Sunde hjemmelavede is i sommervarmen

is

Nu skal der ikke gå fuldstændigt madblog i den, men jeg vil altså lige dele et tip med dig, som vi allerede har haft en del glæde af her i hjemmet.

Vi er af den overbevisning, at helt små børn ikke har brug for unødvendig sukker, og derfor er Trutten endnu ikke blevet introduceret for ting som slik og sodavand.

Til gengæld kan vi sagtens forstå, at en is bare er lykken, når vejret er så fantastisk skønt, som det har været den sidste uges tid – og derfor har vi selv lavet is af yoghurt og frisk frugt, som vi har blendet og hældt i isforme.

Vi har afprøvet flere forskellige kombinationer og har bl.a. brugt hindbær, ananas, jordbær, sød melon, bananer og pærer. Hvis du bruger frosne bær, så husk lige at overhælde dem med kogende vand først, så du fjerner evt. bakterier.

Vi smider en blanding af forskellige frugter i blenderen sammen med yoghurt natural – og derefter hælder vi det i små isforme.
Rice laver de yndigste af slagsen – men vi har nu bare nogle helt almindelige fra IKEA, som fungerer glimrende til formålet (okay okay, jeg havde ikke opdaget dem fra Rice, da vi købte ind i IKEA – ellers havde jeg nok taget de andre i stedet 😀 ).

Efter et par timer i fryseren er de klar – og Trutten har allerede luret, hvor vi opbevarer dem, så han er jævnligt henne ved fryseren, hvor han med smil, blink og endda kys prøver at lokke en is ud af os – hvis det ikke virker går han straks over til en anden taktik, som i korte træk går ud på at kaste sig på gulvet mens han dramatisk græder og tager sig til hovedet.

Hvis du har rester tilbage, når isformene er fyldt, så er det bare at hælde op i et stort glas, sætte et sugerør i og nyde en sund og læskende sommerdrik.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *