God kælkebakke i København

Her tipper jeg dig om en virkelig god kælkebakke i København – eller en kælkebakke i Nordsjælland er det, men det ligger i hvert fald tæt på København.

kælkebakke i københavn

kælkebakke tæt på københavn

Eftersom hverken min mand eller jeg er vokset op i københavnsområdet, så er der en del helt basale ting, som vi ikke rigtigt har styr på – og ifølge vores børn så er et af de allervigtigste spørgsmål, vi ikke har kunnet svare på: “hvor finder man en god kælkebakke i København?”.  (Det er dog ikke fordi, vi aldrig har kælket med børnene – jeg faldt fx over dette indlæg i mine arkiver, som er præcist 10 år gammelt i morgen 😀 ).
Dvs. indtil nu! For søde Louise har nemlig tippet os om en genial kælkebakke lige Nord for København, som er en genial kælkebakke tæt på København.

God kælkebakke i København (eller i Nordsjælland)

god kælkebakke børn København god kælkebakke Nordsjælland

Den hedder Holtekollen og ligger i Geelskov, og den har faktisk været brugt som skihopsanlæg fra 1943-1980 😀 Den er 40 meter høj og hvis man kælker midt på bakken er der mulighed for at få virkelig høj fart på, mens der i siderne kan kælkes lidt mere stille og roligt – de ter altså det perfekte sted at kælke for både børn og voksne tæt på København. 

Information om Holtekollen kælkebakke

Det gode ved stedet er derudover, at der er bygget et stort overdækket madpakkehus med langborde og bænke, hvor man kan sidde overdækket og spise sin mad. Under det overdækkede område er der to grillpladser og ude i det fri er der derudover to bålpladser. 
Da vi var der, var alle bål- og grillsteder i brug, men man kan faktisk booke stedet via dette link, hvis man vil være sikker på at få plads.

holtekollen kælkebakke information

Man kan parkere på en stor parkeringsplads, hvorfra der kun er en lille gåtur gennem en skovsti hen til kælkebakken, og så står der også på Naturstyrelsens hjemmeside, at der er et toilet i nærheden – det så jeg dog ikke lige umiddelbart.

Under alle omstændigheder kan det i hvert fald klart anbefales, hvis er på udkig efter en god kælkebakke i København og omegn.
Holtekollen ligger som sagt i Geel Skov mellem Virum og Holte – vi tastede bare Holtekollen ind på GPS’en, og så kørte vi lige dertil 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *