Mit julebord med Georg Jensen Damask – vind en juledug

164
048

171

060

084

116   151

154

182

173
Du kan se mit smukt opdækkede julebord med en dug fra Georg Jensen Damask og så kan du selv vinde en Georg Jensen Damask Starry Sky juledug.

OBS: Konkurrencen er nu slut – den heldige vinder blev Inki – stort tillykke 🙂

Da Georg Jensen Damask spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at style et julebord med deres smukke Starry Sky juledug, blev jeg virkelig beæret. Georg Jensen Damask er for mig noget af det mest stilfulde og smukkeste, man kan tilføre sit bord – og ikke mindst julebord, og det er en stor ære at få lov at få den opgave.

Starry Sky dugen fås i to forskellige farver, hvor tællestrækket er de smukt vævede stjerner, men jeg har altid været mest tiltrukket af den hvide, fordi man så netop selv kan tilføre den passende mængder “jul”  man nu en gang har lyst til. Min mor vil til gengæld helt sikkert mene, at den røde er helt rigtig til jul – og så er det jo heldig, at man helt selv kan vælge 😉

Jeg har stylet dugen ud fra temaet Nordisk Jul. Georg Jensen Damask er et gammelt dansk mærke, og det var derfor oplagt at tage udgangspunkt i det. Vores smukke Flora stel fra Royal Copenhagen er meget farverigt og kan derfor være en anelse svært at dække et bord med – og da specielt et julebord, fordi farverne på ingen måde matcher de mere julede nuancer.

Fordi dugen netop er så underspillet smuk, kan den sagtens bære det, så længe der ikke er alt for meget spræl på resten af bordpynten. Jeg har derfor ladet dugen og stellet være de bærende elementer i julebordet, og har tilsat et smukt, nordisk julelandskab i form af hvide porcelænsfigurer og hvide porcelænsstager med motiver af de samme dyr som porcelænsfigurerne samt stjerner, der matcher dugen – så der er en fin rød tråd i det hele.

Hjemmelavede bordkort til jul af selvhærdende ler

Havde jeg haft nogle smukke hvide stofservietter fra Georg Jensen Damask, havde de været mit foretrukne valg, men i stedet har jeg valgt nogle sort/hvide papirsservietter, der indeholder første kapital af historien om Den Lille Pige med Svovlstikkerne – hvilket passer rigtig fint ind i temat med Nordisk Jul.

De seneste to år har vi som bordkort lavet figurer af hvidt selvhærdende ler (kan købes i de fleste hobby-butikker), hvor børnene har hjulpet. Så har vi trykt årstal og navne med små stempler, og efterfølgende har gæsterne kunne tage dem med hjem og bruge dem som pynt på deres eget juletræ til minde om en god og dejlig aften. Vi har ikke nået at lave dem endnu – så her har jeg brugt dem fra sidste år, men det er en nem og fin idé, hvor man samtidigt kan inddrage børnene i forberedelserne.

140

Som dæktallerkner har jeg brugt runde skiferplader, som med de rustikke kanter danner en smuk kontrast til den fine hvide dug, og som passer rigtig fint med de sort/hvide servietter.

Jeg har drysset lidt sølvstjerner ud midt på bordet, og så har jeg i vores hvide Lyngbyvase stillet nogle grene med smukke røde bær, så der trods alt kommer lidt rødt ind på julebordet (så bliver min mor også glad 😉 ).

Jeg har fået mulighed for at udlodde en hvid Starry Sky dug fra Georg Jensen Damask til en heldig læser af bloggen. Dugen er vævet i 100% bomuld med det smukkeste mønster af broderede stjerner, der er drysset ud over dugen. Den er behandlet med et pletafvisende produkt, så du ikke behøver at være nervøs over, at tage den i brug til julemiddagen.

For at deltage skal du såmænd blot lægge en sød kommentar til dette indlæg senest den 10. december kl 22 – herefter udtrækker jeg en tilfældig vinder, der får direkte besked og offentliggøres i dette indlæg.

 
 

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – klik her for at læse mere.

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *