Gode tips til hjemmespa og selvforkælelse

Reklame for Bio-Oil

Når man er gravid, så synes jeg altså, man skylder sig selv at skrue helt op for forkælelsen.

Man er på hårdt arbejde i 9 måneder, hvor ens krop skal skabe, udvikle og færdigbage et helt nyt menneske – og til de af jer, der allerede har været igennem en graviditet, så kan I nok også godt skrive under på, at den slags kommer man ikke sovende til.

Man får hævede fødder, uren hud, strækmærker, forstyrret nattesøvn fordi man skal tisse i tide og utide, tør hud, kløende skinneben (jeg tænker, det nok også delvist skyldes hævede ben 😀 ) og et maveskind, der er presset til det yderste.
Derudover er der alle de afsavn, man lider under graviditeten. Et stort glas rødvin, at sove på maven, at mæske sig i tatar, selv at kunne bære de tunge indkøbsposer hjem fra Netto eller sågar selv at kunne binde sine snørebånd sidst i graviditeten 😀
Og selvfølgelig er det da uden tvivl det hele værd! Slet ingen tvivl om det. Og det er fuldstændig fantastisk at kroppen kan skabe sådan et mirakel – det undrer mig til stadighed, hvor genial naturen er i den henseende.

Men det betyder altså ikke, at man ikke godt må forkæle sin krop lidt ekstra – netop fordi den også yder så meget mere under en graviditet. Alt er strukket til det yderste, alt er på overarbejde – og det er hårdt for både krop og sjæl.
Jeg har helt bevidst valgt nogle forskellige ting her under graviditeten, som jeg gør for at forkæle mig selv. For ved I hvad; det fortjener jeg!

Jeg får ordnet vipper en gang om måneden. Det er en halv dyr udskrivning, men jeg synes simpelthen det gør SÅ meget for mit udseende i en periode, hvor jeg ellers render rundt med uren hud og leverpostejsfarvede udgroninger i håret 😀
Jeg køber ekstra lækker take away en gang i mellem, når jeg er alene hjemme og nyder at synke ned i sofaen til en tøsefilm, mens jeg spisende forsøger at balancere maden på maven. Helt sikkert på ingen måde elegant at se på – men AH altså – den slags afslapning skal man ikke undervurdere 😉

Maven forkæler jeg stadigt dagligt med Bio-Oil, som jeg begyndte på for et par måneder siden – og som jeg også brugte under begge mine graviditeter. Altså – jeg smører den ind i olien, må jeg hellere lige understrege 😛
De der 5 minutter, jeg har sat af til det både morgen og aften ER rent faktisk luksus i en travl hverdag med to børn, job og en krop, der ikke længere bevæger sig helt så hurtigt, som jeg godt kunne tænke mig 😀

Derudover laver jeg faktisk næsten hver eneste søndag aften hjemmespa – og jeg har jo egentlig altid været ualmindelig glad for vores boblebad her på matriklen, men efter min krop er blevet stor og tung, ryggen gør ondt, huden på benene klør og maveskindet er strukket til det yderste, så giver det bare endnu mere mening for mig.

Jeg har samlet mine bedste tips til en hjemmespa, hvis nogle skulle ønske at gøre mig kunsten efter. Det kræver nok i høj grad et karbad – men ellers kan man altså også gøre meget af det samme efter en lang tur under den varme bruser.

Gode tips til hjemmespa

 •  Sæt en god playliste på
  • og dæmp lyset en smule. Det er oplagt at hygge løs med stearinlys på badeværelset, men jeg kan simpelthen ikke tåle det, så jeg nøjes i stedet bare med at skrue lidt ned for lyset.Medbring dine yndlingsmagasiner.
   Jeg er tit faldet i fælden med bare at sidde og surfe løs på min telefon, men det ER altså bare mere lækkert at bladre i mine yndlingsmagasiner eller læse en god bog.Alternativt så sæt en iPad op i sikker afstand fra vandet og se en god film eller din yndlingsserie. Lige for tiden er jeg helt fanget af “Fødegangen” på Dplay – hvor man følger de fødende par på en norsk fødegang 😀
 • Masker!
  • Når du sidder i den varme damp er det oplagt at bruge både hårkur og ansigtsmaske, som uden tvivl trænger bedre ind i din hud pga. dampen. Jeg starter med at vaske mit hår og putter derefter hårkur i, ruller det sammen i en knold øverst på hovedet – og så skyller jeg det først ud, når jeg er færdig med mit lange bad.
 • Sørg for at have god tid!
  • Jeg venter altid til børnene sover – og sender gerne min mand ud af huset, så der ikke er nogen der forstyrrer eller kræver min tilstedeværelse.
 • Koldt vand
  • Jeg får det altid lidt varmt af at ligge i blød i et karbad, og derfor sørger jeg altid for at have et stort glas koldt vand indenfor rækkevidde. Normalt ville jeg også supplere med et glas god vin – men det er af gode grunde ikke en mulighed lige pt.
 • Snacks
  • Det her er måske nærmest det vigtigste punkt på listen! Jeg kunne godt skrive, at jeg spiser masser af håndskåret frugt, friske bær og en smule nødder – men det ville ikke helt være i tråd med sandheden 😉
   Jeg har efterhånden erfaring i at indtage et utal af forskellige snaskede sager, mens jeg ligger i et badekar – og tricket er at spise noget, der ikke drysser, som man ikke så let taber (jeg havde en gang en frygtelig uheldig episode med en omgang nachos med smeltet ost – ehrm 😀 ) og som ikke bliver helt ødelagt af varmen på badeværelset.
 • Hav et håndklæde indenfor rækkevidde
  • Jf. ovenstående punkt kan der godt blive brug for det 😀 – men det er også altid brugbart, hvis hårmasken fx løber ned i øjnene eller man skal have tørret hænderne for fx at læse i sit magasin.
 • Skyl dig grundigt efter badet og hav masser af fugt klar til din hud
  • Jeg afslutter altid med en tur under bruseren, så jeg får skyllet alt sæbe og snavset vand af huden – og derefter er der i høj grad brug for at fugte huden efter en time eller mere i det varme vand.


Til det sidste punkt bruger jeg faktisk også Bio-Oil, som jeg tidligere har fortalt om her. Det er altså ikke kun til mit gravide maveskind, at den er brugbar – jeg har nemlig også helt vildt meget gavn af den lige nu på mine kløende tørre ben. Det er nok en kombination af den kolde luft, og så en masse væske i mine ben, der får dem til at klø så meget – men det hjælper virkelig meget at smøre dem ind i Bio-Oil. Hvis man bruger den lige efter badet, hvor huden stadigvæk er en smule fugtig, så trænger den meget lettere og meget hurtigere ind i huden – og så undgår jeg altså den der strammende, tørre fornemmelse på mine ben – og også på maveskindet.

Det er simpelthen guld værd med fugt til min hud, når den er strukket så langt ud, som det er tilfældet på maven, på brysterne og også på mine ben, der altså desværre ikke er helt så slanke som normalt 😀 På den her årstid har vi nok alle brug for ekstra fugt, men når din hud er på overarbejde, er det i endnu højere grad tilfældet.

Det her trick med Bio-Oil har uden tvivl reddet mig. Det var faktisk en sød følger på instagram, der efter en story om Bio-Oil tippede mig om, at det er en genial fugtgiver til andet end bare maveskindet. Og tusinde tak for det – nu er tippet hermed afprøvet, så jeg kan dele det videre, for det er alt for godt til at holde for mig selv ♥

Fotograf: Malene Porup

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *