Sjovt brætspil til voksne – Plingo

anmeldelse af brætspillet plingo

Reklame – i samarbejde med Plingo

img_0142-001

anmeldelse af brætspillet plingo

Jeg er ud af en spillegal familie, og har gennem hele min barndom – og nu også som voksen – altid elsket brætspil  af stort set enhver slags.
Jeg har efterhånden fået omvendt min mand – han var nemlig stort set kun en backgammon-kinda-guy, da jeg lærte ham at kende – og nu gider han heldigvis også godt at sætte en weekendaften af til brætspil og rødvin.

Vi ender ofte med at ty til de samme spil gang på gang – og det er egentlig en anelse kedeligt, når der nu findes SÅ mange forskellige sjove brætspil. Derfor har det også været fantastisk at få udvidet vores repertoire en smule dette efterår med hele to nye brætspil.

Det første, kan du læse om her – og det næste kommer i et indlæg senere i dag, hvor du også har mulighed for at vinde begge spil – som en ekstra julegave, mandelgave eller måske en gave til dig selv? Det bliver en lynkonkurrence – så præmien kan nå frem inden jul – så husk endelig at kigge forbi 🙂

Vi havde besøg af min søster og hendes kæreste en weekend her i starten af december, hvor vi passende kunne få testet begge spil.

img_0138

img_0131

img_0140

Vi lagde ud med Plingo – som er et spil med fart over feltet, hvor stemningen hurtig bliver sjov og festlig- og hvor man altså ikke har lang tid til at sidde og tænke over sine træk.

Kort fortalt, går det ud på, at man trækker et ord, som man ikke selv skal se – og som de andre skal hjælpe dig til at gætte ved at fodre dig med stikord. Inden de går i gang, skriver de hver en liste med “stjæleord” – forstået på den måde, at hvis et af de ord bliver nævnt i forsøget på at forklare dig ordet, så har vedkommende ret til at stjæle turen som den der forklarer. Når du gætter ordet, er det nemlig både dig – og den der har forklaret dig ordet, der får point.
Derfor gælder det også om at styre udenom de mest oplagte ord, fordi man så mister turen.

Vi hulkede nogle gange af grin undervejs, og spillet blev i den grad godkendt af os alle 4. Plingo har virkelig sjov og stor underholdningsværdi men er til gengæld ikke et specielt strategisk spil eller et spil der kræver paratviden – man skal være vaks og hurtig, hvilket er dejligt befriende, da de fleste andre brætspil typisk er nogle, hvor man sidder længe og tænker over sit næste træk.

Plingo koster 350 kr – men husk at du kan vinde det – samt spillet Stix, hvis du klikker dig ind på dette indlæg.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *