Nem opskrift på Ceviche med torsk

Jeg ELSKER ceviche, og her får du min allerbedste opskrift på ceviche med torsk. Når jeg er ude at spise og retten er på menukortet, så er det altid en af de retter, jeg ender med at bestille! 

God opskrift på ceviche

opskrift på cevice

opskrift ceviche med torsk avocado mango granatæble og koriander
Men hvad er ceviche? – spurgte min søde far, da jeg for nogle måneder siden, ville servere det for ham 😀 – det er en ret fra Latinamerika, som består af rå fisk (eller muslinger) som er marineret i lime (den helt officielle forklaring kan du finde her). Syren i limesaften “koger” nærmest fisken – så du kan se at den rå fisk, som jo er lidt gennemsigtig i det, simpelthen skifter farve og bliver helt hvid, som tilberedt fisk, når den har ligget i limesaften.
Så den smager og føles altså ikke som rå fisk man ellers får i fx sushi, til genfæld smager den syrlige lime helt fantastisk sammen med fisken og tilbehøret.

god opskrift på ceviche med hvidfisk

Retten er fantastisk at servere for gæster, fordi det er en af de retter, som man kan lave på stort set ingen tid, men som altid ser enormt blæret ud, og som er let at anrette virkelig lækkert.

Den serveres ofte som forret, men herhjemme kan vi sagtens finde på at spise den som hovedret en fredag aften. Min datter elsker cevice, og jeg er sjovt nok ikke ret svær at lokke, når hun gerne vil have det 😉

Ceviche med torsk og mango

ceviche med torsk mango avocado koriander chili lime granatæble

Min opskrift på ceviche med torsk er den vi oftest laver – men du kan variere den i én uendelighed. Nogle gange skifter vi fisken ud med tun eller laks, nogle gange har vi marineret avocadoen i limesaft, andre gange bruger vi tern af grape for at give den en lækker bitter smag – og andre gange laver vi den helt spicy. 
Min datter mener, at den er en fiske-variant af min opskrift på spicy oksekødssalat – og hun er måske i virkeligheden ikke helt gal på den, da de begge indeholder mange af de samme ingredienser 😀

Uanset, så er jeg helt sikker på, at du også vil elske retten – velbekomme ♥

 

opskrift på ceviche med torsk avocado mango granatæble og koriander

Ceviche med torsk, avocado, mango, granatæble og lime

Denne opskrift på ceviche med torsk kan også sagtens laves med en anden hvidfisk. Den er lynhurtig at lave selv, og her har jeg valgt at anrette den med mango, avocado, granatæble, rødløg, chili og koriander – men du kan sagtens skifte nogle af tingene ud, hvis der er andet, du har mere lyst til.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Fisk, Forret, Hovedret
Keyword: Cevice
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 g Torsk eller anden hvidfisk Fisken skal fryses ned i min 48 timer før brug
 • 5 stk Lime
 • 1 stk Rød Chili
 • 1 stk Mango Sørg for at den er dejlig moden
 • 1 stk Granatæble Jeg køber altid granatæblekerner i en lille bøtter på køl fordi det er lettere
 • 2 stk Avocado De skal være modne
 • 2 stk Rødløg
 • 1 bundt Frisk koriander
 • 1 stk Brød Serveres som tilbehør

Sådan gør du

 • Fisken skal tjekkes for ben og skal derefter skæres i små mundrette bidder a ca. 2×2 cm. Husk at fisken skal have været frosset i mindst 48 timer i en almindelig fryser – eller 24 timer ved mindst -20 grader (det kan fiskehandlerens fryser fx).
 • Pres saften fra dine lime og hæld det i en lille plastikbøtte sammen med dine fisketern – sørg for at salte fisken samtidigt. Sørg for at al fisken er dækket af limesaft eller rør rundt i den jævnligt. Den skal ligge og trække i ca. 1 en times tid – men gerne længere 🙂
 • Mens fisken marineres, kan du gøre resten klar. Granatæblekernerne tages ud af frugten, chilien renses for kerner og snittes i ultratynde skiver, mangoen skæres i tern, rødløget snittes i tynde skiver, korianderen hakkes groft, og til allersidst skærer du avocadoerne i tern.
 • Når fisken er færdig med at trække, anretter du den pænt på tallerkener sammen med de ting du i mellemtiden har gjort klar. Hold lidt igen med chilien alt afhængig af, hvor stærkt I kan lide jeres mad.
  Limesaften fra marinaden hælder du hen over retten, drysser koriander på toppen – og voila, så er retten klar til at blive serveret med et stykke lækkert brød og evt. et godt glas hvidvin.

Noter

Retten kan sagtens bruges som både forret og hovedret. Hvis vi spiser den som en hovedret, så bruger jeg typisk ca. 150-200 g fisk pr person, og så serverer jeg også lidt ekstra brød til retten. 
Jeg drysser også nogle gange ristede majskerner ovenpå – det er lækkert med noget i retten som har en smule bid – de kan fx købes billigt lige her.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *