Mit smukke julebord anno 2016

Georg Jensen Damask Juledug i blå
img_0099-001

img_9900
Indlægget indeholder reklame - læs mere her

Her finder du smukke billeder og inspiration til hvordan du kan dække og pynte dit eget julebord anno 2016.

Det er blevet sådan en hyggelig juletradition herhjemme, at der hvert år bliver kræset lidt ekstra for opdækningen af vores julebord, og at der hvert år kommer helt nye elementer med på bordet.
Fra mit eget barndomshjem har jeg altid været vant til smukke duge, krystalglas, sølvbestik og det fineste porcelæn – der har været gjort en dyd af at dække bordet smukt, og den tradition er jeg helt vildt glad for at føre videre.

Vi har netop fået malet den smukkeste mørkeblå/grå farve på væggene i spisestuen, så det har været helt oplagt, at årets julebord skulle tage udgangspunkt i den smukke Georg Jensen Damask juledug i blå nuancer.
Jeg elsker, at den har de smukke traditionelle julehjerter som vævet dekoration på dugen – og at farven så er en anelse mere utraditionel… og så alligevel egentlig ikke helt.
Under alle omstændigheder, så skaber dugen de mest fantastiske rammer for en smuk oppyntning til vores julemiddag.

Kähler Hammershøi tallerken

Jeg har brug vores tallerkener fra Kählers Hammershøi serie til opdækningen. Egentlig er det vores “hverdags” tallerkener – så oldschool er jeg nemlig 😛
Normalt bruger vi Flora fra Royal Copenhagen til de lidt finere lejligheder – men det er meget farvestrålende og larmende, og her ville jeg faktisk gerne holde fuld fokus på dugen.

img_0109

Kähler Nobili

Til gengæld har jeg med gavmild hånd drysset de smukke Nobili stager fra Kähler ud over dugen. Jeg så dem første gang i sommers til en messe, og lige siden har mit hjerte banket for dem.
De er julede på den der smukke klassiske og underspillede måde – og reelt set kan man jo sagtens tage dem frem længe før jul for at tyvstarte en smule 😉

img_0103-001

Guldbestik Bloomingville

Jeg har længe gerne ville have guldbestik, men jeg synes ikke rigtig, jeg har fundet den helt rigtige udgave, før jeg for en måneds tid siden faldt over sættet her fra Bloomingville inde hos Ellos. Til Black Friday var det faktisk puttet i kurven med en pæn rabatkode, men før jeg fik købt dem, var der udsolgt – og der var jeg altså pænt ærgerlig over, at jeg havde været så sløv.
Men NU er bestikket mit – og åh hvor er det smukt, og hvor tager det sig bare endnu finere ud til den mørkeblå dug. Jeg glæder mig også allerede til at bruge det til mit Flora stel fra Royal Copenhagen – for guldet kommer til at gøre sig virkelig smukt sammen med de farvestrålende blomstermotiver.

Sidst men ikke mindst har jeg den store Hammershøi vase fra Kähler midt på bordet med store afklippede grene fyldt med røde bær – for lige at tilføje lidt af den helt klassiske julefarve 😉

img_0053

Jeg har en fin tradition med at lave bordkort ud af hvidt ler, hvor gæsternes navne og årstallet bliver trykt på – så gæsterne kan tage dem med hjem og måske bruge som pynt de kommende år som et fint minde om en god aften – du kan se dem lige her.
Det håber jeg at få tid til igen i år – men ellers ender mit julebord nok sådan stort set med at se ud, som det gør her ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *