Nye og gamle vaner under graviditeten

Reklame – i samarbejde med Bio Oil

Bio Oil til gravide maver

Det er en lidt sjov fornemmelse at være gravid igen, nu hvor det er henholdsvis 8 og 10 år siden, jeg sidst har været det. Vi har egentlig altid forestillet os, at vi skulle have tre børn, så jeg har også regnet med, at jeg skulle opleve det en sidste gang, men alligevel er det underligt nu at stå her igen efter så lang tid. Det er jo nærmest som en førstegangsgraviditet, fordi jeg intet kan huske – og så alligevel ikke, fordi jeg har to børn der stjæler det meste af mit fokus fra graviditeten 😉

Jeg har aldrig været vild med at være gravid. Jeg bliver altid en anelse misundelig og føler mig lidt forkert, når jeg hører andre kvinder udtale, hvordan de blomstrer helt op under deres graviditeter og synes det er sådan en vidunderlig periode.
Sådan har jeg det slet ikke. Jeg hader at føle mig fysisk begrænset. Jeg synes det er hårdt, og jeg savner i den grad mit almindelige tøj – og ikke mindst et stort glas rødvin 😉

Men nu står jeg midt i det igen, og jeg ved jo heldigvis at belønningen i sidste ende er det hele værd! ♥
Det er sket utrolig mange ting på de 8 år, siden jeg sidst var gravid – både i mit eget liv, med mine vaner og ikke mindst i forhold til anbefalingerne for gravide. Jeg har lige skullet finde mit ståsted på nyt her i graviditeten, men det er endt med et skønt miks af både nye og gamle vaner.

Der er en masse nye anbefalinger og råd om at holde sig fra ting, som ikke var der under mine første graviditeter. Det er en ren jungle, og jeg har flittigt nærstuderet al materiale på området og har på den baggrund fundet min egen vej gennem det hele.
Jeg er på ingen måde krakilsk, men jeg bruger min sunde fornuft til at tage mine egne beslutninger på baggrund af de officielle anbefalinger, og jeg kan mærke, at jeg hviler i det med en helt anden ro end de første to gange.
Det skal også være rart og føles roligt at være gravid, og det kan altså desværre hurtigt ende som en stressende periode, hvis man konstant går rundt og er nervøs for at træde ved siden af, fordi man føler, at man på den måde skader sin baby. Det er jo nok i virkeligheden det samme med alle de andre valg, man skal træffe på sine børns vegne gennem hele deres opvækst – man er nødt til at træffe et personligt valg på et oplyst grundlag og derefter stole på sin egen mavefornemmelse.

Jeg har dog denne gang haft større fokus på motion under min graviditet, end jeg tidligere har haft. Hvilket nok også er meget let, da jeg ikke tidligere har haft et fokus der overhovedet 😀
Jeg går en lang tur på 45-60 minutter hver aften i raskt tempo, og så har jeg også tilmeldt mig et træningshold for gravide, som jeg netop er startet op på. Det føles rart at røre mig lidt mere, og så kan jeg faktisk også tydeligt mærke på min krop og min badevægt, at jeg ikke bare kan læne mig tilbage i sofaen med min tallerken fyldt med træstammer og hindbærsnitter – som jeg sagtens kunne gøre de to første gange uden overhovedet at bekymre mig om vægten 😀

Jeg har til gengæld slet ikke styr på, hvor langt i graviditeten jeg er henne. Jeg kan huske at man især første gang nærmest kunne have vækket mig kl 3 om natten, og så havde jeg uden at tøve kunnet udbryde 23+2 😀 I dag er jeg altså nødt til først at konsultere en app på min telefon.
I det hele taget er der bare knapt så meget fokus på graviditeten denne gang – det er ikke længere noget nyt, og tiden løber af sted med to børn i forvejen. Er jeg mon den eneste, der oplever det?

Anmeldelse og test af Biooil til graviditet og strækmærker

Bio Oil under graviditeten til maven mod strækmærker

En af de ting, jeg til gengæld har taget med mig fra mine to første graviditeter er mit daglige ritual med Bio Oil. Jeg har ikke så meget som ét eneste strækmærke (7-9-13) fra mine to første graviditeter, og om det skyldes ualmindelige heldige gener, eller min vane med at smøre maven med Bio Oil skal jeg ikke kunne sige, men det føles i hvert fald rart at man aktivt gør hvad man kan for at forhindre det.
Og så er den der daglige stund både morgen og aften, hvor jeg smører maven ind bare lige en god lejlighed til at holde fokus på graviditeten i en travl hverdag med både job og to ældre børn, som netop tager meget af min tid og opmærksomhed.
Det er skønt, selvom det bare er få minutter det i virkeligheden drejer sig om, at kunne fokusere på graviditeten, nu hvor den unægtelig fylder en del mindre i hverdagen end de to første gange.
Hvad bliver det for et lille væsen, vi kan byde velkommen i familien? Bliver det mon en lille kopi af enten storebror eller storesøster eller måske helt sin egen?

Anmeldelse og test af Bio Oil til gravide

Der ER mange tanker forbundet med graviditeten, og mens jeg smører maven ind i Bio Oil, så er det bare en fin mulighed til at hellige sig de tanker, mens jeg mere og mere glæder mig til at se, hvad der gemmer sig inde i maven ♥
Bio Oil er simpelthen en lille form for daglig forkælelse for mig. Olien er let og lækker og trænger lynhurtig ind i huden uden at fedte – som jeg ellers kan huske at jeg i sin tid havde frygtet en smule. Den er baseret på essentielle olier og naturlige ingredienser, og den er vist efterhånden lidt af en evergreen indefor graviditetsgenren 😀 – det er i hvert fald stadigt den, der bliver anbefalet i min online graviditetsgruppe til at smøre maven med, og jeg begyndte at bruge den under min første graviditet, fordi jeg fik den anbefalet af en af pigerne i min terminsgruppe som et middel mod strækmærker.
For mig er det i hvert fald blevet et lækkert forkælende ritual at smøre maven ind i det hver dag, hvor man samtidig lige sender lidt kærlighed i retning af både maven og dens indhold ♥

Jeg håber også, at nu hvor jeg heldigvis er begyndt at mærke dejlige daglige spark fra maven, og nu hvor vi så småt begynder at gøre os tanker om forberedelser og indkøb til en lillebitte baby, så kommer der også mere og mere fokus på graviditeten og den kommende baby – og så behøver jeg ikke at kæmpe lige så meget med min dårlige samvittighed længere – for den ER der altså, uanset at jeg godt er klar over, at det er naturligt, at det ikke fylder lige så meget denne gang.

Har I andre mon også oplevet, at 2. og 3. graviditet har fået væsentligt mindre fokus fra jer? Og har I skabt jer nogle små hyggelige traditioner, som har givet ro til at forsøge at vende tankerne lidt mod maven, graviditeten og den kommende familieforøgelse?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *