Genial julegaveidé til børnene – Playmobils mægtige ridderverden

040

046

Her følger en test, anmeldelse – og anbefaling af Playmobils mægtige ridderverden, som vil være en oplagt julegaveidé til dine børn.

For et par uger siden modtog vi den hidtil største æske Playmobil, som børnene og jeg skulle anmelde til dette indlæg på bloggen, og Trutten kunne næsten ikke være i sig selv af lutter begejstring.
Belært af mine erfaringer fra Playmobil Børnehaveserien, havde jeg denne gang uddelegeret samlingsopgaven til min mand. Det tog faktisk ikke specielt lang tid at samle denne gang  – han påstår, han er meget bedre til det end mig – jeg mener derimod, at denne ikke er nær så omfattende, selvom den er betydeligt større 😉

Jeg havde faktisk regnet med, at det primært var legetøj, der var interessant for Trutten – min søn på snart 6 år – men Fidusen, min datter på 3,5 år, var næsten lige så ivrig efter at kaste sig over den, selvom det dog var dronningen og skattekisten, hun primært ville lege med 😀

 

056

022

På billederne ser du Den Kongelige Løveridder Borg, som er den største borg i Playmobils ridderverden. Derudover er der også en pakke, der indeholder Kæmpetrold med dværgkæmpere – og den lille ekstrapakke med Trolden har virkelig været et hit – Trolden har været hovedpersonen i de fleste af de kampe og eventyr, der indtil nu har udspillet sig på borgen.

Borgen indeholder de mest fantastiske og fantasifulde detaljer, og selvom jeg har været med til en del lege allerede, så fandt jeg faktisk flere nye ting, da jeg skulle tage billeder til indlægget her. Noget af det, jeg især godt kan lide ved Playmobil er, at detaljerne lægger op til fantasifulde lege uden at låse børnene fast i en bestemt leg. De åbner op for mulighederne, men aldrig mere end at det er op til børnene selv at skabe indholdet for legen.

011

014

2014-12-13

Du finder bl.a. en fangekælder med et skelet, der er lænket dernede med rotter som det eneste selskab. Et stykke af muren, der kan falde af, hvis borgen bliver angrebet af fx Trolden. En hemmelig lem i gulvet i Tronsalen, hvor Trutten har haft skjult både skatten – men også en kryster af en Konge, der ikke turde at stå ansigt til ansigt med Trolden. Faldgitter, der kan afskære fjenden i en fart, en vindebro og kanoner til kampen mod Trolden.

083

Trutten har i den seneste periode ikke været så glad for at lege med legetøj – han har i stedet hellere ville spille brætspil, spil på sin tablet, tegne, kigge i naturhistoriske bøger osv. – og jeg var faktisk begyndt at overveje, om han simpelthen var blevet for gammel til legetøj. Ridderborgen her har dog vakt det hele til live igen – han kan lege flere timer i træk med den, og den seneste uge har den – trods sin omfangsrige størrelse – haft en fast plads i stuen, hvor selv katten tilsyneladende er blevet tiltrukket af den 😉

Ridderne har endda også flere gange været på besøg i børnehaven fra Playmobil, for at beskytte børnene mod de store børn, der driller 😀 – og uden at tøve kan jeg klart sige, at Ridderborgen faktisk er det legetøj, der i meget lang tid har fanget Trutten mest.

Han var ikke selv en ret stor del af selve samlingen, men til gengæld sad han hele tiden sammen med Far, mens han samlede – og så samlede Trutten figurerne og legede løs med dem, mens ridderborgen stille og roligt tog form.

060

 

Jeg kan slet ikke anbefale ridderborgen nok – den har uden at overdrive i høj grad været medvirkende til, at Trutten igen har kastet sig over den slags legetøj – og han har samtidigt også fundet sine andre sæt Playmobil frem fra skabet og har fået fornyet interesse for det.

Borgen er ikke helt billig, men taget i betragtning, hvor meget du får for pengene, så synes jeg stadigt, den er et virkelig godt køb – og så er den endda på tilbud lige nu. Jeg ved ikke helt, om det fremgår nok af billederne, men den er virkelig helt enorm stor 😀

Den Kongelige Løveridder Borg koster 1.599 kr, men er lige nu på tilbud til 1.279 kr og sættet med Kæmpetrolden koster 179 kr.

Indlægget bringes i samarbejde med Playmobil, men børnenes begejstring og mine rosende ord er ganske oprigtige

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *