Del dine små sunde valg i en travl hverdag og vind en skøn konkurrence

levebroed

levebroed2

levebroed3

levebroed4
Indspilning i fuld skærm 26-03-2015 000522


Du kan vinde et gavekort til Rema1000 på 1.000 kr og lækkert brød fra Schulstad Proteinrig Levebrød ved at dele dine små sunde valg.

Jeg tror, at de fleste mødre kan nikke genkendende til, at det er voldsomt svært at få prioriteret motion og sund mad i en travl hverdag med små børn. Når først børnene er puttet, maden ryddet af bordet og legetøjet samlet i et hjørne, så har man mere lyst til at synke ned i sofaen end at tage løbeskoene på 😉

For mig har det derfor været vigtigt, at jeg i stedet husker på, at jeg faktisk træffer mange små sunde valg i løbet af dagen, så jeg ikke nødvendigvis skal gå rundt med en konstant sort samvittighed, over at jeg ikke får træningstøjet eller løbeskoene i brug (jeg har naturligvis begge dele – det skal jo ikke være udstyret, man går ned på 😀 ).

Nogle af de små sunde valg, jeg træffer i løbet af en almindelig dag kan være:

 • Jeg tager altid trappen – selvom det kan være fristende at vælge elevatoren, når vi netop har sådan en i ejendommen. Heldigvis vil børnene også helst tage trappen, så det er en god motivationsfaktor.
 • Jeg løber om kap med børnene på vej til børnehaven om morgenen. De er altid med på en konkurrence, og som en god bonus, kommer vi meget hurtigere frem.
 • Jeg drikker masser af vand. Det er en ting, som man ofte glemmer – men eftersom jeg hverken er vild med sodavand eller saft, så giver det heldigvis ofte sig selv – og så har jeg altid en flaske stående ved siden af computeren med koldt vand, så det er let tilgængeligt.
 • Vi bruger næsten altid vores weekender på en lang gåtur i skoven, en tur i svømmehallen – eller en sjælden gang danser jeg til den lyse morgen – det må vel også tælle? 😉
 • Vi spiser morgenmad – hver morgen! Vi får normalt enten havregrød eller rugboller med ost – begge dele hitter hos både store og små og mætter godt og længe, så vi får en god start på dagen.

Schulstad har lanceret et nyt lækkert proteinrigt brød i deres populære Levebrød serie, som jeg tidligere har skrevet lidt om her. For os er det bl.a. også en måde at træffe et nemt og sundt valg i hverdagen. Vores børn er nemlig ikke fans af rugbrød – og som jeg tidligere har nævnt, så har vi virkelig prøvet alt! Men de nye rugboller fra Levebrød Proteinrig er fyldt med lækkert rug, og alligevel ryger de ned hos begge børn – så for os er det et helt legalt – og meget velkomment alternativ til rugbrød.

Schulstad Levebrød vil gerne udlodde et gavekort på 1.000 kr til Rema1000 samt nogle lækre prøver på Levebrød ProteinRig til en læser her på bloggen.

For at deltage, skal du dele et af dine små sunde valg i hverdagen her på bloggen eller på instagram. På bloggen lægger du blot en kommentar med tippet – hvis du vil deltage på instagram uploader du et billede, der passer til tippet, skriver dit tip og hashtagger billedet med #LevebrødProteinRig #Overskudstip og tagger både @itsfashionbabydk og @levebroed

Sidste chance for at deltage er på søndag den 29. marts 2015 kl 22, hvorefter jeg finder en vinder, der bliver offentliggjort på bloggen sammen med en række af jeres tips, så vi kan inspirere hinanden en smule på den front 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Selvom jeg ikke er mor men blot en ung studerende, håber jeg det stadig er OK at jeg deltager i konkurrencen 😉
  Jeg forsøger at holde mig sund ved at gå en masse. Jeg solgte sidste år min cykel, og har herefter faktisk gået rundt i Aarhus C. Jeg køber ét 10-turs kort om måneden til de regnfulde dage, eller når jeg er virkelig sent på den.
  Derudover drikker jeg en masse vand!

 • Jeg tager trappen hvis muligt, og går hellere hjem fra stationen, end at tage bussen.
  Når jeg ordner grøntsager og salat laver jeg til 2-3 dage, så det sunde valg er meget nemmere at tage til daglig.
  Jeg undlader at handle ind, når jeg er sulten og undgår de mange fristelser der ofte ryger i kurven på sådanne ture.

 • De små ting gør en forskel i længden, hvilket er rart at tænke på (uden at skulle have det i hovedet altid!). Her er mine tips:

  – Jeg drikker mindst to liter vand om dagen; jeg har hentet en app (“Water your body”), som hele tiden minder mig om at drikke, så jeg ved at jeg får nok.
  – Jeg cykler på uni og arbejde altid. Ingen bus, ligemeget vejret (jeg hader mig selv nogle gange).
  – Jeg har altid proteinbarer til at ligge – de dage jeg så må spise usundt, spiser jeg dem, og har lidt bedre samvittighed end hvis det var en Marabou der lå i skuffen herhjemme. Jeg bilder mig i hvert fald ind at det er sundere!
  – Jeg er igang med at skifte al min makeup ud med organisk makeup, en ting af gangen. Når noget bliver tomt, bliver det skiftet ud med en organisk version.
  – Bruger næsten altid honning i stedet for sukker .
  – Sørger altid for at tilføje grøntsager og frugt til min mad og i snacks – hvis ikke det kan puttes i retten, ender det ved siden af, og det er altså lækkert.
  – Vi sørger for at have grøntsager og frugt herhjemme altid! Det bliver prioriteret, så der bliver smidt flere penge på madbudgettet, og det fungerer altså rigtigt godt!
  – Og sidst men ikke mindst; trapperne frem for alt andet.

 • Øj, den konkurrence ville jeg da gerne vinde 🙂 Nogle af de små, sunde valg vi foretager i hverdagen er altid at have en masse frugt og grønt tilgængeligt. Gulerødder, der er skåret i stave, så de er lige til at gå til, fx. Æblebåde, bananer i skiver (evt. på ristet rugbrød – det er nærmest slik, jo. Næsten, i hvert fald ;-)), snacktomater og andet til at gå og hapse af.

  Når vi skal have lasagne, kødsovs, frikadeller eller lignende, sniger jeg altid så mange grøntsager som muligt med – hakket, blendet, most – you name it. Spicer også frikadellerne op med havregryn eller noget af den klid, der bliver tilovers, når jeg har kværnet mel. Det øger fiberindholdet og mætter uden at smage af for meget. Pizzasovsen laver jeg også altid selv og smider alt fra hvidløg til squash, kartofler og aubergine i, før jeg blender det.

  Motionen foregår primært til og fra børnehaven – enten får jeg rørt mig ved at køre ungerne i Christianiacyklen, eller også får ungerne rørt sig ved selv at cykle, mens jeg lunter bagved. Og så kan vi også godt lide at gå i svømmehallen. At jeg så nok burde snøre løbeskoene alligevel fra tid til anden, er så en helt anden sag … 😉

  Ovenstående lyder frygteligt helligt, kan jeg godt se, når jeg lige læser det igennem. Men det er helt bevidst, at jeg har udeladt at skrive, hvad der ryger ned, når det ikke lige er gulerødder og snacktomater, der er lyst til 🙂

 • Mit bedste råd er nok at undgå at spise efter aftensmaden – Hvis sulten melder sig, så er det ofte pga. træthed og ikke sult.

 • vi har ingen bil, så der får man altså automatisk lidt ekstra km i benene;)
  Den med trappen bruger jeg også.

  Kost mæssigt holder jeg mig sund ved at jeg sørger for at mine tre hoved måltider er sunde.
  På den måde skal man aktivt tilvælge et usundt mellemmåltid.
  Jeg spiser ikke hurtige kulhydrater som ris, kartofler eller pasta, så jeg får altid grønsager til min aftensmad.
  Vejen til at holde sig sund, er for mig god planlægning og altid have et alternativt klar. Jeg har nødder i tasken, frosne grønsager i fryseren osv. På den måde sikre jeg at jeg ikke lige pludselig bliver fristet.

 • Det er egentlig sjovt, da jeg kan nikke genkendende til alle dine fif:) Fantastisk at løbe om kamp til børnehaven. Ellers sørge jeg altid for at der er en eller anden form for noget grønt i madpakken. Uha, kan ikke lige komme i tanke om flere.

  Ha en dejlig sund dag.
  Trine

 • Vi har fået en hund,som vi går ture med,servere altid frisk frugt skåret ud på en tallerken,så bliver det altid spist,sørger altid for at der er en eller anden form grøntsager til aftensmaden,bager selv groft brød til madpakken. 🙂

 • Jeg tager også for det meste trappen de steder, hvor det er muligt. Desuden har jeg valgt, at der kommer grøntsager (i en eller anden form) på bordet hver dag, også selvom kæresten til tider brokker sig over det (han er fuldt ud kødmenneske), da jeg bare har det bedst med, at en stor del af især min aftensmad består af dette. Desuden spiser jeg også oftest grøntsager til frokost, og sørger altid for f.eks. at tage en nogenlunde sund madpakke med på studiet, så jeg ikke bliver fristet af hurtig og let kantinemad.

 • Som dig tager jeg trappen samt drikker vand.

  Derudover går jeg dagligt en tur med barnevognen, den kan være af forskellig længde, men lige meget hvad så er det dejligt med noget frisk luft.

  Derudover er søde sager forbeholdt weekenden. Vores datter på 2½ har ikke fået mange søde sager i hendes liv, vi har prøvet at erstatte dem med frugt og til tider popcorn.

 • – Jeg er klart med på den med trappen: arbejder i Gellerup parken, hvor turen ofte går på 3./5./6. Sal og selvom jeg lige skal have vejret når det går højest op, så nægter jeg at tage trappen 😉
  – Jeg forbereder maden hjemmefra og sikrer mig, at jeg har nok til en eftermiddags snack, da det oftest er her den søde trang melder sig..!
  – Nu hvor vejret har vendt til det lidt bedre, så kommer vi til at bruge mange timer udenfor, så både voksne og børn kan få brændt noget energi af 🙂 Vi har lige prøvet Geocaching, som allerede er et kæmpe hit, så dét kommer vi til at trave rundt efter i mange, mange timer!! Så kan man skjule “motionen” bag noget super sjovt 😀

 • Jeg sørger for at komme ud og få en masse frisk luft sammen med min datter. Vi både går, cykler, gynger, hopper og løber.

 • Jeg går blandt andet frem og tilbage når jeg afleverer i vuggestue på fridage og dage med aftenvagt og forsøger at huske ikke at handle når jeg er sulten, for ellers ryger alt det forkerte bare altid i kurven 😀

 • går op og henter vores datter hver dag 🙂
  ristet rugbrød som snack 🙂
  arbejder på kontor og vælger skiftevis at sidde og stå da det også kan have betydning for forbrændingen plus det er sundt for ryggen 🙂
  tager trapper frem for elevator 🙂
  går en længere tur end nødvendigt op til køkkenet for at hente the på job 🙂

 • Jeg er stoppet med at ryge.

  Det må da være et mega sundt valg 😉

  Ellers er det når sliksulten melder sig at jeg har lavet store ændringer.
  Jeg spiser en gulerod eller tager et stykke meget mørk chokolade.
  Og da jeg ikke rigtig bryder mig om chokolade ( ja, den slags mennesker findes
  faktisk!), så er min sliktrang hurtigt kureret.

 • Jeg tænker over de små ting i hverdagen, og jeg kan absolut ikke prale af, at jeg er god til at holde mig fra de søde sager 😉 Med to børn er det ikke let at få trænet i hverdagen, selvom ambitionerne ikke fejler noget, så kan de bare ikke holde stik med realiteterne. Så jeg tænker meget på alternativ træning. Jeg har investeret i en kettlebell og bogen skyhøj forbrænding, og så forsøger jeg at træne 4×15 min om ugen, og det lykkes næsten.
  Ynglings forbrændingen er dans på stuegulvet sammen med mine piger, eller en rask slåskamp, og her bliver de vigtigste muskler også aktiveret nemlig smilemusklerne 😀 Jeg tror på, at humøret har en påvirkning på vægten, for det er svært at tabe sig, hvis man ikke er glad og lykkelig.
  Min allerbedste træning er fodbold, vi er en masse damer, som har spillet sammen i maaange år, og de 1,5 timer om ugen, hvor vi spiller kamp sammen, er fantastiske. Vi snakker og griner ligeså meget, som vi spiller fodbold, det er max opladning af batterierne og egotid 😉

 • nem aftensmad kylling filet med bacon svøb og en lækker grøn salat til. Ligeledes er det vigtigt at spise en god solid morgenmad såsom havregryn eller skyr med mandler.

 • *Vi har altid drikkedunk med vand i, med på tur. Både til børn og voksne. Så ender vi ikke med et dårligt valg når vi er ved at dø af tørst.
  * vi har altid mandler (og ofte rosiner) liggende i bilen/ tasken.
  * Vi veksler mellem køretøjer til inst. For at holde det sjovt; cykel, løbehjul, rulleskøjter osv. Det nye er at vi nu øver os på vores ethjulet cykel samt styltens.

 • Gnavegrønt til alle måltider – påsken måde får jeg faktisk ret meget grønt i mine tre drenge… Det kan være gulerødder til aften, bær til morgen og agurk til frokost. Og det er selvfølgelig udover de alm grønsager der er til måltidet.

  Kh Stine

 • Fantastiske tips!

  – Jeg skræller ekstra gulerødder om aftenen (mens jeg alligevel ordner madpakker), så jeg har noget at tygge i næste dag, der er nemt.
  – Alternativt knækbrødsstænger

  – Jeg undlader bevidst at spise efter kl 20 om aftenen.

  – Sørger for at frugtskålen er varieret og frisk.

  – Drikker vand af 0,5 l.flaske så jeg bedre kan følge med i hvor meget væske jeg får.

  – Tumler / svinger / hopper dagligt lidt med pigerne for at få pulsen op. Gerne til et par sanglege.

  – Går til og fra børnehaven.

 • skøn konkurrence med fokus på sundhed.

  jeg spiser havregrød næsten hver morgen, med frisk frugt, en kop mokka (et must!) vand og urtete – ellers spiser jeg gerne A38 med frisk frugt og urtekram mysli.

  Løbetræner mindst 4 gange i ugen 6-8 km ad gangen, og når jeg har løbet langs havet og i skoven, så afslutter jeg løbeturen ved havet, hvor jeg går hjem langs havet. Sidder gerne i 10 minutters tid, hvor jeg lytter til bølgerne med lukkede øjne. Det er terapi, at finde ro i naturen fra hverdagens mange opgaver.

  Jeg spiser meget fisk og kylling med salat og grøntsager. Det spiser jeg også gerne til morgenmad nogle dage. Laver ofte sunde snacks som dadelkugler og har en lille boks med blandede nødder, dadler og figner med på job. Er der en rest havregrød tilbage fra morgen-maden laver jeg lækre klatkager til madpakken – de er også lækre til børnenes madpakker med lidt frisk frugt.

  Jeg cykler og går rundt i Århus. Tager kun bussen hvis jeg skal udenfor byen.

  Smil Lene .0)

 • Jeg har fravalgt at have bil og bruger kun offentlig transport i meget sjælden tilfælde. I stedet går og cykler jeg og resten af familien rundt til alle vores aktiviteter og gøremål, hvilket giver en masse god motion.

 • jeg tager trappen på arbejdet – på 7. Sal hver morgen (undtaget hvis jeg cykler;)) og efter frokost. Og nogle gange ender vi med at løbe op. Så prøver jeg at cykle på arbejde 1-2 gange om ugen. Og drikker kun vand. Og tager ikke sovs til frokost 😉

 • vi har valgt at have 2 motionscykler, da det så er nemmere at få motioneret i fællesskab

 • Jeg er alene med 2 børn og har svært ved at nå at lave mad når jeg kommer hjem. Så jeg har købt en crock pot. I med kød og masser af grøntsager om morgenen. Tænd og så er der en grydeeet klar når jeg kommer hjem. Så skal der bare kogrs ris eller kartofler.

 • Som mor til tre små friske drenge på 2,3 og5 år. Jeg har det sidste år tabt mig 18 kg. Ved kostændring og motion. Men fuldtidsjob og små børn. Kræver det sit at dyrke så meget motion. Løber 10 km et par gange i ugen og styrketræner 4 gange.
  De dage hvor det ikke bliver, tager jeg trapperne på det sygehus jeg arbejder på. Hvilket er mange etager. Weekender er vi ude hele tiden. Gå ture, skovtur cykler osv. Vil elsker at forkæle min familie og ikke mindst fantastiske kæreste. For hans forståen for min motion. Og hele min familie har bakket mig op i mit vægttab. Det er midt bedste råd. Vær aktiv med familien.. Er blevet en bedre mor. Kan nu kravle i træer holde til at spille fodbold osv. God påske

 • Jeg er begyndt at sætte vækkeuret 15-20 min tidligere. Så får jeg en dejlig og rolig start på morgenen, og resten af dagen har alle muligheder for at blive god 🙂
  Tidligere har jeg haft en tendens til at sætte vækkeuret så sent som muligt, så jeg stadig kunne nå morgenmad, makeup osv., men jeg stressede sådan rundt. Pointen dengang var at jeg ville sove så længe jeg kunne, men fandt ud af at jeg ikke blev friskere af at sove de 20 min ekstra – tværtimod! 🙂

 • Har en stor datter, der er god til at finde sjove sunde opskrifter på You Tube, som bl.a. havregryns muffins, der stort set er bagt havregrød og fungerer fint til morgenmad, og blomkålspizza eller blomkåls nuggets. Og når børnene er en del af det går det hele meget lettere og er som regel også sjovt.

 • Jamen her snupper jeg trappen i stedet for elevatoren og sørger altid for at der er frugt og grønt til alle måltider. Vi røver også at undgå den værste sult og sukkertrang ved altid at have lidt sunde snacks stående fremme 🙂

 • Lige nu hvor jeg er højgravid med opkast og ondt i kroppen er de sunde valg mest på familiens vegne og ikke mine egne…. men det skal der laves om på efter fødslen 🙂
  Jeg sørger for altid at have frugt, små gulerødder osv liggende både til mig og min datter
  Får min datter til at cykle i skole (og når graviditets generne er overstået skal jeg ud på lange ture med barnevognen)
  Og både min datter og jeg elsker vand og skal en del i svømmehallen når jeg er klar igen 🙂

 • Jeg drikker meget vand. Jeg prøver også at have sunde snacks af forskellige slags til den lille sult både til store og små 🙂

 • Jeg skræller gulerødder og skærer snack-grønsager til 3-4 dage af gangen. Det meste forbliver sprødt og lækkert, når det er i vand i køleskabet, og så er det altid hurtigt at snuppe lidt sundt med sig.
  Jeg har desuden en “regel” med mig selv om, at hvis jeg skal noget, det er under 8 km. væk, så cykler jeg – er det derover, så er det ok at tage bilen eller bussen. 🙂

 • Herhjemme spiser vi så vidt muligt økologisk og pt. Triller jeg en tur med lillebror hver dag! Min storedreng er en slikmund og meget selektiv med hvad han spiser. Det seneste hit herhjemme er bananvafler med skyr til morgenmad, han guffer i sig

 • Jeg forsøger at aflevere Wilhelm i børnehave på min ladcykel, hver dag, istedet for at ta bilen 🙂 og pt. Får jeg om aftenen gået 5-6km 4 ud af 7 dage. Jeg har oprettet en “gå-gruppe”, via facebook, så jeg har godt selskab og snakken går, det er skønt og gir ekstra energi efter aftensmaden, hvor jeg ellers har været for god til at falde i sofa og tv mode 🙂

  God påske til dig og familien!!

  Kh

  Annesofie

 • Her går vi nogle gode ture når vejret byder sig til det. Og indimellem pakker vi bilen med klapvognen og vores søn og køre en tur ud til vandet og går en tur. Og vores sunde valg herhjemme består af en god solid kost vi spiser sammen ved bordet, som både indeholder næring og energi ☺️

 • Her går jeg altid hen og henter Laura i dagplejen og jeg træner 3 gange om ugen.
  I weekenderne prøver vi at komme ud og være aktive med leg og hygge samt gåture.
  Vi spiser altid morgenmad og spiser mange små sunde snacks for at holde forbrændingen oppe og lysten til søde sager mindre

 • Vi har simpelthen solgt bil nr 2, min bil. Og så cykler jeg rundt, alle vegne. Til og fra arbejde, og alt hvad jeg ellers skal.

  Jeg starter hver dag med et stort glas vand, for ellers glemmer jeg det. Virkelig, lige ud af sengen, og hen til køkkenvasken, godmorgen! Resten af dagen har jeg simpelthen timet mit vand drikkeri. En halv liters flaske bliver fyldt og lagt på køl, og skal så tømmes i hver kaffepause på arbejdet. Kl 7, 9.45, 11.30 og 13.45. Så er jeg godt med.

 • Jeg er medlem af det lokale fødevarefællesskab, og får hver uge en kæmpe pose med lækre økologiske og lokalt producerede grøntsager. Det gør det dejlig nemt at lave en madplan baseret på grønt. Som bonus gør det at jeg cykler mere på arbejde fordi jeg ikke er afhængig af bilen til daglige indkøb.

 • Jeg sørger for at vi altid får morgenmad. Blodsukkeret skal stabiliseres. Så går vi meget med hunden og er ofte i svømmehallen. Og det vigtigste : jeg går op i at vi griner hver dag. Uanset hvad.

 • Vi spiser altid morgenmad sammen.
  Vi serverer altid kun vand og mælk, med mindre der er fødselsdag o.lign.
  Vi spiser liberal lchf, dvs massere af kød, æg og grønsager (godt med fedt og protein, ikke for mange kulhydrater)
  Da jeg går hjemme med kroniske smerter kan jeg desværre ikke holde til ret meget fysisk, men de dage jeg ikke er bundet til sengen af smerter, prøver jeg altid på at komme ud ved at gå (mens min datter cykler) når vi skal til og fra børnehaven.
  Vi laver madplan for hele dagen, hver dag og skærer massere af grønsager i weekenden og opbevarer dem i køleskabet i tupperware bokse der er beregnet til det, så kan de holde sig friske og sprøde hele ugen (længere tid, men de er altid spist inden)

 • Et af de sunde valg jeg træffer er at jeg altid drikker et glas vand først hvis jeg bliver lækkersulten. Efter det glas er jeg nogle gange slet ikke sulten mere, ellers spiser jeg i hvert fald mindre guf

 • Jeg bruger også meget ideen med at få motion mens jeg leger med min datter. Vi leger fx fangeleg eller hun får en vippetur, min datter elsker det og det er god motion for mig.

  Vi cykler i vuggestue og vi går lange ture med hunden.

 • Med 2 små børn og et job som sygeplejerske, sidder man ikke ned før kl 20 om aftenen!
  Glæder mig til de lyse aftener, hvor aftenturen med børnene og manden er fast ritual

 • 1. Jeg har en flaske vand med 1,5 liter i køleskabet – den SKAL drikkes i løbet af dagen!! Også selvom jeg er på arbejde det meste af dagen. Så må jeg tage en halv liter efter min morgenmad og vand til aftensmad – min hud har aldrig været bedre
  2. Jeg står af bussen 2 stoppesteder før det nærmeste stoppested – så går jeg lidt længere. 🙂
  3. Blomkålsris! Det er en fantastisk “opfindelse”
  4. Lav en liste over alle de ting du kan lide ved dig selv. Find den frem en dag, hvor det hele bare er lort! Det giver lige et kick.
  5. Sørg for at ungerne bliver opdraget til at kram og knussere er det bedste middel mod tåre. Og vær ikke bange for at græde foran dem ind i mellem. Mor er også bare et menneske – det er sundt for dem at vide.

 • Kan nikke genkendende til rigtig mange af de ting folk skriver.
  Mit sunde tip handler om eftermiddags -sulten, som både vi voksne og børnene har når vi kommer hjem og er lidt trætte og brugte ovenpå en lang dag. Så får vi en hyggeskål, som består af forskelligt grønt(gulerod, agurk, tomat, sugarsnaps, peberfrugtosv), frugt, evt lidt nødder, rosiner, svesker, speltkiks, ostehaps eller lignende. På den måde får vi lidt ny energi, får snakket mens vi spiser, vi slipper for børn der konstant spørger hvornår aftensmaden er færdig fordi de er ved at ” dø” sultne og jeg ved, at uanset hvor meget eller lidt de spiser til aftensmad, så har de fået en del grønt om eftermiddagen.

 • Min datter cykler til børnehaven og jeg jogger ved siden af.
  Efter kys, knus og aflevering løber jeg en omvej hjem og får på den måde en halv times motion.

 • Jeg går hjemme på barsel og der er det altså nemt at blive fristet til den lette løsning eller at snacke i løbet af dagen. Jeg sørger derfor for et sundt alternativ, fx gulerods/agurkestave i køleskabet, nødder el.lign. Derudover går jeg med barnevognen frem for at tage bilen når vi skal ud at handle eller besøge veninder.

 • det er indimellem svært at nå andet end de daglige ting da jeg er selv med min søn, men jeg prøver så vidt muligt at komme ud og få redet en hest ved mine forældre som da også giver lidt motion. Desuden har jeg en dreng der er fuld af krudt så lidt motion er der os i at holde styr på ham 🙂

 • Tror ikke jeg er så anderledes end så mange andre, men here goes anyway. 🙂
  Forsøger altid at træffe sunde valg når det kommer til kost, vælger fuldkorn, fibre og grønt frem for alt.

 • Jeg tager cyklen på arbejde i stedet for bilen, på den måde motionere og kommer super frisk på arbejde. 🙂

 • Spis let om aften og sov godt. Stå på tidligt, spis en god om gang morgenmad, så kan du starte din dag med et smil og frisk. 🙂 <3

 • Jeg bruger faktisk også den med at løbe om kap med min datter til børnehaven, og jep god bonus, at man kommer hurtigt frem.
  Ellers arbejder jeg i butik, så det giver automatisk lidt mere, at man står og går hele dagen.

 • Mit bedste tip er: Vand, vand, vand! Jeg drikker masser af vand – gerne med citron/lime/appelsin både, ingefær, mynte, friske basilikumblade eller lakridsrod. Det er for mig et perfekt alternativ til usunde sukkerholdige drikke. Vi har altid en farvestrålende flaske med frisk vand stående i køleskabslågen. Så kan ungerne nemt selv tage for sig, og de elsker det! Hvis de virkelig ikke kan nøjes med vand, så drikker de Fun 1, som er sukkerfrit og stort set kaloriefrit. Og det smager skønt!

  Er jeg på farten, har jeg altid en ½ liters vandflaske (fri for skadelig kemi) med. Omkring flasken har jeg 4 madelastikker, og hver gang jeg har drukket flaskens indhold, så tager jeg en elastik af. På den måde kan jeg holde styr på, at jeg får indtaget det vand, som jeg bør i løbet af dagen, og derved er jeg heller ikke nær så sulten, som jeg er, hvis jeg ikke får drukket nok vand. Det virker for mig, så måske det også virker for andre 😉

 • Vi bor i lejlighed på 2. sal, så vi har gjort det til en leg at løbe op og ned af trapperne. Derudover spiser vi også altid morgenmad. Den består for det meste af skyr med frisk frugt samt en grøntsagssmoothie. Det hitter hos os alle!

 • Prøver at undgå kaffe, går tidligt i seng og står tidligt op. Og spiser masser af salat!

 • For mig er sundhed et meget bredt og nuanceret begreb. Grøntsager, postevand, gåture og søvn er vigtige små skridt i en sund retning. Men lige så meget handler det for mig om at forsøge at være mentalt eller psykisk sund og positiv. At være tilstede i de ting jeg gør, og forsøge ikke at have så travlt altid og hele tiden tænke på hvad jeg nu skal nå om en time eller imorgen. Ikke hele tiden tænke at hvor blir det da nemmere når min lille pige selv kan spise, men nyde at se hende sidde der med hele hovedet smurt ind i makrel. Sætte pris på de små ting (bladene springer snart ud og min datter sov igennem i nat for anden gang i sit 10mdr korte/lange liv:-)) Vende bekymringsangsten til forventningsglæde. Alt sammen noget der for mig er altafgørende for at jeg kan føle mig sund 🙂

 • Mit bedste Fif er at bruge FiberHusk eller pofiber, når jeg bager både brød og kager. Det forbedrer bageresultatet og familien guffer løs. Bruger gerne lidt revet grønt også.

  Nydelse hver dag. Livet er ikke en sur pligt. Jeg nyder at mærke solen i foråret og rusk og regn er dejligt forfriskende og en nydelse, når man kommer ind i varmen. Duften af kaffe og nybagt brød.

  Små lynlåsposer holder grøntsagsstave friske til madpakken. Man kan lave til flere dage.

  Få hele familien i gang i køkkenet på en gang, når der skal snittes mange grøntsager o.lign. Det er utroligt så meget grønt der ryger ned med en tacosalat. Så bland det sunde med det lækre.

  Cykelture til alt i nærområdet. Og bare for at nyde friheden på en cykel.

 • Jeg er rigtig dårlig til at få spist nok grønt så jeg snyder mange grøntsager ind i maden fx kødsovs med masser af finthakket gulerod og squash i eller karrysovs lavet på blomkålsmos 🙂 Det smager hammergodt !

 • Jeg laver et fad med rå grøntsager, som jeg serverer sidst på dagen inden aftensmaden. Den giver ro til at lave mad og holder den værste sult væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *