Kom med på rundtur i vores have

♥ Reklame – i samarbejde med Bosch ♥

Nu havde vi lige en enkelt dejlig lun i dag i går, men ellers så synes jeg godt nok, at foråret spiller meget kostbart og lader vente på sig i år. Det kribler i mig for at få sået og plantet i haven, men vejrudsigten varsler nattefrost igen i næste uge, så jeg væbner mig med tålmodighed og venter lidt endnu.

Heldigvis er der stadigt en masse andre ting at kaste sig over i haven – og som nyslået husejer med en forholdsvis stor grund, så er der virkelig  mange opgaver, der venter på os 😉

Sidste sommer gik med at istandsætte huset indenfor, så der blev haven altså syltet en smule – men i år er vi til gengæld gået all in, og jeg tænkte, det kunne være lidt sjovt at tage jer med på en rundtur i vores have?

Jeg har filmet en video fra vores have, som du kan se her – noget af det er filmet for en måneds tid siden, før vi for alvor gik i gang med at fælde og grave op – og noget er fra i dag, hvor vi er midt i processen. Det giver dig måske et lidt bedre indtryk af selve haven i sin helhed 🙂

På sydsiden af vores hus er der etableret en dejlig stor gård med fliser, hvor jeg har haft en masse krukker stående med tomater, krydderurter og jordbær. Nu er planen faktisk, at vi skal have fine højbede, der gerne skulle komme i den kommende uge, så jeg kan få plantet dem til med et hav af grøntsager og krydderurter.
Derudover har vi det fineste shelter, hvor man faktisk kan overnatte om sommeren, og så håber vi på at få en ægte pizzaovn op, så vi kan bruge det område endnu mere ♥

Foran huset er der en form for højbed langs vores stakit. Indtil nu har der været nogle blandede meget kedelige buske, men dem er vi i fuld gang med at få gravet op, så vi kan få plantet nogle andre i stedet. Vi fik jo sidste år bygget den mest fantastiske terrasse, så vi vil gerne kunne kigge på noget pænt, når vi sidder der og nyder solen.

Bag huset – mod Øst – ligger der en stor græsplæne, en lille stenterrasse, nogle store gamle træer og så et kæmpe vildnis af krat og buske, som ikke længere er så flotte at se på. Da vi flyttede ind var der også enormt meget bambus, som vi heldigvis har fået kål på (sig til, hvis jeg skal dele tippet med jer?) sidste år. Vores græsplæne lider virkelig under, at vi har to gigantiske lærketræer stående for enden af vores grund. De er nok nærmest 25  meter høje, og de drysser med nåle og kogler – og de skygger for græsplænen.

Derfor var det nærmest ren mos, da vi flyttede ind – og sidste år fræsede min mand hele plænen op, såede den på ny, og nu er vi så i gang med at gen-så – og så kræver det faktisk hyppige turer med græsslåmaskinen for at give plænen luft.
Indtil nu har vi måtte samle det afklippede græs op hver gang – og hvis vi ikke lige fik det gjort (det kan jeg godt afsløre, at der ofte var tilfældet 😉 ), så var det altså direkte guf til mosset, der havde en fest nedenunder.

I forbindelse med denne kampagne med Bosch, som gerne ville sætte fokus på, hvordan vi gør vores have forårsklar, har vi også fået lov at teste en græsslåmaskine fra Bosch – en Rotak 430 LI – den samler nemlig alt det afskårne græs i en beholder, som man nemt kan tømme i sin kompostbunke efterfølgende. Det er genialt når man som os
A) er ret dovne og ikke gider yderligere arbejde når først plænen er slået 😉
B) har problemer med mos i plænen, som derfor i den grad har brug for at få fjernet det afskårne kræs så plænen kan få luft.
Derudover kører den på batteri, så man slipper for lange forlængerledninger – når man, som os, ikke har strøm udenfor på sin grund.
Det har faktisk allerede gjort, at min mand noget oftere får svunget plæneklipperen, og det giver i høj grad mosset kamp til stregen – så jeg håber virkelig, at vi får en fin grøn græsplæne i år!

Vi er så småt gået i gang med at forvandle baghaven til en kæmpe frugt- og bærhave – det er jeg sikker på, der bliver et stort hit for både børn og voksne ♥

I baghaven står der desuden en bunke flotte gamle træer – hvoraf der i det ene var bygget en træhule i flere etager, som er et kæmpe hit for børnene – den kan man vist lige ane på billederne?

På nordsiden af huset ligger vores hoveddør, og hele vejen ned langs huset er der ét stort bed, som indtil nu har været overgroet med en skøn blanding af efeu og skvalderkål. Det første fik jeg væk sidste år – i år er det skvalderkålen, jeg har taget kampen op mod!
Nu hvor det er væk, skal der anlægges et kæmpe staudebed, sidste år plantede jeg et magnoliatræ, og så skal der sættes et hav af blomsterløg, som kommer op senere på sæsonen.

Vi har heldigvis ikke så forfærdelig meget hæk, men langs det store bed er der dog hæk hele vejen ned. Her købte min mand sidste år en hækklipper fra Bosch, og her er det så genialt, at batteriet simpelthen kan bruges både til græsslåmaskinen OG hækklipperen – så man slipper for at skulle huske at lade alle mulige forskellige batterier op.

Der findes dog to forskellige batteriserier i haveredskaberne fra Bosch – 18V og 36V – så man skal lige sørge for at købe sine redskaber i den samme serie 😉
Hvis man er den organiserede type, så har man evt. både hækklipper, plæneklipper, løvblæser osv. fra samme serie 😀

Jeg kører lige nu en konkurrence, hvor du kan vinde et valgfrit haveredskab fra Bosch’s ledningsfri serie – den konkurrence finder du lige her.

Jeg tænker, at jeg i næste uge vil komme med endnu et indlæg, når vi er ved at have nogle af de første projekter på plads – så man kan se, hvor langt vi faktisk allerede er kommet – hvis der er interesse for det?
Jeg kan nemlig ikke helt finde ud af, hvor mange haveglade læsere, der mon er her på bloggen? 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Jeg er en af de haveglade læsere, fordi vi først indenfor de sidste par år er begyndt at “lege” lidt med udendørsarealerne selvom vi bor her på 8. År! Men også først her nu interessen begynder at spire og jeg synes det er sjovt og ikke mindst meditativt!!! Så inspiration og tips- keep Them coming. Behøver ingen tips til bambus, men overvejer at proppe den i nogle aflange højbede på hjul så man kan bruge dem som mobile læhegn på den fantastiske flotte træterrasse min mand er ved at bygge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *