En podcast om et særdeles sårbart emne

Jeg har altid været pinlig bevidst om holde private emner udenfor bloggen. Jeg forsøger at være personlig, og det synes jeg sagtens man kan være, uden at man deler ud af private emner. 

Derfor måtte jeg også overveje det meget nøje, da jeg blev inviteret til at deltage i en podcast om at være mor til et barn med særlige behov eller en diagnose. Det er selvsagt et emne, der ligger mig meget på sinde, og hvor jeg virkelig har meget på hjerte. Jeg er helt sikker på, at andre forældre i samme situation vil kunne få glæde af det, for hvor har jeg dog selv savnet lige netop det.
Samtidigt ER det meget sårbart, og vigtigst af alt i den henseende er at beskytte mine børn, så de ikke føler sig udleveret, og så jeg ikke overtræder deres grænser undervejs.

Efter en dialog med produceren, følte jeg mig dog i helt trygge hænder, og derfor takkede jeg ja. 
Vi var tre mødre med i podcasten, og selvom vores situationer er lige så forskellige som vores børn, så var der en fælles forståelse og en følelse af samhørighed, som man af naturlige grunde ikke oplever med ret mange andre – netop fordi det er ganske umuligt at forstå, hvilken situation man står i, hvis man ikke selv befinder sig lige præcist samme sted.

Det blev til sådan en fin og sårbar snak, og et par gange var stemmen hos mig også lige ved at knække over, for der er jo enormt mange følelser på spil. Det var svært at koge det hele ned til kun en time, og jeg ville fx gerne have haft endnu mere fokus på, hvor ensomt det faktisk kan være. 
Dels fordi det er svært for familie og venner at forstå, hvad man gennemgår. Dels fordi man i længere perioder kan være nødt til at opgive sit job for at være hjemme og passe på sit barn, og især fordi man automatisk fravælger en stor del af sit sociale liv af hensyn til barnet – og fordi man ganske enkelt ikke har overskud til det.

Mit håb er, at andre mødre i samme situation kan lytte til podcasten med en følelse af, at de ikke er alene. At der er mange, mange andre, som står i helt samme situation. Jeg håber også, at podcasten vil kunne give andre et indblik i, hvordan det kan være at være mor til et barn med en diagnose, så de måske kan række ud til en veninde, en kollega eller en søster, der oplever netop det.

Du kan læse mere om podcasten lige her hos To The Moon Honey og ellers kan du lytte til podcasten lige her.

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *