Klar parat skolestart – de bedste ting du kan købe til dit skolebarn
I mandags begyndte mine to ældste børn – 2. klasse og 4. klasse – om jeg fatter hvor hurtigt tiden pludselig går! Selvom det er lidt af en kliche, så føler jeg vitterlig, at det var forleden min ældste søn stod klar med skoletasken på ryggen for første gang, og nu er han begyndt i 4. klasse…
Men mon ikke de fleste andre mødre også kan relatere til det? 😀
Efter næsten 7 ugers ferie var børnene faktisk også klar til at komme tilbage til skolen og især klassekammeraterne igen. Man skal ikke kimse af det sociale og den struktur der trods alt følger med hverdagen, og nu hvor jeg er på barsel er vores hverdag heldigvis forholdsvis fleksibel til stor gavn for os alle.

Fra min egen barndom kan jeg huske, at jeg elskede at sidde og bladre i boghandlerens katalog, når skolestarten nærmede sig. At finde nye ting til penalhuset, vælge papir til at pakke bøgerne ind i, etiketter, udfylde mig skoleskema osv. Er det mon kun mig, der var så tilpas nørdet, eller er der andre der kan genkende den følelse? 😀

Min søn er pænt ligeglad, selvom jeg gentagne gange har forsøgt at præge ham 😛 men min datter slægter mig til gengæld heldigvis på. Hun sidder sirligt og sorterer i sit penalhus, sørger for at alt er spidset og klart – og hun har nøje udvalgt sit bogpapir til det kommende skoleår ♥
Jeg har her udvalgt nogle af vores absolutte favoritter til skolestarten – nu har jeg efterhånden en del års erfaring med udstyr til netop det, og der er altså nogle ting, som er mærkbart bedre end andre 🙂

 1.  // Farveblyanter fra Djeco
  • Jeg elsker produkterne fra Djeco, og man er altid garanteret en virkelig lækker og god kvalitet. Min datter vil gerne have så mange forskellige farver med som overhovedet muligt, men da det trods alt er begrænset, hvor mange farveblyanter, der kan være i hendes penalhus, er de her en genial løsning, fordi hver blyant har én farve i hver ende.
 2. // Strækbart bogbind
  • Det her bogbind er GENIALT! Slut med at sidde og fumle med papir, der skal foldes med skarpe hjørner på bøgerne og tape der sidder forkert. De her strækbare bogbind er lavet i stof med elastik rundt i kanten, og så kan man let og hurtigt sætte dem rundt om bøgerne. De kan endda genbruges, når skoleåret er slut, og man kan efterhånden få dem i en masse forskellige farver og designs. De fås både i str. A4 og A3, men de er meget fleksible i størrelsen.
 3. // Madkasse fra Yumbox (er modtaget i gave)
  • Jeg lover dig, at den her madkasse er et af de bedste køb, du kan foretage dig til dit barns skoledag. Jeg må ærligt indrømme, at de gange jeg er stødt på den online, har jeg studset over den forholdsvis høje pris og tænkt at vi da havde glimrende madkasser med ruminddeling, som kostede en del mindre.
   Da jeg til gengæld fik den mellem hænderne, kunne jeg pludselig nemt mærke forskellen. Den er tung og lækker, og kvaliteten er en helt anden. Det som mine børn især elsker ved den, er at den lukker helt tæt mellem de forskellige rum. Du kan fx have dressing i et af rummene, uden at det løber over i de andre ting – og har du fx nødder i et af rummene, så risikerer du ikke at de bliver helt gennemblødte af tomatsaft.
   Jeg har netop opdaget, at de fås i en størrelse større end den vi har herhjemme, og den tror jeg, vi skal have investeret i – i takt med at børnene vokser har de nemlig også en del mere appetit, og så kniber det altså med at have plads i madkassen.
 4. // Snackbokse fra A Litte Lovely Company
  • Jeg har ikke tidligere set de her søde små snackbokse, men jeg ved, at min datter vil elske dem! På børnenes skole får de 10’er mad – en slags formiddagssnack, og her vil de være geniale til hendes mad.
 5. // Skoletaske fra Herschel
  • Min søn fik den store udgave af denne skoletaske i fødselsdagsgave (faktisk havde vi først bestilt den lille udgave, men der var simpelthen ikke plads nok), og jeg synes virkelig, det er en lækker taske til de lidt større børn.
   Min datter har også allerede skrevet én på sin ønskeseddel til jul 😀
 6. // Penalhus fra Sofie Schnoor
  • Når man er en 8-årig pige, skal man aldrig gå ned på glitter! Det her penalhus er simpelthen så fint, og min datter har længe kredset om det.
 7. // Tuscher fra Djeco
  • På samme måde som med farveblyanterne, er det genialt at hver tusch indeholder to forskellige farver, når der er begrænset med plads i penalhuset.
 8. // Drikkeflaske fra >Me
  • Mine børn hader at drikke af drikkedunke i plastik, fordi de synes, vandet smager spøjst. Det vil jeg egentlig give dem ret i, og derfor har jeg længe overvejet at købe nogle af glas i stedet, men jeg har dels været bekymret for om de gik i stykker – og så er en glasflaske trods alt også ret tung.
   De her nye flasker fra >Me er lavet af en speciel slags glas, så de er superlette – og så er der silicone udenom for at beskytte dem mod at gå i stykker.
   De kan fås i en masse forskellige farver, og dem er jeg simpelthen nødt til at have fat på.
 9. // Maria Nila Pink Pop
  • Min datter har længe drømt om at få farvet sit hår pink, så jeg havde indgået et kompromis og lovet hende, at vi til første skoledag kunne farve spidserne lyserøde. Jeg ELSKER Maria Nilas produkter, så jeg købte en farve fra dem, som jeg blandede op med en speciel hvid farve (som de også laver) så farven ikke blev alt for voldsom. Man kan vist godt ane det på det øverste billede – men jeg kunne nok godt have givet den lidt mere gas med den lyserøde farve 😉 Farven forsvinder efter et par hårvaske, og Maria Nilas produkter er 100% veganske og miljøvenlige, så derfor turde jeg godt at kaste mig ud i det med min datter.
 10. // Hårspænde fra Milledeux (modtaget i gave)
  • Det her fine hårspænde fra Milledeux kan næsten ikke blive mere oplagt til første skoledag 😉
del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *