Trutten på tur med DFDS til Oslo dag 2

Hvis du ikke allerede har haft den udsøgte fornøjelse af at læse første del i føljetonen om min fantastiske tur til Oslo, så gør dig selv den tjeneste, at læse det lige her, før du fortsætter med dette indlæg.

Efter en yderst behagelig nat i min helt egen seng i vores suite på Oslo færgen, vågnede jeg op til denne fantastiske udsigt under indsejlingen til Oslo. Vi havde vores egen private balkon, så jeg behøvede ikke at mænge mig med pøblen, men kunne i ro og fred sidde og nyde udsigten, indtil det bankede på døren og vores morgenmad blev serveret på sengen for os. Bestemt en behandling, der er en Trut værdig!

Da klokken blev 9, lagde vi til kaj i Oslo, og jeg kunne indtage den norske hovedstad med mit charmerende væsen..

Vi blev indlogeret på Radisson Blu Plaza Hotel som ligger helt centralt i Oslo, og eftersom vi boede på 22. etage, havde vi den mest fabelagtige udsigt. Fidusen og jeg var dog mere interesserede i deres gratis Wifi, da det betød, at vi kunne se Peter Pedal på den medbragte iPad, mens min Mor stressede rundt og smukkeserede sig, og min Far lå og dasede på sengen og fablede om, hvor meget bagage han skulle slæbe på for hele familien (forstår han mon overhovedet ikke vigtigheden i, at jeg skulle have en del forskellige outfits med, når jeg skulle ud at charme de norske damer?).

Efter at have beordret min Far til at pakke ud, var det tid til at gå på opdagelse i Oslo.

OplevOslo.dk er der lavet en rigtig god guide med forslag, hvad man kan lave i Oslo alt afhængig af, om man er veninder, seniorer, familier eller par. Den havde min Mor og Far kigget igennem hjemmefra, og havde på baggrund af den lagt en slagplan for, hvad vi skulle lave i Oslo – godt krydret med indslag fra min Farfar, der er halv nordmand – samt søde Helena.

Vi lagde ud med et besøg i Operahuset. Det stod ganske vist ikke på listen på OplevOslo.dk men det var et hit hos både mine forældre og mig (Fidusen sov fra det hele, så hvad babyer mener om det, skal jeg ikke kunne sige).

Det var en voldsomt flot bygning – men hvis du spørger mig, så var det geniale ved netop den attraktion, at man kunne gå hele vejen op på taget af bygningen, hvorfra man havde udsigt over hele Oslo. Jeg morede mig gevaldigt med at løbe op af de stejle skråninger, så både min Mor og Far havde svært ved at følge med.

 

Næste stop på turen var første punkt på familie-guiden på OplevOslo.dk – nemlig en bådtur til Bygdøy, som er en hyggelig lille halvø tæt på Oslo Centrum. Man kan sejle dertil med færgen, som sejler hver halve time fra Rådhuset, og man kan både købe billetter på båden eller på turistkontoret.

Jeg ELSKEDE sejlturen derover – jeg stod i bedste Titanic-stil forrest på skibet og følte mig for alvor som den verdensmand, jeg nu en gang også er! Vi sejlede tæt på kysten, så der var fine ting at kigge på, og der var lige tilpas med bølgekvulp til at at holde mig underholdt uden at gøre mig dårlig.

Bygdøy var et rigtig hyggeligt sted med med fine gamle norske træhuse. Derudover var der en del forskellige museer, men det nedlagde jeg simpelthen veto mod. Den slags må de voksne gøre, når jeg ikke er med!

Jeg kunne forestille mig, at turen til Bygdøy især er oplagt om sommeren, fordi der er en lækker badestrand – men jeg synes bestemt også, at turen er værd at tage på andre tider af året alene pga sejlturen og de hyggelige omgivelser.

Da vi returnerede til Oslo, var min Mor og Far ved at være lidt trætte, og mente, at det var tid til at tage tilbage til hotellet. Personligt kunne jeg være fortsat i timevis, men heldigvis havde vi en hel dag mere i vente i Oslo, så jeg gik allernådigst med til at tage med tilbage til hotellet.

Min Mor har lært mig, at det altid er vigtigt at efterlade læserne med lidt af en cliffhanger, så man er sikker på, at de vender tilbage.

Jeg vil jo umiddelbart mene, at mit charmerende væsen er grund nok i sig selv, men for en sikkerheds skyld kan jeg da fortælle, at du er nødt til at komme tilbage og læse sidste afsnit i min rejsefortælling – den indeholder bl.a. den grusomme historie om hvordan, jeg var nødsaget til at overnatte blandt pøblen på de nedre dæk, hvordan vi (næsten) kæmpede for vores liv i en faretruende storm og ikke mindst Fidusen, der gik amok på en flødebollefabrik.

Kys kys,

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *