Syge børn i Thailand – gode tips!


I går eftermiddags klagede min søn pludselig over ondt i maven, og kort tid efter styrtede han ud på toilettet og kastede op, hvilket han fortsatte med 4-5 gange i timen.

To timer efter fulgte min datter trop – og til sidst også min mand.

Det blev en meget meget lang nat for både dem og mig. Min datter var til sidst så udmattet, at hun næsten mistede bevidstheden hver gang hendes lille krop krampede sig sammen, selvom hun intet havde at kaste op af længere.

Jeg ringede til vores rejseforsikring, som heldigvis havde en nødtelefon, der er åben 24/7 – og de tog straks over på alt det praktiske – og samtidigt havde jeg også virkelig god hjælp fra Jysk Rejsebureau, der fik givet det kommende hotel besked om, at vi ikke kom som planlagt, men at de stadigt skulle holde værelset klar til os. Her var jeg virkelig glad for at vi have booket via dem og ikke bare selv havde stået for det.

Forsikringen fandt den nærmeste læge, de ringede til vores hotel og fik forlænget vores ophold – vi skulle nemlig være rejst videre til den næste destination i morges.

Så snart det blev morgen fik jeg fat i lægen, som kom hen til os på hotellet. Eller; de kom faktisk hele tre læger. De tog en masse prøver og konkluderede, at det højst sandsynligt var vandet fra poolen, der havde givet dem problemer. Vi deler stort set alle måltider, så det kunne ikke være noget, de havde spist, og åbenbart er det meget almindeligt at blive syg af vandet i poolen (det giver også ofte mellemørebetændelse), hvis man kommer til at sluge noget af det. Og det endda også på helt dyre og fine hoteller. En læser skrev til mig, at hun har hørt, at hvis en syg person slår en prut i poolen, er det nok til at bakterier kan overleve i klor og gøre andre uge 🤢

De lagde drop på dem alle tre her på vores hotelværelse, hvor de både fik saltvand, glukose, medicin mod smerter, kvalme, feber og antibiotika. Samtidigt havde de åbenbart også puttet sovemedicin i, så alle tre faldt i søvn i løbet af et par minutter, og så sov de 4 timer i streg – den var vist ikke gået i Danmark 😉 men søvnen var tiltrængt og kærkommen ovenpå den vanvittige nat.

Efter 6 timer kom lægerne retur med nogle seriøst fyldte medicinposer. De tog lidt flere prøver, gav min datter ekstra antibiotika direkte via drop, og derefter faldt både min mand og børnene i søvn igen.

De har det heldigvis meget bedre nu – og jeg er helt vanvittig glad for, at flere rådede mig til at kontakte en læge.

Vi håber at kunne rejse videre i morgen tidlig – det er en tur på 2,5 time, og lægerne har sagt god for det – så kryds lige fingre for os!!

Tips til at undgå syge børn i Thailand

 • Husk håndsprit! Det er især vigtigt at spritte hænderne af inden alle måltider!
 • Drik aldrig vand fra hanen – og været også helst tænder i flaskevand.
 • Undgå salat og friske grøntsager, da de ofte skyldes i vand fra hanen.
 • Sørg for at fortælle børnene at de ikke må sluge vand fra poolen. Sørg evt for at de ikke dykker i poolen men i steder kun i havet!
 • Husk at drikke nok vand – og det må helst ikke være alt for koldt.
 • Hold øje med hygiejnen de steder I spiser. Vær ikke bange for små familierestauranter, de har normalt virkelig god hygiejne – men undgå især fisk og skaldyr fra en buffet. Det er en bakteriebombe uden lige.
 • Isterninger… nogle fraråder at drikke isterninger eller shakes med knust is. Hvis de bruger isterninger med hul i midten burde det være helt trygt, da de er industrifremstillede med styr på hygiejnen – der er mere de store isblokke, de hakker is af, man bør undgå. Vi fortsætter med de friske frugtshakes, som børnene elsker – men tjekker blot hvordan de laves 🙂
 • Medbring evt revolytpulver som kan indtages, hvis uheldet er ude, så man får genoprettet væskebalancen.
 • Hav en god rejseforsikring og ring til dem med det samme, hvis nogen bliver syge.
 • Kontakt straks en læge via din rejseforsikring. I kommer hurtigere på højkant på den måde og slipper for at spilde alt for meget ferie på sygdom.
 • Stol trygt på de læger her i Thailand, som din forsikring kan anbefale. De er topprofessionelle og har en meget høj standard

Dette indlæg er skrevet efter dogmeregler for bloggere – læs mere her. 

Regler for Dogmeblogging

Jeg lover at underkaste mig følgende regler i mine indlæg markeret med dogmeblogging:

 1. Indholdet i indlægget skal omhandle begivenheder fra de seneste 24 timer før udgivelsen
 2. Indlæg må ikke forprogrammeres men skal postes så snart de er skrevet
 3. Billederne må ikke være redigerede eller med filter
 4. Billederne må ikke være opsatte hverken personerne derpå eller ved at placere “rekvisitter” der ikke allerede naturligt befinder sig på billedet
 5. Bloggeren skal selv stå for makeup og styling

Jeg forpligter mig til at sætte øjeblikket højere end helheden. Det vigtigste er at vise virkeligheden – også selvom det er på bekostning af æstetikken og bloggerens egen personlige smag.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

 • Jeg ved ikke, hvad de hedder, men da jeg var i Kina med min familie fik vi nogle antibiotikapiller med fra lægen – og da jeg blev ramt af dårlig mave både den ene og den anden vej, tog de det med det samme. I indlægssedlen stod der, at de kunne virke mod virkelig mange ting, også mellemørebetændelse. Så dem kan jeg helt klart anbefale at tage med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *