Sunde ispinde til baby i sommervarmen

Opskrift på sunde is til baby med vandmelon

Opskrift på sunde is til baby med vandmelon

Her kommer en opskrift på sunde ispinde til baby med vandmelon. En lækker is til både baby og børn helt uden sukker eller kunstige tilsætningsstoffer.

Når solen skinner fra en skyfri himmel og temperaturen gør os ude af stand til ret meget andet end at leve livet, søge skygge og lufte de blege ben, så bliver der i hvert fald hjemme hos os indtaget en forholdsvis stor mængde is på daglig basis. Vi undskylder os lidt med, at der trods alt er et begrænset antal solskinstimer her i Danmark i løbet af en sommersæson, men faktum er vist bare, at vi i virkeligheden allesammen elsker is 😉

Nu hvor familien er udvidet med endnu et medlem, som i skrivende stund netop har rundet 7 måneder, så føles det en anelse fesent at sidde og mæske os i de kolde lækkerier lige for snuden af ham. Og selvom både Farmor og Mormor ganske vist er af den overbevisning, at han da sagtens kan få lov at spise lidt vanilleis en gang imellem, så er hans mor altså af en anden og strengere mening, og jeg ved jo af ganske god erfaring, at der nok skal blive rigelig lejlighed til at få sukker indenbords, når han bliver ældre – så der er ingen grund til at hoppe ombord i det allerede nu.

Til gengæld lavede de to ældste børn og jeg i går en bunke ganske sunde ispinde til ham, som han netop har prøvesmagt med så stor succes, at jeg tænkte, jeg ville dele tippet her på bloggen.

Det er nemlig en oplagt sund snack til en baby i sommervarmen – og jeg indrømmer også gerne, at jeg hapsede en af dem sammen med ham, de smager nemlig overraskende godt.

Opskrift på sunde is til baby – 4-6 stk

Det skal du bruge

Sådan gør du

Skær vandmelonen ud i både og skær skrællen af. Put stykkerne i en blender og blend den, til det hele er lavet til puré.
Hæld blandingen gennem en si for at fjerne kernerne og for at give isene en mere jævn konsistens.
Derefter hælder du saften i isforme, stiller dem i fryseren og venter ca. 4-6 timer til de er helt frosne – og voilá, så er der sunde is, som du sagtens kan give din baby (eller barn) med god samvittighed.

Hvis du er på udkig efter en anden sund isvariant til mindre børn, kan du finde den lige her (det var et af mine allerførste indlæg på bloggen) – og her har jeg lavet en mere usund, men virkelig lækker udgave af en hjemmelavet astronautis.

Derudover er der skam også opskrifter på is til de voksne – nemlig en Aperol Spritz ispind – og en ispind med gin & tonic.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *