Den bedste nusseklud til baby

En god nusseklud til baby

Anbefaling af en god putteklud til baby

En god nusseklud til baby


Her kommer mit tip til god nusseklud, sutteklud eller putteklud til baby (kært barn har mange navne 😉 ) – og gør det overhovedet en forskel, hvilken nusseklud man vælger? Gider en baby overhovedet at sove med den?

Jeg er desværre så uheldig at være blevet begavet med (endnu) en baby, der ikke kan eller vil bruge sut. Jeg har fået alverdens gode råd til hvordan man får sin baby til at bruge sut, som jeg nok skal dele med jer i et andet indlæg, men indtil videre har jeg desværre ikke haft held med projektet.

Det betyder imidlertid også, at han mangler noget andet, der kan give ham tryghed og ro, nå han skal puttes – noget velkendt og rart, som kan hjælpe ham ind i søvnen.
Jeg kan tydeligt huske det fra min datter – som heller ikke brugte sut – der endte hun med altid at ligge og sove med den samme nussede stofble, og jeg var enormt træt af, at jeg ikke havde haft givet hende en nusseklud i stedet.

hvilken sutteklud er god til baby

Så denne gang var jeg velforbered – jeg havde købt et mindre arsenal af forskellige sutteklude, så jeg én for én kunne afprøve, hvilken der var den største succes.

Den første jeg købte, var denne – jeg elsker de fine kaniner Bashful Bunny fra Jellycat, så det var helt oplagt, at han skulle have sådan én.  Den fås i en masse forskellige farver, og den er præcist lige så blød og lækker som de velkendte kaniner.
Den viste sig imidlertid ikke at være det helt store hit – selve kluden var simpelthen lidt for tyk og lodden til at han sådan gad og ligge med den ved sit ansigt. ØV!
Efterfølgende har jeg opdaget, at de har lavet en anden udgave, hvor kluden i højere grad minder om en stofble – den finder du her – og den ville jeg ønske, at jeg havde fundet dengang i stedet.

Flot sutteklud og nusseklud til baby

Det endte nemlig med at være denne fine sag fra Eloide Details, som min baby kastede sin kærlighed over. Den føles nemlig præcist som en lækker, blød stofble – og den er derfor perfekt at ligge og nuldre med, når man er træt – og man kan sagtens trække vejret, selvom den dækker hele ansigtet, når man sover 😀

Inden min søn fik den udleveret, havde jeg sørget for at nusse den lidt til. Jeg havde sovet med den et par nætter, og så proppede jeg den ned i min amme-bh, så den lugtede velkendt af mig, haha 😀

Da vi opdagede, at det var den, han havde kastet sin kærlighed over, så skyndte jeg mig at købe en ekstra, som jeg behandlede på samme måde – og nu skiftes han til at sove med de to, så de bliver stort set lige brugte og nussede. På den måde har vi altid en back-up, hvis vi skulle miste én – og jeg overvejer faktisk kraftigt at købe en tredie også.

Jeg fandt den faktisk næsten til halv pris lige her – det kræver ganske vist, at du melder dig ind på sitet, men den første måneds medlemsskab er gratis – så skal du blot huske at melde dig ud efterfølgende 🙂

Jeg har fundet lidt andre nusseklude, som minder om vores favorit – hvor fællesnævneren for dem alle er, at selve kluden er lavet af et blød let og lækker materiale, som minder om en stofklud.

Liewood -.- Konges Sløjd -.- Moulin Roty -.- Fabelab

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Så sød en sutteklud til så kært et barn 🙂
  Min datter ville heller ikke tage sut, hun ville hellere have bryst hele tiden.
  Men så fandt vi ud af, at farmands finger var et hit og fandt en sut som lignede en finger I enden og den sprang hun så delvis på.
  Havde jeg kendt til disse sutteklude kunne jeg havde købt en sådan i stedet fik hun en elefant bamse.
  Trives jeres lille nye familiemedlem bedre nu?
  Hilsner og en smuk dag 🙂

 • Hvor længe gav du hver nusseklud en chance? Min datter er 8 mdr. og vil ikke tage sut, men synes heller ikke hun hopper på nussekluden jeg har den din søn bruger – jellycat og Liewood hvor længe ska jeg give hende før jeg skifter imellem de forskellige

  • Hej Simone,
   Jeg forsøgte et par dage med hver enkelt, men ved den her var jeg ret insisterende 😉
   Jeg sov med den om natten, så den duftede af mig – og jeg havde den med ved amningen, så den skulle føles tryg og velkendt.
   Held og lykke med det – den er guld værd for os i dag, hvor han lige er fyldt et år, fordi den giver tryghed og ro, når han græder eller skal sove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *