Boganmeldelse af børnebog – 365 lege til børn af Sabine Lemire

Anmeldelse af 365 lege til børn af Sabine Lemire


Jeg synes altid, der er tale om, at børn leger alt for lidt i dag i forhold til dengang vi selv var børn – at iPad, computer og Netflix har gjort et betydeligt indhug i børnenes fritid og legetid – den nye skolereform, udearbejdende forældre og en travl hverdag får også ofte skylden.

Og der er muligvis noget om sagen – eller også leger børn simpelhen bare på en anden måde i dag, end vi gjorde i vores egen barndom – og det er der måske i virkeligheden ikke noget galt med…

Men jeg kan da heller ikke sige mig fri for, at jeg en gang i mellem er efter mine børn for at få dem til at lege lidt mere, og samtidigt kommer både min mand og jeg til kort, når vi skal komme med forslag til, hvad de dog kan give dem til 😀

Derfor har vi også begge to været meget begejstrede for den nye bog af Sabine Lemire – 365 lege til børn*. Den er nemlig meget håndgribelig og nem at gå til – og der er simpelthen så mange gode forslag og idéer til, hvad børnene kan give sig til.
Det spænder meget bredt fra kreaprojekter til fysiske udeaktiviteter – og som sådan er det ikke fordi, Sabine har opfundet den dybe tallerken. Hun har blot samlet en masse aktiviteter og lege med udførlige beskrivelser af, hvordan man kommer i gang – og hvad reglerne eventuelt er, så det er egentlig ikke så meget hoskus pokus. Men til gengæld er det brugbart og ret fantastisk for både børn og forældre.

Min mand og jeg har siddet helt nostalgiske og bladret bogen igennem og kom pludselig i tanke om en masse lege fra vores egen barndom; Jeg melder krig mod, Syvtjerne, Pontius Pilatus – kan I mon også huske dem? 😀

Flere af legene har vi nu givet videre til vores børn – og det er altså ret fint at se dem lege de ting, vi selv har brug mange timer på i vores egen barndom.

Lygterne her på billedet; ja de er lavet af en masse syltetøjsglas, vi serverede cocktails i til vores bryllup – og så har vi dekoreret dem med maling i et væld af mønstre og farver, hvoraf nogle blev brugt som dekoration til vores halloween. Og idéen, ja den fik vi såmænd fra bogen  😉

Så jeg kan altså varmt anbefale den – den samler familien, den leverer traditioner videre fra generation til generation – og så hjælper den også vi voksne med at hjælpe vores børn med at finde på noget at lege ♥

Du kan bl.a. købe bogen lige her*.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *