Vores sommerferieplaner i år

Det slår mig lige, at jeg vist slet ikke har fået delagtiggjort jer i vores planer for sommeren. Midt i graviditetsbekendtgørelse, bekymringer og alt det andet, der fylder, så har jeg slet ikke fortalt, hvor vores ferie skal tilbringes i år.
Og faktisk er ferien egentlig allerede startet for vores vedkommende – vi kørte nemlig hjemmefra kl 4 i nat – eller morges, alt efter hvor meget A-menneske man er 😛

Der er egentlig ikke sådan helt vildt meget nyt under solen; vi nupper nemlig endnu en tur til Italien, ligesom vi har gjort de seneste to år.
Vi har dog ændret en smule på planerne i år – vi laver nemlig en vaskeægte roadtrip, og det glæder jeg mig helt vildt til at prøve! Vi bor normalt altid ved kysten ved Adriaterhavet – det trækker i os alle med de lækre strande og det smukke hav, når vi er i Italien, men i år lægger vi altså ud med en tur rundt i Toscana først.

Det er en lidt længere køretur, så i år laver vi et stop på vejen, hvor vi tager en overnatning i lilleputstaten Lichtenstein. Jeg har altid været sært fascineret af det lille fyrstedømme, og nu får vi altså lige et lille døgns tid til at opleve, hvad de har at byde på.

Derefter sætter vi kursen mod Cinque Terre, som jo faktisk ret beset ligger i Ligurien og ikke Toscana – men det bliver området nu ikke mindre fint af. Du har stensikkert set de smukke pastelfarvede huse langs kysten på et væld af instagramkonti de seneste år, og efter hvad jeg har ladet mig fortælle, så er der bestemt også en grund til at folk valfarter dertil.
Det er 5 små byer, der ligger på en perlerække oppe i bjergene langs kysten, og bilen er man nødt til at parkere udenfor området, så det er et oplagt sted at vandre, og ellers kan man også både tage toget eller sejle fra by til by.
Vi skal bo i Vernazza, men vi skal rundt og besøge alle byerne, mens vi er der.

Efterfølgende skal vi videre til den lille perle Lucca – er der mon nogen af jer, der har været der? Jeg er simpelthen så ofte stødt på anbefalinger til den by, så jeg glæder mig til at opleve byen og indsnuse stemningen og atmosfæren.

Når vi har haft nogle dage i Lucca går turen videre til Firenza, som jo næsten er et must, når man er i Toscana. Jeg har faktisk endnu ikke været i byen, så jeg glæder mig umanerlig meget, og jeg ærgrer mig virkelig over, at jeg ikke kan sidde på et lille torv i byen med en kølig Aperol Spritz – men det må så blot være en god grund til at komme tilbage en anden gang 😉

Sidste stop på vores roadtrip er Bologna – den fine gamle universitetsby, som summer af liv og unge studerende. Efter nogle dage i Bologna kører vi videre til Bibione, hvor vi de sidste to år har tilbragt vores ferie – og her støder min mands forældre og hans bror + familie til. Min svoger har tre børn, hvor de to er på helt samme alder som vores – så det skal nok blive en fest 😀

Det bliver en uges sol, strand og poolferie – men det er såmænd også ok efter 1,5 uge med fuld knald på de kulturelle oplevelser.

Jeg kommer til at fortsætte stilen med indlæg a la dogmeblogging – som jeg også praktiserede fra Thailand og Dubai. Det fungerede rigtig fint og jeg kan godt lide, at der kommer dugfriske hilsner, når man er på farten – i stedet for kun at samle sammen til alenlange rejseguideindlæg, når man en gang er tilbage i Danmark igen.

Hvis nogle af jer ligger inde med gode rejsetips til nogle af de steder, vi skal besøge på vores roadtrip, så smid dem meget gerne i kommentarfeltet – det vil være uendelig værdsat

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Sidste år var min kæreste og jeg på ferie i Carole (ved siden af Bibione) efter et besøg i Venedig. Det var en virkelig hyggelig by pastelfarvede huse og en lækker skobutik til mænd – desværre ikke til kvinder;-)
  Hvis det var noget for ungerne, så er der også et fint lille vandland.

  God ferie ☀️

 • Hvis I er interesserede i vin, så skal I næsten ligge et smut forbi den lille by Bolgheri, som er hjemstavn for noget af Toscanas og måske Italiens bedste vin – herunder den kendte vin Sassicaia fra Tenuta san Guido. Det ligger lidt fra Lucca, men det er næsten synd ikke at smutte forbi, når man alligevel er på de kanter. Også små byer som Bibbona og Montescudaio er hyggelige. Rigtig god fornøjelse – jeg elsker det område!

 • Lucca er fantastisk og det er Firenze også – så I kan godt glæde jer.

  Siena er bestemt også et besøg værd.

  God rejse til La Bella Italia 🙂

 • Vi er også i Lucca nu. Her er skønt, ikke vildt overrendt og vejret perfekt (ikke så varmt som frygtet). Det er en hyggelig by at fordrive nogle dage og med mange skønne restauranter. Vi bor på det skønneste B&B/hotel uden for byen (15 minutters gang til centrum) men lækker pool osv. Kan også anbefale en tur til Pisa (15 minutter i tog fra Lucca). Tager selv videre til Firenze i morgen. God ferie..

  • Winni vil du røbe navnet på B&B? Elsker Lucca og har været der en del gange men altid “inden for murerne” Kunne være rart (også for ungerne) at prøve noget udenfor murerne.

   • Ja da. Hedder villa borgo Degli det. Fint rustikt hotel/B&B med skøn pool og dejlig morgenmad. Vi var ca 15 minutter om at gå til murene, men har også en 4 årig med små ben 😊

 • Lucca er rigtig rigtig hyggelig, det kan I godt glæde jer til 🙂 Jeg kan anbefale en aften-gå-tur på bymuren, der møder I også en legeplads til ungerne. Og hvis I er der i flere dage, så er Pinocchio park en kort køretur (måske et kvarter, så vidt jeg husker) fra Lucca. Det er en fin park, der har alle figurerne fra historien, og der er teater for ungerne. Det bedste ved parken er, at den ikke er Disney-agtig. God ferie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *