Center for havskildpadder ved Khao Lak

Jeg har forsømt bloggen en smule de seneste uger og har ikke fået blogget så meget, som jeg havde håbet på – men til gengæld har jeg nydt vores rejse rigtig meget 😀

Jeg vil forsøge at komme tilbage til den næsten daglige blogging her på den sidste del af rejsen, så jeg kan dele lidt ud af vores oplevelser.

Vi er ankommet til Khao Lak, som ligger noget mere nordpå end der hvor vi har været de seneste uger.

Vi bor på et stort resort med alt hvad dertil hører af vandrutsjebane, morgenmadsbuffet og alt for mange danskere – men det har været et helt bevidst valg så der også var noget for børnene – nu hvor det meste af rejsen har været tilbragt på idylliske små øer.

Og de elsker det. Børnene.

Til gengæld har vi også et tætpakket program af oplevelser – i dag rykker vi fx ind i junglen hvor vi skal trekke og overnatte (🕷🐍😳🙈) – så det er et fint kompromis.

I går havde vi en oplevelse som var et af højdepunkterne for børnene på vores efterhånden lange rejse. Vi besøgte et hospital for havskildpadder.

Ca 20 minutters kørsel fra Khao Lak ligger der nemlig et sted, hvor de både tager sig af syge og skadede havskildpadder – men hvor de også indsamler de nyudklækkede bittesmå havskildpadder og plejer dem det første halve år for at give dem den bedst mulige start på livet.

Det ligger i et militært område og er er statsligt projekt, der er startet op af Dronningen.

Men her kan man altså komme og se havskildpadderne helt tæt på og endda få lov at håndfodre dem med agurk, som åbenbart er en himmerrigsmundfuld for de imponerende dyr.

Det var en kæmpe oplevelse (og også lidt frygtindgydende at håndfodre er dyr som nemt kunne hapse hele din finger af 😄🙈) og havskildpadderne stimlede sammen i den ende af bassinet hvor du stod, hvis de fornemmede at der var agurk i vente. Deres små hoveder strakte sig så langt op som skjoldet tillod i forsøget på at få fat på godbidden.

Vi så havskildpadder der kun var én uge gamle og bittesmå – og vi så havskildpadder der var over 15 år gamle og gigantisk store.

Vi så hvordan de plejer dem med antibakteriel salve, for at undgå infektioner – og vi kunne læse om havskildpadderne og hvad de gør for at hjælpe de truede dyr.

Vi prejede faktisk bare en taxa udenfor hotellet og kørte derhen – der er ikke nogen grund til at betale et turdelskab ekstra for at arrangere det.

Vores taxachauffør venter derhenne i to timer før vi kørte retur igen – og det kom vi vist af med 700 TBH for (ca 140 kr) for os alle 4.

Tips til Center for Havskildpadder ved Khao Lak

 • Steddet hedder: Royal Thai Navy Sea Turtle Conservation Center, Phang Nga Naval Base
 • Adressen er: Tambon Lumgaen, A. Thaimueang, Phang Nga 82210
 • Entréen koster 60 TBH pr voksen og er gratis for børn
 • Medbring endelig småpenge til at købe skåle med agurkestænger til at håndfodre dem med – det koster 20 TBH for en skål (vi købte en del 😄)
 • Lav en aftale med en lokal taxa – evt via jeres hotel – om en fast pris tur retur derud. Mit indtryk er at alle taxaer godt kender stedet og er vant til at køre derud og vente et par timer før I kører hjem igen. Vi gav 700 TBH for os alle 4.
 • Medbring pas for en sikkerheds skyld. Da det ligger på militært område skal der vises ID.  Vores chauffør havde helt styr på det og brugte sit eget – men andre har selv skullet fremvise pas.

 
Dette indlæg er skrevet efter dogmeregler for bloggere – læs mere her. 

Regler for Dogmeblogging

Jeg lover at underkaste mig følgende regler i mine indlæg markeret med dogmeblogging:

 1. Indholdet i indlægget skal omhandle begivenheder fra de seneste 24 timer før udgivelsen
 2. Indlæg må ikke forprogrammeres men skal postes så snart de er skrevet
 3. Billederne må ikke være redigerede eller med filter
 4. Billederne må ikke være opsatte hverken personerne derpå eller ved at placere “rekvisitter” der ikke allerede naturligt befinder sig på billedet
 5. Bloggeren skal selv stå for makeup og styling

Jeg forpligter mig til at sætte øjeblikket højere end helheden. Det vigtigste er at vise virkeligheden – også selvom det er på bekostning af æstetikken og bloggerens egen personlige smag.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *