Burj Khalifa, Dubai Mall og springvandet ved Dubai Mall

I går vågnede vi op med fødselsdagssang, flag og gaver – min store dreng fyldte nemlig 9 år, og selvfølgelig skulle det fejres 💙

Han har altid sagt, at han gerne ville holde fødselsdag et varmt sted, og nu fik han endelig mulighed for det. Selvom han nød det, så var han alligevel en smule trykket pga savnet til venner og familie, så jeg tror han fremadrettet foretrækker at være hjemme på sin fødselsdag.

Han fik lov at bestemme dagens aktivitet, og der var ingen tvivl om, hvad han ville – han ville op i Burj Khalifa, som er verdens højeste menneskeskabte bygning. Den er 828 m høj og der er 165 etager.

Man kan dog kun komme op på 148. etage som turist – resten er vist forbehold dem, der er tætte venner med medlemmerne af den kongelige familie eller andre særdeles velhavende bekendtskaber 😉

Jeg var lidt spændt på, hvad jeg ville synes om oplevelsen. Det er bestemt ikke billigt, og der er tætpakket med turister, men jeg må altså indrømme at det var en virkelig imponerende oplevelse.

Alene det at kunne sige, at man har været oppe i verdens højeste bygning, kørt med verdens hurtigste elevator (124 etager på 59 sekunder) er hele turen værd, hvis du spørger børnene 😄

Men der VAR altså også en imponerende udsigt over Dubais vilde skyline, da vi var deroppe.

Burj Khalifa ligger sammen med Dubai Mall, som er verdens største shoppingcenter, så vi slog to fluer med ét smæk og fik også snuset rundt derinde.

Jeg havde faktisk glædet mig rigtig meget til at se det gigantiske akvarium, jeg forbinder med Dubai Mall – og det var også vanvittig imponerende. Vaskeægte livsfarlige hajer og pilrokker – og et væld af flotte fisk.

Vi fik ikke shoppet det helt store udover et besøg i verdens største slikbutik, som nærmest mindede om et besøg på Charlies Chocolate Factory 😄

Udenfor Dubai Mall finder man et meget berømt springvand, som hver halve time (kl hel og halv) laver set vildeste show i takt til forskellige sange.

Vi så to shows – de varer ca 5 minutter hver – og det var da helt bestemt flot, men det var altså ikke noget, jeg ville prioritere ret højt, hvis ikke det var fordi det lige passede ind i planerne.

Gode tips til Burj Khalifa

 • Køb billetterne online – men vent med at gøre det til du er der, så kan du springe køen over, men du undgår at skulle planlægge hele din dag for at få det til at passe med det tidspunkt du har købt billetter til.
 • Overvej at bruge ekstra penge på at købe de billetter, der gør at du må springe køen over. Det gjorde vi, og det sparede os altså for et par timers ventetid. Når man, som vi, ikke havde så mange dage i Dubai, så var de penge givet godt ud!
 • Man kan købe billet til enten 123/124 (man tager selv trappen den sidste etage op) eller op til 148. etage. Vi var “kun” oppe på 124 etage, og selv der var udsigten altså fantastisk! Det koster dobbelt så meget, hvis man vil op på 148, og med 4 personer er det altså mange ekstra penge. Vi vurderede, at det ikke var pengene værd – men jeg har dog læst, at oplevelsen er en del bedre, fordi man stort set er alene, når man kommer derop.
 • Hvis du lige kigger dig for og er ude i god tid, så er der mange penge at spare ved at købe billetten på et dealsite. Fx er der ofte billige billetter her. Læs dog det der står med småt – fx kunne vi ikke gøre det, fordi man skal købe billetterne senest 48 timer før de skal bruges.

Gode tips til springvandet ved Dubai Mall

 • Der er show hver halve time – kl hel og halv, præcist!
 • Hvis du er der 10 minutter før kan du sagtens finde en god plads helt henne ved kanten, så børnene også kan se.
 • Det er, efter min mening, ikke værd at “rejse efter” – altså hvis du er ved Burj Khalifa eller Dubai Mall, så er det en fin oplevelse – men I skal ikke tage derhen kun for springvandet.
 • Hvis I slentrer rundt i mall’et, så gå evt. ud og se to forskellige shows – de er nemlig ret forskellige hver gang.

Gode tips til Dubai Mall

 • Vær opmærksom på din påklædning. Ingen bare skuldre, nederdel/shorts der går ned til knæene – og faktisk også gerne en varm bluse. De første to ting står skrevet i deres regler og er skiltet flere steder i centret (man må heller ikke kysse eller kærtegne hinanden derinde, til stor morskab for børnene, der nu havde en grund til at bede mig om at lade være med at kysse dem 😀 ) – det med den varme trøje er simpelthen fordi det er køligt med deres aircon.
 • På den nederste etage er der en gigantiske slikbutik, der efter sigende er verdens største. Den er bestemt et besøg værd, hvis du spørger mine børn.
 • I skal helt sikkert også hen og se det store akvarium, der både har hajer, pilrokker mm. Det er gratis (man kan købe billetter for at komme helt tæt på, men du kan sagtens få den fulde oplevelse uden)

Dette indlæg er skrevet efter dogmeregler for bloggere – læs mere her. (pga manglende internetadgang er det dog først udgivet senere).

Regler for Dogmeblogging

Jeg lover at underkaste mig følgende regler i mine indlæg markeret med dogmeblogging:

 1. Indholdet i indlægget skal omhandle begivenheder fra de seneste 24 timer før udgivelsen
 2. Indlæg må ikke forprogrammeres men skal postes så snart de er skrevet
 3. Billederne må ikke være redigerede eller med filter
 4. Billederne må ikke være opsatte hverken personerne derpå eller ved at placere “rekvisitter” der ikke allerede naturligt befinder sig på billedet
 5. Bloggeren skal selv stå for makeup og styling

Jeg forpligter mig til at sætte øjeblikket højere end helheden. Det vigtigste er at vise virkeligheden – også selvom det er på bekostning af æstetikken og bloggerens egen personlige smag.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *