Mine DIY bryllupsinvitationer
Da jeg i sin tid skulle finde invitationer til vores bryllup, forelskede jeg mig omgående i nogle helt fantastiske letterpress invitationer – som desværre kostede en mindre formue og i hvert fald var langt over vores budget.

Jeg gik derfor på jagt efter nogle gode alternativer, jeg kunne bruge som bryllupsinvitationer – men jeg fandt bare ikke lige DEM – lige dem der udtrykte alt det, jeg ledte efter.

Jeg havde på forhånd afskrevet muligheden for, at jeg selv skulle i gang med saks og papir – jeg har ikke tålmodigheden eller talentet, der skal til – og derfor havde jeg ikke lige først overvejet, at jeg selv kunne lave vores bryllupsinvitationer.

Pludselig kom jeg dog tanke om vores invitationer til barnedåb med Fidusen – dem havde jeg selv sat op på computeren og dernæst fået trykt hos et trykkeri – og de var blevet præcist, som jeg gerne ville have det.

Jeg gav mig derfor i kast med et billedbehandlingsprogram på computeren, og efter 3-4 lange aftener, var jeg endelig tilfreds med resultatet.
Jeg fandt frem til et trykkeri, der forholdsvis billigt kunne trykke det på 300 gr. papir – hvilket betyder, at de er tykkere end karton og har en skøn effekt i overfladen.

Kuverterne købte vi hos Stelling. De er fra Conqueror ligesom papiret, og har også samme struktur som papiret.
Jeg har selv printet adresser og afsender på alle kuverterne i vores helt almindelige billige printer (efter inspiration fra denne skønne bryllupsblog) -og det gik nemt og smertefrit.

Jeg valgte at bruge de samme to fonte/skrifttyper som i invitationen, hvilket er med til at fuldende udtrykket. Farverne bliver vist ikke gengivet helt korrekt på computeren – men papiret er en smule offwhite og selve teksten er en mørk marineblå.

Frimærkerne har jeg selv lavet – og jeg synes selv, det er en fantastisk skøn detalje. Jeg pønser lidt på en DIY guide til, hvordan man kan lave dem – så hvis der er stemning for det, skal jeg nok få strikket den sammen. På forhånd havde jeg talt med min kærestes forældre om frimærkerne, og hans far mente ikke, at nogen ville bemærke det- mens hans mor var helt sikker på, at det var noget, folk ville lægge mærke til.

Og hun fik heldigvis ret – vi har fået rigtig mange søde og hyggelige tilbagemeldinger på invitationerne – men især på de hjemmelavede frimærker.

Alt i alt er jeg SÅ glad for invitationerne. De er blevet præcist, som jeg gerne ville have dem – og så er de helt i tråd med, at vi gerne vil have, at alle detaljer ved brylluppet er personlige eller afspejler os på den ene eller anden måde.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hej Lisbeth.
  Nu synes jeg at jeg har ledt hele din blog igennem i håbet om at finde din DIY på de smukke frimærker. Er den aldrig blevet lavet eller har jeg bare ikke søgt længe nok? 😉 Charlotte

 • Hej Lisbeth
  Det er nogle virkelig smukke bryllupsinvitationer! Hvor har du fundet de fine ornamenter henne?

 • Er der kommet en guide til frimærkerne? Jeg er meget nysgerrig og bliver simpelthen nødt til at rose din idé til skyerne, så yndigt!!

 • Hej Lisbeth, quick question: hvad har du på bagsiden? Et billede af jer? Vente? Kirke? Andet? Skal selv i gang og regner med at lade mig inspirere en hel del af dine fine invitationer (og frimærker) 🙂 Så må vi se om jeg ender med at installere Gimp 🙂

 • Hej,

  Super flotte invitationer!

  Jeg sidder med det problem at jeg har fået designet mine egne invitationer til bryllup, men kan ikke få eksklusive kuverter med, det sted vi først havde udset os.

  Hvad str. er jeres invitationer og kuverter? Jeg har prøvet at finde frem til hvor du har fået dem trykt, men uden held.

  Hvad betalte du for tryk af invitation, samt kuverter?

  Håber meget du kan hjælpe 🙂

  • Kære Rikke,
   jeg er ret sikker på, at du kan finde svar på alle spørgsmål i selve indlægget og mine svar i kommentarfeltet 🙂
   Jeg får rigtig mange spørgsmål på invitationerne, så jeg tror efterhånden, jeg har dækket alle spørgsmål derinde.
   Mvh Lisbeth

 • Hej Lisbeth
  Super flotte invitationer. Hvor fandt du dem oprindelig og kan man evt betale dig for at lave nogle.
  Dorthe?

 • Hej Lisbeth
  Ville høre hvor du har fundet dem oprindelig da jeg er blevet helt forelsket i dem. Og er det evt nogle man kan bestille hos dig.
  Dorthe

 • Hej Lisbeth,
  Faldt tilfældigt over din blog og hvor er det en fornøjelse, at læse dine indlæg 🙂
  Jeg skal selv giftes til sommer og har derfor især nydt dine bryllups indlæg. Jeg skal også selv lave invitationerne og har kigget rundt på din side, for at finde svar på hvad navnet på de to font, du har brugt i invitationen hedder? Lille tillægs spørgsmål, hvilket program har du brugt?
  Rigtig god aften
  Hilsner Christine

  • Hej Christine,
   STORT tillykke – og hvor er jeg glad for at høre, at du finder inspiration i mine indlæg 🙂
   Jeg mener at jeg har svaret på begge dele her i kommentarfeltet, så prøv lige at læse mine kommentarer igennem for at se, om det ikke allerede står der 🙂
   Ellers vender du bare tilbage.
   Kh Lisbeth

   • Hej Lisbeth,
    Tak for dit svar 🙂 Jeg har ledt og ledt og kan ikke finde et sted hvor du nævner specifik hvilken 2 skrifttyper du har brugt i invitationen. Så jeg vil blive så glad, hvis du har mulighed for at skrive det ?
    Mange tak og god aften
    Hilsner Christine

 • Hej Lisbeth
  Sikke nogle flotte invitationer du har fået lavet, det er dejligt med så meget inspiration.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvilke skrifttype du har benyttet på selve invitationen?
  Jeg har set de tidligere kommentarer igennem, men jeg kan simpelthen ikke finde det.

  Jeg håber du kan hjælpe 🙂
  Hilsen Maria

  • Tak skal du have Maja 🙂
   Nej nogle af kommentarerne er desværre blevet slettet, da jeg senest flyttede min blog.
   Den store font hedder Burgues – jeg kan desværre ikke finde navnet på den anden, men den er også lidt mere almindelig 🙂

 • Hej,
  Nu faldt jeg lige over dit indlæg om dine utroligt smukke invitationer og jeg har nu ledt kommentarer og selve indlægget igennem og jeg har endnu ikke fundet navnet på det trykkeri, du brugte.
  Jeg ville blive rigtig glad og taknemmelig, hvis du vil dele den information.

  Mvh
  Anne

 • Hej Lisbeth,

  Kan du svare mig på, hvordan du fik printet adresserne på konvolutterne? Lagde du dem blot der hvor man ligger papiret også lykkes det? Jeg har også en billig, men effektiv printer derhjemme, men jeg kan ikke helt se det ske for mig 🙂

  Kh. Sabine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *