God opskrift på tripple Oreo brownie

Nem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frosting

Nem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frosting  Nem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frosting

024

Nem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frostingNem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frosting

Nem, god og hurtig opskrift på en perfekt triple oreo brownie med frosting

Indspilning i fuld skærm 22-03-2015 095443


En god og nem opskrift på den perfekte brownie – med Oreo i både brownie, frosting og ovenpå – haps!
I dag deler jeg en af mine mest syndige hemmeligheder med dig – i hvert fald på kagefronten 😀

Jeg har længe haft en opskrift på den helt perfekte brownie liggende – hvor det har krævet mange fejlslagne forsøg, og mange kager der har måtte prøvesmages, før jeg fandt frem til den helt rigtige sammensætning.

Oreo kører lige nu en kampagne, der hedder Play with Oreo, som jeg har skrevet mere om her, og i den forbindelse spurgte de, om jeg ikke også havde lyst til at lege og eksperimentere lidt med deres famøse og uimodståelige kiks. Sådan en opfordring siger jeg ikke nej til, og faktisk kunne jeg ikke finde på nogen bedre kombination end min helt perfekte brownie og deres helt perfekte kiks.

Og når man nu er i gang, så kan man lige så godt gå all in. Er det ikke altid sådan, når det kommer til kager? Jeg ser i hvert fald ingen grund til at gøre noget halvhjertet i sådan et vigtigt anliggende.

Så jeg har puttet Oreo i kagen, jeg har puttet Oreo i frostingen, og jeg har drysset Oreo ovenpå som pynt – og her deler jeg opskriften med dig. Selv tak!

Opskrift på Triple Oreo Brownie – ca. 20 stk

Du skal bruge:

 • 225 g smør
 • 375 g sukker
 • 100 g kakao (altså det bitre kakaopulver, man bruger til at bage med)
 • ½ tsk saltflager
 • 1 tsk vanillesukker
 • 3 store æg
 • 100 g mel
 • 1 pakke Oreo (14 stk) skåret i kvarte

Frosting:

 • 150 g smør ved stuetemperatur
 • 100 g creme cheese ved stuetemperatur
 • Ca 200 g flormelis
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1-2 spsk mælk
 • En halv pakke Oreo (7 stk)

Sådan gør du:

Smelt smør og sukker i en gryde over svag varme, og si kakaopulveret ned i gryden under omrøring sammen med vanillesukker og salt, når massen er ved at være smeltet.

Hæld massen over i en skål, lad det køle lidt af, og tilsæt æggene et efter et under kraftig omrøring. Når massen er blevet jævn (det kan godt tage lidt tid, før den bliver det), tilsætter du melet lidt efter lidt, mens du stadigt rører kraftigt.

Herefter rører du forsigtigt de kvarte Oreo i dejen, og hælder den i en form beklædt med bagepapir. Min form var 19×28 cm og passede fint til denne opskrift.

Kagen skal bages ca. 25 minutter ved 160 grader varmluft – det varierer lidt fra ovn til ovn, men den er færdig, når du let kan stikke en tandstik ned i dejen, og der stadigt hænger lidt dej på pinden.

Mens kagen køler helt af (den skal virkelig være helt kold, før du putter frosting på – ellers smelter det bare) går du i gang med frostingen.

Pisk smør og creme chesse i en skål, til det er helt blandet sammen – brug evt. en røremaskine, for der skal piskes en del.

Mens du pisker, tilsætter du herefter vanillesukker og mælk, hvorefter du lidt efter lidt tilsætter flormelis – stadigt under piskning. Mængden af flormelis afhænger meget af smag og behag. Jeg kan godt lide, at den stadigt er lidt syrlig – især fordi den bliver sød, når der kommer Oreo i. Til sidst knuser du dine Oreo – fx i en lukket pose, og tilsætter dem i frostingen, hvor du forsigtigt rører dem i.

Gem evt. lidt af de knuse Oreo og pulveriser dem helt, så kan du drysse dem ovenpå frostingen som pynt.

Frostingen smøres ovenpå kagen, der skæres ud i små firkanter på ca. 4 x 4 cm – tro mig, det er en heftig kage, så de fleste kan ikke spise mere end et lille stykke 😉
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *