Børnenes helt egen film

Børnefilmskolen hos Psykoatrifonden

♥ Sponsoreret af Psykiatrifonden ♥

Børnefilmskolen hos Psykoatrifonden

Jeg har tidligere skrevet om Psykiatrifondens fantastisk fine tiltag med Børnefilmskolen, som kort fortalt er et helt site, fyldt med guides og inspiration, der klæder børn og deres forældre på til at lave deres helt egen film.

Tanken er, at man undervejs i forløbet kan få åbnet op for nogle af de der svære snakke, der måske ikke kommer helt så naturligt i en travl hverdag – og som måske kan hjælpe børnene med at sætte ord på deres følelser.

Nu hvor vi har vinterferie, var det oplagt at bruge en dag på projektet, og faktisk har det været lidt svært at vente helt til vinterferien – børnene har nemlig været meget spændte og ivrige på at komme i gang.

Forberedelserne til filmen

De har sammen gået og udtænkt, hvad filmen skulle handle om – og der har altså været mange forskellige emner i spil. En dokumentar om at vinterbade (!? aner ikke helt hvor det kom fra), en guide til at bygge en snemand, en film om en dreng der bliver verdensmester i at spille computerspil 😀 og et vaskeægte eventyr.
De var dog ikke helt enige om, hvad der udgjorde en god film – og derfor har der været meget snak frem og tilbage.
Pludselig kom de dog og meddelte, at nu havde de fundet frem til handlingen.

Filmen skulle handle om nogle forskellige mennesker, der stiller op i en sangkonkurrence – og hvor man oplever de følelser de har, før de skal på scenen, når de ryger ud – eller hvis de er så heldige at vinde. BUM! sådan!

Jeg har faktisk stort set kun været med til lige at sammensætte rækkefølgen på scenerne – og så naturligvis instrueret dem undervejs. Og så har jeg måtte trække lod om, hvem der skulle vinde sangkonkurrencen i filmen – det ville de nemlig begge gerne 😀

Optagelserne af filmen

Vi har nok sammenlagt brugt 3 timer på filmprojektet fra Børnefilmskolen, fra vi gik i gang, til den var klippet helt færdigt – og hold nu op, hvor har vi haft det sjovt undervejs.
De har skiftet kostumer, fået sat håret forskelligt, fået lov at låne min sminke, gået på jagt efter rekvisitter – og så har de været så spændte på at se den færdige film, at de næsten ikke kunne rumme det ♥

Undervejs har vi virkelig fået nogle gode snakke – det er jo nogle store følelser, der skal udspilles undervejs; som når man vinder en førstepræmie på 100 milliarder kroner – eller når man ryger ud, lige inden finalen.
Det er fx rigtig svært at spille nervøs og sceneskræk – men tilsyneladende let at spille så overbevisende arrogant, at ens lillesøster tager det for gode varer og bliver ked af det, altså sådan rigtigt og ikke kun på film.

Det har ført til gode snakke om, hvorfor man netop ikke skal opføre sig sådan i virkeligheden. Hvornår de selv har prøvet at være nervøse – og hvad der mon kunne gøre dem allermest ked af det – og glad – i hele verden.

Jeg er kæmpe fan af Børnefilmskolen – og vi er faktisk allerede i gang med vores næste film, som stærkt inspireret af Masterchef kommer til at være en madlavningskonkurrence 😀

Børnenes film kan du se nederst i dette indlæg, og så kan du faktisk også gå ind på sitet og give den stjerner – og jeg ved, at de bliver helt fantastisk glade, hvis du vil stemme på den – de går nemlig ret højt op i, hvor mange stjerner filmen har 😀 du kan stemme lige her.

Hvis du vil lave din egen film med børnene (gør det!!) – som er oplagt at gøre her i vinterferien, så kan du komme i gang via dette link.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *