Slik eller ballade – vores halloweentraditioner

Enten elsker man det – eller også synes man, det er en amerikansk uskik, der har sneget sig ind på de danske villaveje de seneste år.
Det er naturligvis Halloween, jeg taler om – og der er slet ingen tvivl om, at vi herhjemme er på det første hold, som ser det som en anledning til at proppe en masse festivas og (u)hygge ind i en ellers kedelig og halvtrist efterårsmåned.

Heldigvis er vi som bekendt landet i det mest fantastiske villakvarter, og her er de fleste af vores naboer heldigvis på samme hold -og der har de seneste par år udviklet sig en tradition for, at man går all in på oppyntningen, så man er klar til at byde velkommen til modige monstre, farlige flagermus og djævelske dukker…

Jeg elsker det, naturligvis – og jeg elsker især, at jeg for en gangs skyld ikke er alene om at gå all in på den slags 😀 – for der er virkelig mange i vores kvarter, der har givet den gas med både sjovt, uhyggeligt og skræmmende pynt ved deres huse.
Vi har en uskreven regel om, at børnene kun ringer på hos de steder, der er pyntet op, således at de folk der har lyst til surmulende at sidde i fred og forbande de amerikanske tilstande langt væk – kan få lov til det uden at blive forstyrret af sliksultne børn, der insisterende klimter løs på dørklokken.

Der er der dog ikke mange, der benytter sig af – og selvom det ikke er alle, der har plastret huset til i spindelvæv, så har de fleste dog stillet en græskarlygte ud ved havelågen som en fin invitation til at komme indenfor ♥

Vi er allerede gået i gang med at planlægge temaet for næste år – hvor vi stærkt inspireret af Tivoli kommer til at lave et hjemsøgt børnehjem – vi er nemlig tilpas politisk ukorrekte og ligeglade med en shitstorm fra vejlaugets FB-side, ift hvis nogen skulle føle sig stødt over det tema 😛
Så sommerens loppemarkeder kan passende bruges til at indsamle gamle, billige dukker, der bliver tilsat nogle røde heliumballoner og en god mængde barnegråd via trådløse højtalere (fik jeg sagt, at vi elsker Halloween? 😀 ).

Men hvordan er traditionerne mon rundt omkring hos jer?
Min mor har fx aldrig haft besøg af så meget som et eneste barn til halloween, hvilket jo er en ret stor kontrast til her, hvor det fylder rigtig meget i både skole, børnehave og herhjemme…

I  videoen her – som desværre ikke er specielt god kvalitet men bare en sammenklipning af min story på instagram – kan du se lidt af de meget kreative oppyntninger, vi kom forbi i kvarteret her til aften.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *