Gode rejsetips til Bornholm

Tips til Bornholm

Tips til Bornholm

Gode rejsetips til en familieferie på Bornholm? Vi mangler gode tips til Bornholm, så jeg kunne forfærdelig godt tænke  mig, hvis I vil dele jeres bedste tips til en familieferie på Bornholm – så lover jeg til gengæld at samle alle vores oplevelser i et indlæg, når vi er retur på Østerbro igen 🙂Vi er nemlig så heldige, at vi på netop har sat kursen mod Bornholm. Vi trænger i den grad til at trække stikket og bruge lidt tid sammen, nu hvor vi for alvor er landet i vores nye familiekonstellation.

Vi havde oprindeligt planer om at tage en god lang ferie i Thailand i forbindelse med påskeferien, men så fik vi en baby, der havde ondt og bestemt ikke kunne være andre steder end i vores favn herhjemme, så den plan blev hurtigt lagt på hylden.

Nu har vi til gengæld heldigvis en glad og tilfreds baby med mod på livet, og vi glæder os til sådan for alvor at tage på vores første ferie sammen som en familie på 5 personer, og her går turen altså til Bornholm.

Vi skal bo i hjertet af Allinge i det skønneste lille hus, men vi har vores bil med, så vi har gode muligheder for at komme rundt på øen.
Jeg har været på Bornholm de seneste to år til Folkemøde – men derudover har jeg ikke været der siden 7. klasse, så jeg er helt på bar bund i forhold til, hvad man skal se og opleve som familie på Bornholm.

Jeg har besøgt både Dortes guide til Bornholm og Louises fine anbefalinger, vi har set Far til 4 på Bornholm – og så håber jeg at få nogle gode input fra nogle læsere her på bloggen også 🙂

Vi har løbende lavet en lille liste med både små og stores ønsker til oplevelser:

 • Besøge Ekkodalen
 • Spise kæmpetarteletter (det har min søn set i et TV-program 😀 )
 • Købe smukt stentøj fra Lov i Listed
 • Spise en Krøllebølleis (muligvis det børnene glæder sig allermest til)
 • Besøge et glaspusteri – og måske endda selv få lov at prøve at puste glas
 • Hammershus – vi har ikke helt fået solgt den ordentlig ind til børnene, men her trækker vi voksenkortet og bestemmer, at det skal vi! 😀
 • Dreje vores eget ler
 • Spise på et røgeri – det her glæder jeg mig fantastisk meget til, og det er noget af det jeg tydeligst kan huske fra mit eget Bornholmerbesøg i 7. klasse. Fingrene helt smasket ind i helt friske varmrøgede fisk.
 • Opalsøen
 • Christiansø

Men hvad skal vi ellers opleve – hvor finder man de der små skjulte perler, som man aldrig ellers kan læse sig frem til i en rejseguide?

Stik mig jeres bedste tips til Bornholm – så lover jeg til gengæld at kvittere med en samlet guide, når vi er tilbage fra vores ferie ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • I Allinge skal I tage Nordbornholms røgeri, det er bedre end Allinge røgeri.
  Syd-Øst for Paradis er en strand cafe, SKØNT sted.
  Sandvig is-kalas.
  Sommerfugleparken i Nexø men måske er jeres børn for store…
  God tur!

 • I bliver nødt til at tage til svaneke, hvor i kan spise special pizza på Bonalas, købe Bülow lakrids, se på glaskunst, spise is på ismejeriet og gå tur til fyret langs klipperne.

 • Hammershus har en rigtig god børnerundvisning, som kan anbefales.
  Derudover er Hallegaard gårdbutik et besøg værd – enten for at købe bøffer til aftensmaden eller spise frokost.
  Vores børn syntes også Fru Petersens cafe var sjov, hvor indretningen er som i gamle dage.

 • Fantastisk og ofte overset natur er Stavehøl, som byder på næsten helt uberørt natur, og en fin å man kan følge nede fra stranden og op til et fint vandfald. Hele turen egner sig dog ikke til klapvogn/barnevogn. Men der er helt fantastisk, og har fået mange til at tage forbi, som er meget begejstrede. Gåturen er ca. 2 km hver vej. Der er dog både en parkeringsplads nede ved stranden og en oppe i skoven.

  Derudover er der Døndalen, har også et fint vandfald, det er lettere fremkommelig med helt små børn.

  Og ellers blåskinsdalen som også bestemt er et besøg værd.

  Flere at stederne sætter ens fantasi på opgave, da det ligner noget fra en film. Og med væltede træer, i maj måned er der normalt fyldt med anemoner i alle farver og ramsløg. Så skønt.

 • Hej bloggen.

  Selvom det er gamle tråd, så tænker jeg sagtes man forsat kan bruge din tips på opslaget? Vi er selv en lille famille fra Køge som første skal på tur til Bornholm første gang! Ofte tager vi sydpå og bruger vores dage der. Men Verden har ændret sig, så vi bruge dine tips til turen 😉 Håber du på et tidspunkt vil updater opslaget.

  Vh Andreas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *