Vores jul begynder altid her…

Reklame for Tivoli

Noget af det mest magiske ved julen er alle traditionerne. De der faste ting, som finder sted år efter år, og som helst skal foregå på præcist samme måde hvert eneste år. 

Min datter er fx ansvarlig for at pynte sirligt op i hele huset og ikke én eneste nisse skal placeres et andet sted end det foregående år (dog er det mere end tilladt at tilføje nyt pynt hvert år – til min mands store ærgrelse 😄). Gløggen laves efter samme opskrift hvert år, det er de samme småkager vi bager og menuen selveste juleaften er selvsagt heller ikke noget, man på nogen måde ændrer på!

Af helt samme årsag holder vi også juleaften hjemme i vort eget hus hvert år, og så er vi så heldige at vores familier på skift kommer og fejrer jul med os ❤️

Og så er det også en helt fast tradition, at vi skyder julesæsonen i gang med et besøg i Jul i Tivoli!

Hvis ikke julehyggen allerede har sneget sig ind under huden på os, før vi træder ind i Tivolis magiske julelandskab, så er det i hvert fald helt sikkert, at man går og nynner med på julesangene med en kop gløgg i den ene hånd og et hoppende barn med julelys i øjnene i den anden hånd, før den første time er omme. 

Jeg elsker den hyggelige stemning i de mange små boder rundt omkring i Tivoli – i år fik begge de to store børn købt nissehuer derinde, og jeg fik shoppet fine ting til at julepynte med derhjemme, og så er det jo et rent Slaraffenland for den søde juletand med æbleskiver, gløgg og varm kakao overalt.

I modsætning til hjemme ved os er julen hos Tivoli til gengæld aldrig helt den samme, og vi er faktisk altid spændte på at se, hvordan den gamle have er pyntet denne gang. 

Det bliver dog næsten ikke mere overdådigt end i år, hvor Swarovski har stået for at pynte det store juletræ foran Nimb, som derfor stråler og glimter med tusindevis af smukke Swarovski-krystaller. Min datter mener, at vi skal pynte vores eget juletræ på helt samme måde – det kræver dog nok et noget dybere greb i pengepungen, end vi lige umiddelbart har mulighed for 😄

Vi har dog også nogle helt faste ting på programmet hvert år, når vi juler i Tivoli. 

Først og fremmest skal vi have churros; de der friturestegte spanskrør som overhældes med rigelige mængder af kanelsukker og spises mens de stadigt er brændvarme. De laves ganske enkelt ikke bedre end i Tivoli, og de er perfekte at spise på en kold vinterdag. 

Dernæst skal jeg altid have mig et glas gløgg – og så er hele familien inde for at spise Tivolis flæskestegssandwich som efterhånden er helt legendarisk. Jeg tog engang min mor med i Tivoli udelukkende for at smage den, da hun var på besøg fra Jylland 😄

Vi er ofte i Tivoli uden at prøve forlystelser, men til Jul i Tivoli har vi stort set altid turpas, så vi kan give den gas med alle favoritterne – omend jeg faktisk ikke er den vilde vovehals, så jeg passer på baby og klapvogn, mens min mand hiver de store børn med op i rutchebanerne 😀 Ej jeg får mig altid en tur i ballongyngerne (det er SÅ smukt at se den julepyntede park deroppefra), Den Flyvende Kuffert og et par andre rolige ting 😛

Både sidste år og i år har vi haft Turpas Plus – og udover at man fx kan prøve Dæmonen med VR briller, så giver det også mulighed for at få alle billederne fra forlystelserne på sin telefon ganske gratis – og det er altså nogle ret sjove minder at have 😀

Vi brugte forrige søndag i Tivoli, og vi har faktisk gået og trippet de sidste par uger for at gå igang med julehyggen (og vi har muligvis tyvstartet med lidt æbleskiver forrige weekend – ehrm!), så det var en kærkommen lejlighed til sådan for alvor at gå igang med juleriet! – er vi mon de eneste, der er startet lidt tidligt i år?

Vores lille Spilop, som snart fylder et år, var stor nok til både at prøve karrusellen, veteranbilerne og juletoget, og hvor var det altså hyggeligt at han for alvor var en del af en Tivolitur – og lidt skægt at tænke på, at da vi sidste år besøgte Tivoli ved juletid, lå han stadigt inde i maven ♥

Vi blev faktisk ikke heeeelt færdige med at julehygge i Tivoli i søndags; sådan er det når børnene helst vil prøve forlystelser hele tiden, og mor gerne vil rundt og nyde den smukke udsmykning 😀 – men vi skal heldigvis også tilbage om to uger, hvor vi skal ind for at se Snedronningen, som er Tivolis eventyrlige balletforestilling, hvor Dronning Margrethe står bag scenografien og kostumerne, og Oh Land har lavet musikken.
Der er stadigt masser af billetter at få – dem finder I lige her sammen med priser og tidspunkter) 
Sidste år så vi Nøddeknækkeren, som i den grad fascinerede og fortryllede os alle 4, og børnene kender historien om Snedronningen meget bedre, så jeg er helt sikker på, at det bliver endnu en succes.

Jeg elsker, at børnene får den slags kulturelle oplevelser som jo egentlig er i børnehøjde – selvom det bestemt ikke føles sådan, når man oplever det som voksen. Men på den måde bliver de introduceret til balletforestillinger på en virkelig god måde, så de også en anden gang har lyst og mod på at komme med mig i teatret eller ind for at se en ballet ♥

Så Tivoli er i den grad blevet en fast del af vores jul helt på lige fod med flæskestegen, mandelgaven, de sædvanlige salmer om juletræet og naturligvis Disneys Julesjov den 24. december.

Men jeg er lidt spændt på at høre, om vi mon er de eneste, der har Tivoli som en helt fast del af vores juletraditioner?
Du kan læse mere om åbningstiderne for Jul i Tivoli lige her.

 

 

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *