Programmet for første del af vores rejse – Dubai

Dagene nærmer sig med hastige skridt, og lige nu løber vi vist alle lidt ekstra hurtigt for at få nået de sidste forberedelser, så vi er klar til afrejse på fredag. Jeg er simpelthen stadigt syg, så det er nok i virkeligheden min mand, der løber mest stærkt 😉 Men jeg håber virkelig, at jeg snart er frisk igen.

Vi har her i sidste øjeblik lejet vores hus ud til nogle søde næsten-naboer, som skal have sat deres eget hus i stand, så det kræver også lige en ekstra oprydning og rengøring herhjemme 😉 Til gengæld er det SÅ trygt og rart at vide, at der er nogen, der passer på vores hus, mens vi er væk – og så er der også nogle ekstra lommepenge til ferien 😀

Men nu hvor vores rejseplaner endelig er helt på plads, gør det altså, at især børnene glæder sig endnu mere, fordi det hele er lidt mere konkret.

Fredag formiddag flyver vi af sted mod Dubai, hvor vi skal tilbringe de første 5 dage. Dubai er så tilpas meget over the top, at jeg virkelig gerne vil opleve det – men det er dog ikke et sted, jeg har lyst til at tilbringe en hel ferie – så det er helt perfekt at lave et stop der, inden vi rejser videre.

I Dubai har vi booket os ind på dette hotel (reklamelink). Vi har virkelig haft svært ved at beslutte os for et hotel også ift placering, og fordi det jo dybest set ikke er ret billigt at bo i Dubai, selvom man så til gengæld også får rigtig meget for pengene.
Men det betalte sig at holde øje på daglig basis med diverse bookingsites, for pludselig dukkede der et virkelig godt tilbud op på et af de hoteller, vi drømte om men havde afskrevet pga. prisen.
Jeg er vild med den arabiske stil, som næsten får mig til at tænke på 1001 nats eventyr – og jeg glæder mig ubeskrivelig meget til at starte vores ferie lige netop der.

I Dubai har vi allerede lagt en del planer for vores dage. Vi skal først og fremmest på ørkensafari, og nej hvor børnene dog glæder sig til det. Vi skal køre i store landrovers ud i ørkenen, ride på kamaler, se solnedgangen med et glas champagne og spise barbeque middag før vi kører tilbage på hotellet.
Dernæst skal vi i vandland – der er et par gigantiske vandland i Dubai, og alle anbefalinger lyder på, at Aquaventure klart er det bedste, så der har vi afsat en hel dag.

Ældstebarnet fylder 9 år, mens vi er i Dubai – og det er faktisk ret sødt, for han har i en del år talt om, at han så forfærdelig gerne vil prøve at fejre fødselsdag i et varmt land ♥
På hans fødselsdag skal vi op i Burj Khalifa – verdens højeste bygning, det er nemlig noget, han rigtig godt kunne tænke sig! Derudover har min mand og jeg planlagt, at vi skal ud at køre en tur i limousine, hvilket er forholdsvis billigt i Dubai. Vi synes egentlig begge, at det er ret cheesy, men jeg ved med garanti, at børnene vil knuselske det 😀

Derudover skal vi selvfølgelig også til stranden, slentre rundt ved marinaen, besøge den gamle bydel og selvfølgelig et af de famøse shoppingmalls.

Men er der mon ellers noget, du kan anbefale os at lave, når vi er i Dubai?
Tips til gode restauranter, lækre butikker, sjove steder til børn? – hit me!

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • http://m.kidzania.ae/en/ 😊 Støjniveauet er højt og man er lidt “overflødig” som voksen, da det hele handler om børnene og man egentlig mest bare står og venter, mens de laver de forskellige aktiviteter. Men da det jo ligger i Dubai Mall, kan man skiftes til at stikke af og shoppe – win win 😉

 • Jeg er lidt nysgerrig med hvilke værelsestyper i har booket – er det familieværelser, eller er børnene i ekstrasenge på “almindelige” værelser? Synes tit at priserne på familieværelser kan stikke lidt af, så tar gerne imod erfaringer 🙂
  hilsen Trine

  • I Dubai har vi faktisk bare booket et almindeligt værelse med en King Size bed.
   Det var langt fra alle hoteller, der ville tillade os alle 4 at bo på et almindeligt værelse – men det kunne vi heldigvis godt her.
   Inde på Agoda (mener jeg jeg bookede gennem) er der en smart oversigt ved hvert værelsetype, hvor der står, hvor mange voksne og børn der max må være på hvert værelse.
   På nogle af hotellerne i Thailand er der booket familieværelser eller to værelser der har connecting doors – men der er priserne altså også lidt noget andet 😀
   Kh Lisbeth

 • Lyder til en ret fantastisk tur, I har forude 🙂 Jeg har boet i Dubai (for godt nok en del år siden, og inden det blev et sted man havde hørt om i DK ;-), men har været tilbage på ferie siden. Dubai er så mange ting og har så stor alsidighed at byde på. Foruden de ting du selv nævner med ørkensafari og vandland, så vil jeg klart anbefale en tur til Bur Dubai, med et besøg på Dubai Museum, hvor man på fineste vis kan følge Dubai, Emiraternes og dets folks kolosale udvikling på meget kort tid. En superfin og lærerig oplevelse for både børn og voksne. Og når I så er dernede, så slå et smut forbi Souken, hvor I stadig kan få lidt af den originale atmosfære med duft fra krydderier og kig til masser af guld. Slut af med en sejltur på en kutter opad creeken – gerne ved solnedgang! Det er helt magisk 🙂
  I ønskes en rigtig god tur!

 • En lidt turistet men stadig rigtig sjov oplevelse – ikke mindst for børn – er the Water fountain show tæt på Dubai mall. Man kan gå direkte fra mall’er over i Souk al bahar, hvor der er mange gode spisesteder med udsigt til springvandet. Vi spiste på Baker&Spice som var low key men rigtig lækkert, hvis man er til friske grøntsagsinspirerede retter, falafler og gode friskpressede juices til (ingen alkohol her, hvilket vist nok primært kan fås på hoteller). Der den også mange andre gode restauranter i Souk al bahar og endda den amerikanske burgerkæde Shake Shack, hvis det er den sult man har. Det er en god ide at booke bord hvis I vil have plads udenfor med udsigt til springvandet. Springvandet springer hver halve time med en ny sang og et nyt lysshow, og det var overraskende flot. Perfekt at kombinere med en tur i dubai mall – https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g295424-d4232197-r438578576-Souk_Al_Bahar-Dubai_Emirate_of_Dubai.html

  Et andet mere upscale spisested (men stadig ok priser og flere gode ting til børn!) er restaurant 101 ude på palmen. Du sidder i den mest afslappede atmosfære udenfor og spiser virkelig lækker mad med udsigt over Skyline – så cool. Vores absolutte favorit – var her to gange.
  https://www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-the-palm-dubai/cuisine/101-dining-lounge-and-bar

  Et super sted til cocktails og snacks er the Jetty lounge https://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g295424-d2043511-Reviews-The_Jetty_Lounge-Dubai_Emirate_of_Dubai.html
  Perfekt til en sunset drink og med masser af alkoholfri alternativer til ungerne!

 • Velkommen til Dubai – min og og min families hjemby. Besøg evt. Black Tap for overdådige milkshakes og besøg samme sted Turtle Bay for at se rescue havskildpadder og få det perfekte view af det ikoniske Burj Al Arab!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *