Maden til vores bryllup

Da vi i sin tid skulle planlægge vores bryllup, var noget af det vigtigste for os, at vi fandt et sted at holde det, hvor vi selv måtte stå for mad og drikkevarer. Det var dels for at kunne holde prisen nede – men også i høj grad fordi vi begge går så meget op i mad, at vi ville være sikre på selv at kunne bestemme frit, hvad menuen skulle lyde på.

Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang
Fotograf: Peter Grunnet Wang

Natmaden var der tidligt styr på – bl.a. hjalp I mig med at indse, at det da selvfølgelig skulle være en pølsevogn, vi skulle have – som en kontrast til den fine mad, vi ville få tidligere på aftenen.

Det var en kæmpe lettelse, at vi slet ikke skulle foretage os noget – eller have andre til at gøre noget. De havde på forhånd fået information om, hvor den skulle stilles op, og hvor de kunne trække strøm  – og så kom de ellers bare under festen og stille den op og gjorde klar – og voila; så var der serveret. Derudover kunne vi sende tjenerne hjem lige efter middagen og skulle ikke betale for, at de skulle blive helt til natmaden – netop fordi der hverken skulle dækkes op, ryddes op eller serveres- det bliver simpelthen ikke nemmere.

Selvom vi havde fået rigeligt med mad i løbet af festen, så var alle gæster ude at runde pølsevognen – mange var endda også forbi to og sågar tre gange 😀 – det var nærmest et helt lille indslag i sig selv, fordi folk stod og talte sammen i køen – og man på den måde fik talt med nogen, som man ellers ikke havde snakket med i løbet af aftenen.
Jeg havde været lidt nervøs for, om det ville give et opbrud i festen, som var godt i gang, da natmaden skulle serveres – men det var slet ikke tilfældet. Tvært i mod. Det var næsten som om folk  fik fornyet energi, da de havde fået lidt mad i maven, og de fleste festede løs i flere timer derefter.

 

Min mand har tidligere været medejer af en café og vi aftalte derfor med den tidligere køkkenchef og souchefen, at de skulle stå for maden – vi havde sågar lagt os fast på en menu, da den ene af kokkene fik en indkaldelse til en stor operation umiddelbart inden brylluppet. Derfor var vi helt på bar bund igen, og vi begyndte at kigge på forskellige cateringløsninger, men jeg følte, vi famlede i blinde. Vi havde ingen anbefalinger at gå efter, og jeg følte mig ikke tryg ved at vælge en tilfældig løsning ud fra et par farvestrålende billeder og flotte ord på deres egen hjemmeside.

For mit eget vedkommende er maden et af de vigtigste elementer til et bryllup eller en hvilken som helst anden fest, så den slags skal bare være i orden.
Pludselig tog én af kokkene kontakt til os, og sagde at en af hans gamle bekendte havde et rigtig godt cateringfirma, og hvis vi bestilte der, så kunne vi aftale, at han var den kok, der kom ud og ordnede det hele – så det stadigt var i tråd med vores ønske om at have så mange personlige elementer med som muligt.

Vi tog et møde med Ricky – ejeren af cateringfirmaet, og han var simpelthen så skøn – og det var tydeligt, at han havde et kæmpe drive og en passion for madlavning – og når priserne så samtidigt var lavere end de fleste andre løsninger, vi havde kigget på, så var der ikke så meget at være i tvivl om.

Jeg kan hurtigt sige; at det har vi ikke ét sekund fortrudt! Vi gav 300 kr pr kuvert og så betalte vi en  mindre timeløn for de kokke, der var ude at lave maden og anrette den. De stod faktisk i samme lokale som os og anrettede maden bag et helt tyndt forhæng, så man hele tiden kunne ane dem, men alligevel forstyrrede de ikke selve festen – det var en fantastisk løsning, nu hvor vi gerne ville gøre maden til så stor en del af festen – du kan lige skimte det på det første billede her.

Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff

Vi fik sammensat følgende menu:

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_578

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_593

Oksetartar og limesaltet laks med brænde skalotter og sauce mousseline.

Salturt, skovsyre, sprød gulerod og mousse, knasende sprødt groft rugbrød.

Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff

Hummerbisque med jomfruhummerhaler, scampirejer, tørrede tomater, hvidløgssne og hummerchips.

Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff

Lisbeth_og_Mikkel_10x15_697
Oksemørbrad med sauce demiglace

Estragon/havsyre emulsion

Havtorneglaseret sommerrødbede, friske ærter, røde ribs og kartofler med ramsløg.

 

Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff
Fotograf: Lina Ahnoff

Tørret chokolademousse med dehydreret karamel

Rabarbermousse vendt i hindbærstøv

Semisyltet rabarber på mazarinbund

Jordbær og havtorn vendt i lime og tequila

Billedkilde: Lina Ahnoff og Peter Grunnet Wang

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *