Når man tager sit første skridt ind i den ægte voksenverden

♥ Reklame – i samarbejde med Alm. Brand ♥

Der er sådan flere gange i mit liv, hvor jeg er stoppet op og har tænkt, at jeg da vist netop har inkasseret så tilpas mange point på min voksenkonto, at NU må jeg da vist være voksen… for så hurtigt efterfølgende at konstatere, at jeg altså stadigt sidder tilbage med følelsen af, at jeg faker det helt vildt og overvejer, om jeg mon overhovedet nogensinde bliver sådan helt rigtig voksen?

Første gang var til mit første forældremøde i vuggestuen. Hold nu op altså… hvis ikke det er voksent, så ved jeg snart ikke! Det sjove er, at det der med at føde en baby og bliver mor for første gang – det trickede ikke fornemmelsen nær så meget som at sidde omringet af speltmødre i en vuggestue på Østerbro og diskutere sukkerpolitik, som om det var finansloven, der skulle forhandles på plads.

Andre lignende tilfælde har været skolehjemsamtale (mine første karakterer som mor), da vi skulle vælge mellem låntyper til vores realkreditlån og generelt hver gang mine børn har legekammerater med hjem, hvor jeg forventes at skulle være den ansvarlige voksne, men hvor jeg oftest ender med at være den hoverende type, når jeg overlegent vinder over dem i Super Mario!

Men; i dag tror jeg alligevel, jeg toppede skalaen med voksenpoint. Jeg havde nemlig, som jeg nævnte forleden, booket en aftale via Alm. Brands smarte app, Pengeliv.dk hvor jeg skulle ind at have rådgivning omkring pensionsordninger.
Jeg var en smule presset på vej derind – faktisk var jeg ærlig talt helt nervøs.
Som jeg også fortalte den anden dag, så er jeg typen, der har fuldstændig tjek på min økonomi. Jeg elsker at have alt i budgetter, kasser og separate konti, og jeg kan blive helt høj, når jeg tjekker årsregnskabet for budgetkontoen igennem, og det stemmer 😀
Når der så er noget, som fx pension, som jeg overhovedet ikke har styr på, så gør det mig nervøs, presset og utilpas – og det er nok i virkeligheden også grunden til, at jeg endnu ikke har gjort noget ved det. Før nu.

Heldigvis blev jeg mødt af den sødeste mand, Poul, som sikkert og sympatisk fik guidet mig igennem de forskellige former for pensioner – fordele og ulemper, hvordan man får dannet sig et overblik over sine nuværende pensionsordninger, og hvordan man får styr på, hvad der er bedst at gøre.

Han lærte mig om økonomisk omsorg – som jo simpelthen går ud på, at man skal have sikret sin familie økonomisk i tilfælde af, at man bliver uarbejdsdygtig, alvorlig syg eller at man pludselig går bort.
Han lærte mig hvordan man gensidigt sikrer hinanden ift pensionsordninger ved skilsmisse og død – i det hele taget blev jeg meget, meget klogere på de knapt to timer, som vi endte med at tale sammen.

Det var simpelthen en kæmpe lettelse at kunne gå derfra og have et helt klart overblik over, hvad jeg gør herfra. Jeg skal i første omgang have tegnet forsikringer ift nedsat erhvervsevne, kritisk sygdom og død, så jeg har sikret min mand og mine børn økonomisk, hvis noget skulle gå galt.
Hos mit fagforbund har jeg en ret god ordning, jeg kan benytte ift pension og forsikring, så i første omgang indhenter jeg tilbud derfra, og så får jeg Poul til at kigge det igennem så han kan se, om han kan matche prisen.
Da jeg spurgte ham, om han er min mand eller Alm. Brands mand, svarede han ganske fint, at det er jo er dem, der betaler hans løn – men det er ikke en god forretning for dem, hvis de rådgiver kunderne forkert, så de ikke vender tilbage igen og igen – og derfor vil han altid melde ærligt ud, hvis han ikke kan give mig en bedre ordning.

Jeg laver rigtig tit gode sponsorerede samarbejder via bloggen, men jeg tror faktisk ikke, at jeg personligt har fået SÅ meget ud af at løse en opgave som jeg har denne gang.
Det er en kæmpe lettelse, at jeg nu har overblik og viden omkring det – og havde jeg ikke haft styr på fx mit forbrug, mine forsikringer eller mit boliglån, så havde han samtidigt også kunne gennemgå det med mig – så det er en ret helstøbt form for rådgivning, som netop er guld værd, hvis man ikke selv er den supertjekkede type, der har fuldstændig styr på det.

Jeg kan virkelig varmt anbefale, at du via Pengeliv.dk får tjekket op på din egen situation (læs evt. mere om det i mit tidligere indlæg her) og booker rådgivning hos Alm. Brand. Det er ganske gratis, og jeg vil love dig, at din tid er givet SÅ godt ud.

Det kan godt være, at din mand fx har helt styr på jeres fælles situation – men har du styr på din egen? Ved du, hvordan du står rent økonomisk, og hvordan du er sikret, hvis han en dag vil skilles, eller hvis han pludselig går bort?

Det giver ro i maven at vide, at man har styr på den slags – det er rettidig omhu, som den kære Mærsk ville have sagt – og så kan man også shoppe både flotte sko og pæne tasker med lidt bedre samvittighed, når man er helt sikker på, at der er luft i økonomien til det 😉

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *