Fredagscocktails – original Espresso Martini

Opskrift på espresso martini

Opskrift på espresso martini

IMG_7326

IMG_7317

IMG_7297

Indlægget indeholder reklame - læs mere her

I dag deler jeg en nem, god og original opskrift på den lækre cocktail Espresso Martini

Weekenden er liiiiige rundt om hjørnet, og jeg kan fornemme, at det er en god én af slagsen! I aften skal jeg mødes til sushi og bobler med min gamle terminsgruppe, jeg har kendt, siden jeg blev gravid med Trutten – så vi har snart 8 års jubilæum!

I morgen, skal jeg benytte mig af 1. låge i den fantastiske julegave fra min mand – vi skal ud at spise på Restaurant Musling, som jeg længe gerne har villet prøve.
Samtidig har vi besøg af Manjas mand, Romaric, så jeg tror næsten, vi skal ud at have nogle cocktails med ham i morgen efter middagen.

Så jeg tænker, det er passende at skyde weekenden i gang med en klassisk fredagscocktail; en Espresso Martini, som er en perfekt forening af to af livets lækre sager, der skal indtages flydende: kaffe og alkohol.
Jeg foretrækker at drikke den efter en god middag, men jeg ved, at flere af mine veninder gerne starter ud med én, når vi er ude på cocktailbar.
Ifølge en lidt sjov historie, blev den opfundet i Soho, London i 80’erne, hvor en model kom ind på en bar og bad bartenderen om noget der kunne “wake me up, and then fuck me up” 😀

Du skal bruge (til en enkelt cocktail):

 • 3 cl vodka
 • 2 cl Kaluha
 • 1 espresso shot (eller 2-3 cl stærk sort kaffe)
 • Evt. sukkersirup efter smag, hvis du kan lide den sød (kog 1 del vand og hæld 1 del sukker i og rør rundt indtil sukkeret er opløst)
 • Isterninger
 • Evt 3 kaffebønner til pynt

Sådan gør du:

Lav dit espressoshot og hæld det i en shaker (eller noget andet, der holder tæt, som du kan ryste det sammen i) sammen med de øvrige ingredienser og fyld op med masser af isterninger.
Ryst kraftigt – det er nemlig på den måde der dannes den fine, cremede skum på toppen.
Si den til sidst op i et glas uden isterninger og pynt med 3 kaffebønner – for tro, håb og kærlighed (påstår min mand – jeg ved ikke helt, hvor han har det fra 😀 ).

Den serveres oprindeligt i klassiske martiniglas 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Vi bruger et skvæt Galliano i vores version og samme mængde Kahlua som vodka (det søder vel også).. Helst ville vi bruge Galliano Ristretto som MASH, men vi har ikke kunne opdrive den endnu, så vi har “klaret os” med den klassiske vanille-variant 🙂
  Vi drikker ikke rigtig kaffe herhjemme, så vi ligger aldrig inde med kaffebønner – men har overvejet at indkøbe bare for at kunne lægge dem ovenpå vores Espresso Martinis 😀

  • Mmmm Dét må prøves næste gang – det lyder virkelig også lækkert!
   Haha og det ér altså også bare fint med kaffebønnerne – hvis I drikker det jævnligt, skal I da også nok få gjort kål på sådan en pose 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *