Fredagscocktails – opskrift på granatæble mojito

014

013

027
042

065

048

055

Som jeg tidligere har fortalt, så har vi her på matriklen indført det helt fantastiske koncept – fredagscocktails – eller; #kåptæjls – kan de findes under på instagram – sådan udtaler Fidusen det nemlig 😉

I løbet af ugen går vi så småt og planlægger, hvilken cocktail vi skal kaste os ud i, og fredag mens aftensmaden er undervejs, griber min mand shakeren og tryller cocktails frem til hele familien. Det er ofte ganske enkelt at lave de samme cocktails i en virgin variant – altså uden alkohol – til børnene, så det på den måde bliver en hyggelig familieting. Jeg har dog et par enkelte gange ønsket mig langt væk, når Fidusen i en butik højlydt proklamerer, at vi altså skal huske at købe ind til hendes cocktail 😀

Der er efterhånden en del af jer, der har efterspurgt inspiration og opskrifter på cocktails, og eftersom jeg er så heldig, at min mand er tidligere bartender og nu arbejder med luksusspiritus, så har jeg allieret mig med ham. Planen er, at jeg et par gange om måneden bringer en fredagscocktail her på bloggen om torsdagen – så burde der være tid og mulighed for at nå at købe ind til det tidsnok til cocktailhour fredag 😉

Jeg lægger ud med en klassiker indenfor cocktails – men med et lækkert twist. Jeg er ikke helt sikker på, at den ville blive godkendt af min mand 😀 – men jeg elsker den, og det er jeg helt sikker på, at du også vil!

Granatæble Mojito

Du skal bruge (pr cocktail)

  • 5 cl hvid rom
  • 4 kviste mynteblade
  • Ca 1 spsk granatæblekerner
  • 1 lime
  • Ca 1 spsk rørsukker
  • Danskvand – eller evt champagne
  • Knust is

Skyl limefrugten rigtig grundigt og skær den i både. Fjern kernerne fra granatæblet og put dem i et glas sammen med limebådene og rørsukker. Mas og mos det rigtig grundigt – enten med en muddler (bartenderslang for en morter) – eller evt. med skaftet fra en grydeske, eller hvad du nu ellers har i huset. Derefter tage du mynten og nulrer den mellem hænderne, så du får frigjort nogle aromaer – og så putter du det ned i glasset.

Fyld glasset med knust is (du kan putte dine isterninger i et viskestykke og give den gas med noget tungt ovenpå), hæld rommen i og top den med danskvand – eller med champagne, hvis du laver den rigtig frække 😉

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *