Inspiration til børnefødselsdag med hemmelig spion tema

Opdateret for nylig29
Trutten fylder 5 år på torsdag – FEM ÅR! Min lillebitte dreng er jo slet ikke lille længere – og jeg synes lige jeg blev færdig med at afholde hans 4 års fødselsdag med superheltetema.

Nå men i år har han bedt om, at temaet bliver hemmelige spioner/detektiver – kraftigt inspireret af hans store kærlighed til Ramasjang Mysteriet.

Jeg ELSKER det tema. Jeg var selv voldsomt fascineret af hele detektiv genren som barn. Jeg læste massevis af De 5 bøger, lærte at skrive med usynlig blæk, satte fælder op for min storebror derhjemme osv.

Derfor var jeg også straks med på idéen og søgte fluks over på Pinterest for at finde gode idéer og blive inspireret.

Umiddelbart er planen, at gæsterne får udleveret en lille kuffert med et par solbriller (mangler vi stadigt), et ID kort, et forstørrelsesglas (fundet i Søstrene Grene), et kunstigt overskæg (fundet i Malmø, men fandt dem også efterfølgende i Søstrene Grene), en kuglepen med usynlig blæk og UV lys til at kunne læse det (fundet på nettet) og så en lille notesbog.

Der skal være lidt forskellige lege/opgaver, som passer til temaet – og hver gang de har løst en opgave, får de udleveret et spor, som kan hjælpe dem i deres detektivjagt på at finde den skyldige. Vi har stadigt de forskellige opgaver på tegnebrættet, men jeg vender tilbage med dem i et andet indlæg, for de fleste kan jo bruges i en hvilken som helst skattejagt til en børnefødselsdag uanset temaet.

Mht kagen er vi stadigt på bar bund – Trutten har udbedt sig, at de kager vi tager med i børnehaven skal være chokolademuffins med sort glasur, der smøres på, så kagen nærmest ser helt rund ud – og så skal der stikkes en stjernekaster i hver muffin, så det ligner små bomber med lunter 😀 – man kunne godt lave en stor udgave til fødselsdagen herhjemme, men det tror jeg ærlig talt ikke, at jeg tør vove mig ud i 😉

Oppyntningen holder jeg i sort/hvid – jeg har en drøm om at fylde hele loftet i børneværelset med sort/hvide heliumballoner, der evt.kan indeholde et spor til konkurrencen, og ellers skal der bare være sort engangsservice og naturligvis bordbomber en masse!

Maden er ikke specielt spionagtig – Trutten har bedt om sin livret kyllingelår – og det er nemt, enkelt og børnevenligt, så det får de sammen med en kæmpe bunke grøntsagsstænger og nogle hjemmelavede dips/dressinger – og så muligvis en kæmpe vandmelonsbombe fyldt med udskåret frugt til dessert 😉

English:
My son is turning 5 this week, and the theme for his party is Secret Spy. All the children will be given sunglasses, magnifying glasses, a pen with invisible ink, a fake moustache and a small note book. We will arrange a treasure hunt with activities and puzzles, they have to solve in order to find the suspect and arrest him.

Billedkilde: Pinterest – følg linket og se kilden for hvert enkelt billede i kollagen.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *