Billeder af vores nye og gamle køkken + vind et helt nyt køkken fra IKEA

Vi bor i en helt nybygget lejlighed – eller det var den i hvert fald, da vi flyttede ind for snart 5 år siden – og dermed er der også et helt nyt køkken, som vi desværre ikke selv har haft indflydelse på.
Det fungerer fint, det er fint at se på – men der er dog alligevel en del ting, jeg gerne ville have lavet anderledes.

  • Det er grebsfrit – og selvom det i teorien virker som en fantastisk idé, så fungerer det slet ikke i praksis. ALT – og jeg mener ALT, snavs, støv osv. samler sig i de revner, der fungerer som greb. Derudover er det ikke ret nemt at åbne fx køleskabet uden greb, hvis man står med noget i hænderne.
  • Tænk virkelig godt over din bordplade. Vi har granit – og selvom det ser lækkert ud og er nemt at holde, så laver det bittesmå huller i alt vores bomuldstøj, når vi står og læner os ind over bordkanten.
  • Det er ét langt køkken. Man har det hele noget tættere på, hvis køkkenet er placeret i et hjørne, så man ikke skal gå frem og tilbage hele tiden.
  • Vi mangler et hjørneskab med sådan en drejekarrusel til plastikbøtter og alle de andre ting, der ikke er så nemme at stable.
  • Til gengæld er vi rigtig glade for, at der er skuffer i stedet for skabe i de fleste “underskabene” – det er noget nemmere at finde, hvad man leder efter på den måde.Vores gamle lejlighed var gammel. Virkelig gammel. Den havde skæve vægge, utætte vinduer, gulvet hældte mere end 30 cm – men vi elskede det sted.

Da vi flyttede ind var der helt bart – kolde betongulve, ikke noget køkken – rå vægge. Vi fik lagt trægulvene, fik malet væggene, prøvede på at tætte vinduerne – og så fik vi designet det mest fantastiske køkken hos IKEA. Ved hjælp af et smart program, man kan downloade fra deres hjemmeside (eller sådan foregik det i hvert fald dengang) og nogle gode råd fra en af deres køkkendesignere, fik vi sammensat det helt perfekte køkken – og der var faktisk ikke én eneste ting, vi ville have lavet om, når vi kigger tilbage på det.

Det var imidlertid ret svært for os at få det tilpasset til lejlighedens meget skæve mål – og vores køkkeninstallatør (hedder det mon det?) var ved at miste tålmodigheden – men det lykkedes heldigvis til sidst.

IKEA har netop lanceret en helt ny køkkenserie – METOD – som er bygget op af en masse moduler i flere forskellige mål – så du netop nemt kan tilpasse køkkenet alt efter, hvordan rummet ser ud.

Derudover passer alle skabslågerne til de samme moduler – så hvis du efter nogle år bliver træt af det look, du har skabt – så er det nemt (og forholdsvis billigt) at skifte skabslågerne og dermed få et helt andet køkken.

Vores nuværende køkken er ét af de virkelig dyre mærker – så jeg har haft god mulighed for at sammenligne kvaliteten med vores gamle køkken fra IKEA – og jeg vil vove at påstå, at jeg ikke kan mærke forskel!

Du kan deltage i en konkurrence hos IKEA om at vinde et helt nyt køkken, hvis du optager en 60 sekunders video af dit nuværende køkken, hvor du gennemgår de udfordringer, du har  med det – læs mere lige her 🙂

Ps. faktisk har der sneget sig et IKEA køkken med på de øverste billeder af vores nuværende køkken –  nemlig det fantastiske legekøkken fra IKEA 😀

Dette indlæg er sponsoreret – men meningerne og holdningerne er ikke købte – de er baseret på mine egne erfaringer med vores nuværende køkken samt vores tidligere køkken fra IKEA

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *