kombivogn har et lavt liggemål – som hovedregel skal man regne med, at barnet kan ligge i barnevognsdelen i ca. 6 måneder, og derefter skal man altså skifte over til klapvognsdelen.
Det kan jo som sådan også være helt ok, men man skal lige gøre sig nogle tanker om, hvorvidt det er et sted, barnet ofte kommer til at sove lur – for så er det måske i virkeligheden bedre med en helt traditionel barnevogn, som barnet kan bruge i noget længere tid.

Komfort kan måske også være noget af det, der trækker lidt ned ved en kombivogn. Når man skifter til klapvognsdelen er der jo selvsagt ikke samme plads for barnet at sove lur på, de ligger ikke på en lige så blød madras og ved flere af modellerne kan man ikke lægge ryglænet helt ned, så barnet ligger fladt – i andre af dem er der et lille buk ved benene, og selvom producenterne har udtalelser fra fysioterapeuter, der anbefaler netop de vogne, så er det stadigt noget af det, der gør at flere fravælger en kombivogn.

Fordele ved en kombivogn

Det allerstørste plus ved en kombivogn er uden tvivl, at den ikke fylder ret meget. Har du en lille bil, bor du i lejlighed, skal du ofte med offentlig transport – så er det genialt med så lille en vogn!
Den er også oftest super nem at klappe sammen – ved flere modeller kan man klare det med en enkelt hånd, og det er altså rart hvis den ofte skal ud og ind af bilen – eller hvis du fx har brug for at have den sammenklappet inde i din lejlighed.

Derudover er de som oftest virkelig nemme at køre rundt med, fordi de ikke er så store og tunge som traditionelle barnevogne. Hjulene er også oftest mindre, og der er for det meste drejelige forhjul. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg skulle løfte min gamle Odderbarnevogn, når den skulle dreje skarpt – det slipper man altså for her 😀

Udseendet – og ja, det betyder noget. Hvis din mand forsøger at påstå andet, så spørg ham om han også er ligeglad med, hvordan jeres bil ser ud 😉 Jeg synes personligt, at en kombivogn er meget flottere og mere lækker at se på end en almindelige barnevogn – men det er, indrømmet, nok virkelig et spørgsmål om personlig smag.

Prisen er også en faktor, der trækker i den positive retning – selvom det ikke just føles sådan, når man svinger dankortet på de knapt 9.000 kr 😉 Men hvis du sammenligner prisen på en high-end kombivogn med prisen på en high-end barnevogn, så er de stort set identiske. Forskellen er jo så bare, at du i en kombivogn får en klapvogn med i købet – mens du ved en barnevogn skal ud at investere i sådan en bagefter.

Hvilke ting skal man overveje ved en kombivogn

Hver eneste familie har sine egne behov og ønsker, som man skal gå ud fra, når man skal vælge sin kombivogn. For mig er det fx utroligt vigtigt at den er pæn :D, at den er let at køre rundt med – og for min mand er det vigtigt at den er let at klappe sammen og at den ikke fylder ret meget i bilens bagagerum.

Der er dog også rigtig mange andre ting, man skal overveje i forhold til hvilken kombivogn man skal vælge.

 • Hvor langt er liggemålet
 • Hvilken type hjul er der
 • Hvor høj er vognen
 • Kan barnet selv kravle op i klapvognen
 • Hvor let er den at klappe sammen
 • Hvor meget fylder den sammenklappet
 • Skal klapvognsdelen kunne vende både forud og bagud
 • Er den nem at styre
 • Kan stellet bruges med en autostol
 • Kan klapvognsdelen lægges helt ned
 • Hvordan er kalechen
 • Hvor god plads er der i kurven under vognen

Hvilket mærke kombivogn kan anbefales

Det er jo nok i høj grad en form for religionspørgsmål hvilket mærke kombivogn man bør vælge. Jeg har længe undersøgt markedet, og jeg har fået gode tips fra mine følgere på instagram, og på den baggrund har jeg fået det indsnævret til 3 forskellige mærker:

Bugaboo Fox (reklamelink), Cybex Priam (reklamelink) eller Stokke Trailz. De ligger stort set på samme prisniveau, de har overordnet set de samme funktioner – så det er marginaler, personlige præferencer og nok i højeste grad udseendet, der kommer til at være det afgørende, når man skal træffe sit valg.

Vi har ikke bestilt vognen endnu – det bliver forhåbentlig krydset af i denne uge! men vi er ret enige om vores valg, og det er faktisk endt med at være den vogn, vi helt fra starten begge bedst kunne lide.

Jeg skal nok komme med en opdatering, så snart den er købt og betalt – samt en begrundelse for, hvorfor vi lige præcist er endt med det mærke og den model.

Hvilken vogn har I mon hver især? – og hvorfor endte I med den?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Vi har købt en Cybex med Lux Seat, bl.a fordi klapvognsdelen kan ligges fladt ned. Stellet passer i øvrigt også til vores Cybex autostol.
  Den er ikke kommet hjem til os endnu, fordi baby stadig ligger i maven, men jeg glæder mig til at komme ud at trille med mine new wheels 😎

  • Yay Tine – det kan jeg virkelig godt forstå!
   Hvad er Lux Seat mon?
   Jeg fik at vide, at man til fx Bugaboo kan købe en adapter til et par hundrede kroner som gør, at fx Cybex’ autostole også passer dertil – sådan at man ikke nødvendigvis behøver at bruge samme mærke autostol som kombivogn.

 • Bugaboo Buffalo. Nu hedder den vist Fox i stedet. Den har været fantastisk både i byen og i skoven hvor vi også har brugt den en del. Og nu efter over 3 års intenst brug står den stadig pæn og solidt.
  Har aldrig fortrudt.

 • Vi har en bugaboo donkey – det blev donkey selvom vi kun har et barn og ikke planer om flere, fordi det er den man kan have flest kg ekstra med i og uden bil kunne vi ikke klare os med de 5 kg man må have med ekstra i de fleste andre kombivogne.. Og vi har været så glade for den lille kurv i siden 😊

  • Åh den er simpelthen også SÅ genial. Jeg er kæmpekæmpe fan og kan huske, at jeg besøgte Bugaboo i Amsterdam, lige da den blev præsenteret.
   Jeg har også været vant til en kæmpe indkøbskurv under vores gamle Odder barnevogn og tror helt bestemt, at det bliver svært at undvære – men vi har både bil samt en Netto for enden af vores villavej, så jeg håber, jeg kan klare mig 😀

 • Vi har valgt Cybex Priam med Lux Seat. Vores datter kommer dog først til januar, så er spændt på at komme rigtigt ud og køre med den 🙂

  Det er sjovt med de mange forskellige holdninger til vogne. Bugaboo kunne jeg slet ikke forene mig med. Jeg synes, at den hang for meget og var lidt klodset i designet. Mange af Stokkes modeller er lidt for futuristiske i designet til min smag, og så oplevede jeg dem også som tungere at køre med end med Cybex.

  Jeg ville allerhelst have haft en Stork-barnevogn. På trods af det lange liggemål virker den meget kompakt, hvilket er et must, da vi bor i byen, ikke har bil og er afhængige af offentlig transport. Men de manglende drejehjul var en dealbreaker, selvom sælgeren ivrigt forsøgte at vise mig, hvor nem den var at dreje med. Man skal jo “bare lige” trykke ned i styret. Det gider jeg så ikke at gøre, hver gang jeg skal dreje vognen bare en millimeter, men det er jo en smagssag 🙂

  Jeg glæder mig til at høre, hvad I har valgt. Vi har heller ikke bestilt vores vogn endnu. Det er noget, der skal tages lidt tilløb til, for det er godt nok en stor investering 🙂

 • Vi har en Cybex Priam med Lux Seat til i den smukke Manhattan Grey. Super lækker vogn, som er både pæn, let og virkelig god at køre med – både i byen og i naturen 🙌🏻
  I øvrigt ligger vores datter på 9 måneder stadig i den på hendes lange formiddagslur (eftermiddag bruger vi ofte klapvognsdelen, hvis vi er på farten. Det er meganemt at skifte mellem de to overdele med et enkelt klik). Og ja, pladsen er ved at være trang i barnevognsdelen, men hun trives stadig rigtig godt med at ligge og putte tæt og trygt i vognen som en lille hule.
  Kæmpe anbefaling herfra 👌🏻

 • Hej Lisbeth. Har du mon lavet en opfølgning på dette indlæg? Jeg synes ikke, jeg kan finde noget og er nysgerrig efter at vide, hvilken vogn du valgte – og hvorfor 😊

 • Hej Lisbeth!
  Jeg vil også høre til dit opfølgende indlæg mht. barnevogne og kombivogne? Synes jeg har kigget alle indlæg igennem, men finder intet om en opfølgning? Det er garanteret mig, der ikke kan se. Mvh. Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *