En puslespilsmåtte – genial opfindelse når voksne lægger puslespil

Bedste puslespilsmåtte - genialt med en måtte til dit puslespil

Er jeg mon den eneste, der er blevet bidt af at lægge puslespil? Jeg er faktisk oprigtigt overrasket over, hvor hyggeligt og afstressende det er at sidde og lægge puslespil, og i modsætning til når jeg fx sidder og ser en film, hvor jeg altid sidder og fifler med min telefon sideløbende, så er man meget mere koncentreret, når man lægger puslespil.

Jeg har sågar også flere gange lokket min mand med til det nogle timer, og tænk sig alt det, man får talt sammen, når man sidder side om side med næsen begravet i brikkerne og måske endda får sig et glas vin samtidigt. 
Jeg er fan!

Jeg har dog aldrig helt orket at kaste mig ud i de helt store puslespil, som jeg reelt set er dem, der for alvor er sjove, fordi jeg ikke orker at have det liggende fremme helt til man er færdig med det.
Det tager jo dagevis – og oftest også flere uger, før man har lagt den sidste brik, og vi har kun ét spisebord, som er det vi bruger hver eneste dag, så der er ikke de store muligheder for at lade det ligge fremme.

En puslespilsmåtte – til voksne der lægger puslespil

bedste puslespilsmåtte - en anbefaling af det bedste underlag til puslespil

Et tip om en god måtte til puslespil så du kan rulle dit puslespil sammen

Derfor var det faktisk også først, da jeg hørte om de smarte puslemåtte – eller puslespilsmåtter (det andet lyder som noget, man skifter en ble på 😛 ), at jeg gik igang med nogle af de større puslespil for voksne – og altså ikke bare hjalp mine børn med deres 😉
En puslespilsmåtte er kort fortalt en stofmåtte, som man lægge puslespillet på – og så medfølger der et rør, som du kan rulle måtten omkring, når du vil pakke puslespillet væk.

Selvom det lyder lidt skørt, så gør det altså, at når du ruller måtten ud igen, så ligger alle brikker på præcist samme plads, som de gjorde tidligere – og så kan du fortsætte, hvor du slap.

Det er intet mindre end GENIALT!! 

Det tager 30 sekunder at pakke puslespillet væk – og lige så kort tid at finde det frem igen. 

Et tip til en god puslespilsmåtte til puslespil til voksne

Jeg fandt en bedst i test, hvor de havde fundet frem til, at den bedste puslespilsmåtte – den bedste måtte til puslespil – er lige præcist denne (reklamelink). Så den har jeg købt, og nu er vi halvvejs gennem vores første puslespil på 1000 brikker.

Er jeg mon den eneste voksne, der er tosset med puslespil? 😀 – og kendte I andre til de her smarte måtter?

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Fedt, sådan én må jeg eje. Tak for ideen!
  Noget der også afholder mig fra at købe puslespil er, at jeg ikke ved hvad jeg skal med dem bagefter. Det er som om, at når jeg har lagt et puslespil en gang, så får jeg altså ikke taget det frem og “genbrugt” det.
  Så hvad gør du med puslespillene efterfølgende?

  • Hvor dejligt, at du kunne bruge tippet! 🙂
   Jamen jeg bytter faktisk puslespil med andre – jeg har enten byttet med veninder, eller også har jeg fundet salgsannoncer for brugte puslespil i nærområdet på enten dba eller facebook marketplace og skrevet for at spørge, om vi skal bytte.
   Det fungerer fantastisk 🙂

 • Åååååh jeg ELSKER puslespil!! Og vidunderlig vis har min ældste datter på 6 år arvet passionen❤️ Vi har netop brugt denne weekend på at lægge et 1000 brikkers spil og hun er nærmest mere skarp end jeg selv. Jeg kender godt måtten og har én, men må sige at jeg er meget mere fan af Jumbos port-a-puzzle! Det er dælme go!!! 👏🏼👏🏼

  • Ej hvor er det vildt, at hun kan være med på det, når hun ikke er ældre!!
   Mine børn på 9 og 11 mister virkelig hurtigt tålmodigheden med dem på 1000, så jeg tror faktisk, at vi skal forsøge os med et på 500 i stedet.

   Hvad gør den anden bedre end denne måtte? Jeg fandt den via en bedst-i-test 😀 – og jeg er selv virkelig glad for den 🙂

 • Hej,
  Jeg har fundet frem til dit indlæg om den her puslespilsmåtte og håber at du har tid til at svare 🙂
  Oplevede du, at dine brikker rykkede sig eller gik fra hinanden, når du rullede puslespillet sammen i måtten? Jeg har netop købt en puslespilsmåtte, som jeg er rigtig ærgerlig over, da jeg hver gang jeg ruller den ud skal “rette” til flere steder. Derfor ville jeg høre om det er det samme med din puslespilsmåtte, inden jeg forsøger at købe en magen til din 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *