Jeg ELSKER ceviche, og her får du min allerbedste opskrift på ceviche med torsk. Når jeg er ude at spise og retten er på menukortet, så er det altid en af de retter, jeg ender med at bestille!
Men hvad er ceviche? – spurgte min søde far, da jeg for nogle måneder siden, ville servere det for ham 😀 – det er en ret fra Latinamerika, som består af rå fisk (eller muslinger) som er marineret i lime (den helt officielle forklaring kan du finde her). Syren i limesaften “koger” nærmest fisken – så du kan se at den rå fisk, som jo er lidt gennemsigtig i det, simpelthen skifter farve og bliver helt hvid, som tilberedt fisk, når den har ligget i limesaften.
Så den smager og føles altså ikke som rå fisk man ellers får i fx sushi, til genfæld smager den syrlige lime helt fantastisk sammen med fisken og tilbehøret.
Retten er fantastisk at servere for gæster, fordi det er en af de retter, som man kan lave på stort set ingen tid, men som altid ser enormt blæret ud, og som er let at anrette virkelig lækkert.
Den serveres ofte som forret, men herhjemme kan vi sagtens finde på at spise den som hovedret en fredag aften. Min datter elsker cevice, og jeg er sjovt nok ikke ret svær at lokke, når hun gerne vil have det 😉
Min opskrift på ceviche med torsk er den vi oftest laver – men du kan variere den i én uendelighed. Nogle gange skifter vi fisken ud med tun eller laks, nogle gange har vi marineret avocadoen i limesaft, andre gange bruger vi tern af grape for at give den en lækker bitter smag – og andre gange laver vi den helt spicy.
Min datter mener, at den er en fiske-variant af min opskrift på spicy oksekødssalat – og hun er måske i virkeligheden ikke helt gal på den, da de begge indeholder mange af de samme ingredienser 😀
Uanset, så er jeg helt sikker på, at du også vil elske retten – velbekomme ♥
Ceviche med torsk, avocado, mango, granatæble og lime
Ingredienser
- 400 g Torsk eller anden hvidfisk Fisken skal fryses ned i min 48 timer før brug
- 5 stk Lime
- 1 stk Rød Chili
- 1 stk Mango Sørg for at den er dejlig moden
- 1 stk Granatæble Jeg køber altid granatæblekerner i en lille bøtter på køl fordi det er lettere
- 2 stk Avocado De skal være modne
- 2 stk Rødløg
- 1 bundt Frisk koriander
- 1 stk Brød Serveres som tilbehør
Sådan gør du
- Fisken skal tjekkes for ben og skal derefter skæres i små mundrette bidder a ca. 2×2 cm. Husk at fisken skal have været frosset i mindst 48 timer i en almindelig fryser – eller 24 timer ved mindst -20 grader (det kan fiskehandlerens fryser fx).
- Pres saften fra dine lime og hæld det i en lille plastikbøtte sammen med dine fisketern – sørg for at salte fisken samtidigt. Sørg for at al fisken er dækket af limesaft eller rør rundt i den jævnligt. Den skal ligge og trække i ca. 1 en times tid – men gerne længere 🙂
- Mens fisken marineres, kan du gøre resten klar. Granatæblekernerne tages ud af frugten, chilien renses for kerner og snittes i ultratynde skiver, mangoen skæres i tern, rødløget snittes i tynde skiver, korianderen hakkes groft, og til allersidst skærer du avocadoerne i tern.
- Når fisken er færdig med at trække, anretter du den pænt på tallerkener sammen med de ting du i mellemtiden har gjort klar. Hold lidt igen med chilien alt afhængig af, hvor stærkt I kan lide jeres mad. Limesaften fra marinaden hælder du hen over retten, drysser koriander på toppen – og voila, så er retten klar til at blive serveret med et stykke lækkert brød og evt. et godt glas hvidvin.
Ser super lækkert ud. Den afprøver vi som forret i aften. Godt nytår.
Jeg håber, at den smagte jer? Vi fik det faktisk også selv som forret nytårsaften 🙂
Dbh Lisbeth
Det bliver vores forret nytårsaften
Den er super god, og fin at gå til!