Vores rejseplaner for Thailand

Reklame – rabat fra Jysk Rejsebureau

Efter Dubai (læs mere om vores Dubai-rejse her)  går vores rejse til Thailand, som er noget vi faktisk har talt om siden Fidusen blev født for snart 7 år siden.
Jeg har kun været i Thailand en enkelt gang for over 20 år siden med min familie, mens min mand har taget den obligatoriske backpacker-tur efter gymnasiet, og derfor har rejst en del mere rundt i landet. 

Planen var oprindeligt at rejse i forbindelse med min barsel, men det kunne desværre ikke rigtigt lade sig gøre, fordi jeg var nødt til at skrive speciale, mens min mand holdt barsel – og derfor har vi først gjort det nu i stedet. Det betyder også, at mulighederne er nogle helt andre, når vi rejser med store børn på 6 og 9 år – fremfor hvis vi havde været af sted med et spædbarn.
Nu behøver vi ikke at have fokus på, at det skal være så nemt som muligt – nu kan vi i stedet lave en rejseplan, der har fokus på spændende oplevelser for os alle 4.

Det er også med det i mente, at vi har lavet vores plan for turen rundt i Thailand – der skal være en god blanding af strand, pooltid og spændende oplevelser.

Vi havde egentlig selv lagt ruten – efter jeg havde brugt mange timer på at læse rejseguides på både danske og udenlandske blogs. Alligevel fik jeg talt den igennem med en dygtig ekspert fra Jysk Rejsebureau for lige at sikre mig, at stederne også levede op til det, vi regnede med – og reelt set kunne vi have sparet rigtig meget tid, hvis vi havde konsulteret dem fra starten 😀 – de har nemlig vist sig at være vanvittig dygtige til at spore sig ind på vores tanker om ferien ift de ønsker vi har haft.

Det har været dem, der har booket alle vores hoteller for os – og de havde altså lidt af en opgave foran sig. Dels var vi ude i virkelig dårlig tid, og derfor var mange oplagte hoteller allerede optaget, og dels havde vi en række krav, der skulle tilgodeses.
Vi ville helst have pool alle steder – det var dog ikke et ufravigeligt krav.
Vi ville gerne undgå et åbent badeværelse, som faktisk findes på rigtig mange hoteller her i Thailand – men min datter er simpelthen så bange for, at der så kommer slanger ind på værelset 😀
Vi ville bo tæt på stranden!
Mindst et af stederne måtte gerne være ekstra luksuriøst – og ingen hoteller med mindre end tre stjerner.
Og så havde vi altså (desværre) ikke et ubegrænset budget, så det skulle der også tages hensyn til.
Sidst men ikke mindst, så er det heller ikke helt let at få lov at bo to voksne og to børn på samme værelse – uanset at vi var villige til at sove i den samme seng alle sammen.

Men det lykkedes dem i løbet af et par enkelte dage at få opfyldt alle vores ønsker – og umiddelbart ser vores rejseplan fra Jysk Rejsebureau virkelig lovende ud. Jeg er oprigtig SÅ glad og lettet over, at vi hyrede dem til opgaven, for de har virkelig skræddersyet planen til os, og mange af priserne er langt billigere end dem, vi selv havde fundet frem til online.

Vi havde selv købt flybilletter til Phuket, men det var ikke et sted, vi havde lyst til at tilbringe ferien, så det var egentlig dels fordi de var billige – og dels fordi det er let at komme videre derfra.

Først stop på vores rute kommer til at være Railay Beach, som vi efterhånden har hørt virkelig meget godt om fra rigtig mange.
Det ligger ved Krabi, og er egentlig ikke en ø – men man er alligevel nødt til at sejle dertil, fordi det er omgivet af store klipper. Det fantastiske ved Railay er roen – der kører ikke biler, der er ikke ret mange butikker, så man er simpelthen tvunget til at komme helt ned i gear.
Derudover er der nogle fantastisk flotte klippeformationer ud for stranden, som nærmest rager lige op i luften, hvilket ser helt vildt flot ud.
På Railay Beach er det primært bare planen, at vi skal slappe af efter nogle hæsblæsende dage i Dubai, dykke, bade og hygge os.
På Railay Beach skal vi bo på dette hotel (reklamelink).

Efter 5 dage der går turen til Koh Kradan – noget jeg virkelig glæder mig til!
Det er en lillebitte tropeø, hvor der ikke er mere end en håndfuld hoteller. Til gengæld ligger der et koralrev tæt på øen, så man kan snorkle direkte ud fra stranden uden at booke en bådtur, hvilket er en kæmpe fordel for os, fordi min datter ikke er vild med at snorkle, så vi kan skiftes til at være på stranden med hende.
Derudover ligger Koh Kradan tæt på Emerald Cave, som faktisk er grunden til, at vi tager dertil – det skal jeg nok fortælle mere om, når vi har været der.
Jysk Rejsebureau har fundet dette hotel til os (reklamelink) – og sjovt nok er det også det hotel, vi selv havde kigget på, før de overtog planlægningen for os.

Fra Koh Kradan tager vi videre til Koh Lipe, som bliver beskrevet som Thailands svar på Maldiverne. Ren tropestemning og fantastisk flotte oplevelser. Det ligger langt sydpå – lige ved grænsen til Malaysia, og to af mine veninder besøgte øen i foråret, så jeg har en bunke gode rejsetips med hjemmefra. På Koh Lipe skal vi bo på dette virkelige lækre hotel (reklamelink).

Sidste stop på turen er Khao Lak, som ligger en times tid nord for Phuket, hvor vi flyver hjem fra. Det bliver en lang tur fra Koh Lipe til Khao Lak, men vi må vælge at se det som en oplevelse 😀
Khao Lak ligger tæt på en kæmpe nationalpak, Khao Sok, hvor vi faktisk også skal have en overnatning ude midt i junglen. Derudover har vi planer om at besøge et dyrehospital for havskildpadder, at tage en dagsudflugt til Similan Island for at dykke.
I Khao Lak skal vi bo på dette hotel (reklamelink).

Sådan ser vores rejseplan for Thailand ud – og ih hvor vi glæder os til at tage hul på næste del af vores rejseeventyr 💕

Hvis I har gode tips til nogle af destinationerne, så kom endelig med dem – vi har nemlig ikke lagt os fast på nogle udflugter endnu, så der er masser af plads i programmet til spontane input 😎

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Ihh, hvor lyder det lækkert😍 Hvad er jeres budget for sådan en dejlig tur og hvor længe skal i være afsted?

  • Ja ikke? Vi synes også, at vi er endt med en rigtig god rejseplan 🙂
   Inkl vores dage i Dubai er vi væk ca en måned.
   Vi har ikke lagt et helt fast budget, men flybilletter til både Dubai og Thailand blev ca 22.000 kr for os alle 4.
   Hotellet i Dubai blev ca 7.000 kr og hotellerne i Thailand er ca 30.000 kr.
   Derudover kommer mad (vi har morgenmad alle steder), udflugter, indenrigs transport mellem destinationerne samt lidt lommepenge – og de ting har vi ikke lagt et budget for, da vi ikke helt vidste, hvad vi kunne forvente 🙂
   Vi kunne helt sikkert godt have gjort det billigere – og mere dyrt – men vi er endt på et fint mellemprisleje for os alle 4 synes jeg.
   Håber du kan bruge det til noget 🙂
   Kram fra Lisbeth

 • Hej Lisbeth
  Nu har jeg kigget lidt på din rejseplan og vil selv kontakte Jyskebureau snarest. Er det noget du vil have ændret efter du er kommet hjem? Vi skal afsted med 4 børn ca 12 dage,og har kigget på Railey og Ao nang.
  Tak

  • Så skal du endelig hilse fra mig derinde – de er simpelthen SÅ søde til at hjælpe og guide.
   Ja det er der faktisk – jeg ville aldrig vælge Railay Beach igen – jeg har også et indlæg på trapperne om det, men det var simpelthen slet ikke et særligt lækkert sted sammenlignet med de andre steder, vi besøgte i Thailand.
   Min absolutte favorit var Koh Kradan – åh det var fantastisk! Der er dog MEGET stille og roligt, hvor man ikke kan lave så meget andet end strand, pool og snokling. Hvis man gerne vil have lidt butikker, restauranter osv. så var Koh Lipe virkelig virkelig lækkert.
   Der ville jeg dog nok vælge et hotel, der lå lidt tættere på Sunrise Beach.
   Sig endelig til, hvis du har andre spørgsmål – jeg er helt misundelig over, at det ikke er mig, der skal til at planlægge sådan en tur 🙂

 • Hej Lisbeth
  Vi er netop ved at booke på Koh Kradan på Sevenseas resort – men jeg ser der står open-air bathrooms på alle deres indkvarteringsmuligheder. Er det korrekt? I hvilken type rum/villa boede I der? Var det åbne badeværelse ok? Jeg er nemlig ikke ret pjattet med tanken om det kryb, der kan komme ind… På forhånd tak for svar 😉

  • Ja det er helt korrekt – og jeg var også ret nervøs for det. Men det var der altså ingen grund til.
   Der er en høj mur hele vejen rundt om badeværelset og selve toilet, bruser osv. er overdækket på en slags “forhøjning” – så vi oplevede ingen kryb overhovedet.
   Vi boede i en Villa Santi ved stranden – det var simpelthen SÅ lækkert 🙂

 • Hej igen, Lisbeth
  Tak for svar om open-air badeværelse.
  Som sagt er jeg også ved at booke en tur til Thailand, herunder Khao Lak, Koh Kradan og Koh Lipe og vil meget gerne høre din vurdering af alle de steder I har været. Både området/øen og selve hotellet/resortet. Jeg læste et sted, at du ikke var så imponeret af Raillay beach. Hvad med de andre steder? Kho Kradan/The Sevenseas Resort, Koh Lipe/ Bundhaya Villas Koh Lipe og Khao Lak/Centara Seaview Resort Khao Lak. Levede stederne op til din forventning? Hvilket et sted gjorde størst indtryk? Hvilket et skuffede mest?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *