Gyngehesten fra Kay Bojesen

kbgyngehest

Trutten er sikkert allerede ved at være for gammel til den slags (hvornår er man mon egentlig for gammel til en gyngehest?) men altså; hvor ville denne fantastisk smukke gyngehest kreeret af Kay Bojesen dog pynte inde på hans værelse – ja den måtte endda gerne stå inde i stuen, så flot som den er!

Rosendahl har åbenbart opkøbt rettighederne til den, og de sælger den for den nette pris af 3.450 kr -bl.a.lige her.
Jeg synes dog, den har noget mere charme, hvis man har held til at opstøve en af de ældre udgaver, som har patina og emmer af al det sjov og leg, den har lagt ryg til – og så fåes de ofte til en noget lavere pris 😉

Det er en oplagt dåbsgave i stil med Peters Stol fra Wegner, som jeg tidligere har skrevet om.

kbgyngehest4


Billedkilde: CASANOVA Møbler, GulogGratis samt MinMave

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Sjovt du har skrevet om Kay Bojesen gyngehesten. Da jeg fik min søn, fandt min mor min gyngehest frem, så min søn kunne få glæde af den. Den har stået i vores stue lige siden, for som du skriver er den jo et kunstværk i sig selv!
  Man kan stort set ikke se på min at den har været brugt af mig og mine søskende og nu min søn! Den ser helt ny ud, men den er også købt larkeret. Min søn på 2 tager stadig en tur på den ind imellem.
  En ting er helt sikkert, den bliver stående i min stue, til en evt. lillesøster eller lillebror skal bruge den en dag! Jeg er virkelig glad for den og den har en meget høj affektionsværdig for mig!

  • Åh hvor er det fint, at du også har brugt den, da du var lille!
   Jeg elsker ting, der har den slags historie bag sig.

   Og ja; den ER jo nemlig fantastisk fin at have stående – jeg er meget, meget misundelig 🙂

 • Den er bare så fin! Øglen har egentlig også en, men den skal lige repareres, da der er faldet et lille stykke af den ene vange. Øglens tante fandt den i storskrald (!?!?!) og var så sød at tænke på Øglen, da hun havde fisket den op. Men helt ærligt – hvem smider en Kaj Boyesen-gyngehest til storskrald?!

  • Nej kan I da så komme i gang med at få den ordnet!

   Hvor er det vildt, at nogen bare har smidt den ud – det må da næsten være nogen, der ikke var klar over, hvad det var, de stod med?
   Og hvor er det skønt, at tanten spottede den – storskrald har også altid en magisk tiltrækning på mig 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *