DIY guide til personlige frimærker til fx invitationer til bryllup og barnedåb

P1070988-590x442

DIY guide til at lave dine egne personlige hjemmelavede frimærker til fx bryllupsinvitationer eller invitation til barnedåb

P1080015-590x442

P1080051-590x442

Her følger en DIY guide til hvordan du selv kan lave dine egne personlige og hjemmelavede frimærker til fx bryllupsinvitationer og invitationer til barnedåb.

Jeg har langt om længe fået lavet en guide til, hvordan du kan lave dine egne personlige frimærker – præcist som vi selv gjorde til vores bryllupsinvitationer. Det er nok faktisk noget af det, jeg har fået allerflest spørgsmål om i bloggens historie 😀

Jeg havde selv lavet vores smukke bryllupsinvitationer, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne finde nogle, der passede lige præcist til det, jeg gerne ville have. Det tog urimelig lang tid – men til gengæld blev de også lige præcist sådan, som jeg havde håbet på.

Jeg fik selve invitationerne trykt på et trykkeri, og så købte jeg nogle flotte kuverter i tyk og lækker kvalitet, hvorpå jeg selv printede adresserne med en smuk font, der også var brugt på selve invitationerne. Prikken over i’et, var vores hjemmelavede frimærker, der var lavet i helt samme stil som invitationerne. De var ret lette at lave, og her i indlægget viser jeg dig, hvordan du selv kan lave og få printet dine egne frimærker, som kan bruges til fx invitationer til barnedåb, bryllupsinvitationer osv.

Inde på Post- og Telemuseet på Købmagergade i København, har de en aktivitet for børn, hvor man kan tegne sine egne frimærker og få dem printet ud på et ægte frimærkeark. De kan selvsagt ikke bruges rigtigt, men det er sjovt for børnene at pynte de hjemmelavede breve med dem. MEN – voksne kan faktisk også lege med, så længe man betaler 25 kr pr ark.

Du skal gå ind på deres webshop via dette link, og bestille det antal ark, du skal bruge. Inde på siden er der også en skabelon, som det er meningen, man printer ud og sender til dem. Jeg brugte dog i stedet skabelonen i mit billedredigeringsprogram (hvor jeg også havde lavet invitationerne) og lagde den så over på en USB-stick og gik forbi dem en hverdag, hvor de ikke havde så mange børn på besøg. Det var intet problem at få dem til at printe den ud fra min usb stick – og ellers havde vi aftalt, at jeg kunne maile den til dem (alternativt sidder de og scanner tegningen ind, hvis man selv har den med i hånden).
Hvis du ikke bor i København, ville jeg blot købe det online og sende dem en mail med filen i et jpg format, så de kan printe den ud og sende den til dig.

Frimærkerne fungerer som sagt ikke som rigtige frimærker – MEN – det er der en løsning til!
Du skal lade pladsen i højre side af frimærket være tom – nok sådan ca. 20% af den samlede bredde. Når du har modtaget dine frimærker, går du ind på PostDanmarks hjemmeside her – eller bruger deres app – og så køber du portokoder, der passer til de breve, du skal sende. Så skriver du ganske enkelt en kode på hvert enkelt frimærke – sørg for at bruge en pen, der passer i farven til frimærket, men som tydeligt kan læses.

Og voila – så har du dine helt egne, personlige frimærker, som kan bruges til enhver anledning 🙂

Du kan se en masse af mine andre indlæg fra bryllupsplanlægningen her – og mine egne invitationer ser du her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Super flot!!! Og tak for tippet med de personlige frimærker, dem vil jeg prøve at huske, når min datter skal konfirmeres i 2017 🙂

 • Hehe, jeg troede du havde opgivet at lave guiden til os 😉
  Jeg er endt med at købe frimærkeark, som man selv kan printe ud på (jeg blev utålmodig ift din guide :)..) , men det her ser selvfølgelig en del nemmere ud.. Hvor store er frimærkerne og er det klistermærker eller klassiske slik-på-bagsiden-frimærker?

   • Oh, jeg kan godt lide idéen om at det er klistermærker.. Kunne godt være, at man bare skulle snuppe dén løsning. På museets skabelon er frimærket jo ét stort nærmest A6-størrelse-frimærke.. Det må de jo så skalere vildt meget ned – havde du medbragt et A6-størrelse billede på din USB eller?

 • Det er stadig muligt at lave sine egne frimærker! Jeg syntes ideen var så god at jeg skrev og spurgte post og telemuseet om det stadig kunne lade sig gøre – og det kan det 🙂 Mads fra kundeservice sendte mig skabelonen og kontooplysninger, jeg skal nu blot designe mærkerne og sende det til ham samt overføre beløb og så trykker og sender han arkene til mig :)!!! Håber at det indlægget kan opdateres, så nye nysgerrige ved at det ER muligt!

 • Hej Lisbeth,

  Jeg sendte en henvendelse til museum@ptt-museum.dk og efter en lille dag svarede Mads. Han sendte mig skabelonen som jeg så har udfyldt og sendt retur til ham.

  Et ark a 36 stk koster 25 kr og uanset antallet af ark koster det yderligere 60 kr I produktion og forsendelse. Jeg skulle blot overføre beløbet til det kontonr. som Mads tilsendte. 🙂

  Jeg tænkte at der kunne være andre der faldt over dit indslag med misundelse, og så skal de da vide at det stadig er en mulighed ! 🙂

  Godt nytår,
  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *