Luksusmorgenmad – en opskrift på Eggs Benedict og Eggs Florentine

Reklame – opskriften bringes i samarbejde med Knorr ♥

God opskrift på Eggs Benedict og Eggs Florentine

Hvordan pocherer man et æg?

Let opskrift med pocheret æg

I dag får du et tip til, hvordan du let kan lave et pocheret æg, og en opskrift på eggs benedict og eggs florentine, som nok er noget nær det mest lækre, du kan servere til morgenmad.
Mon du også har tænkt over, hvordan pocherer man et æg? De fleste har nemlig en idé om, at det er alt for besværligt at kaste sig ud i kunsten med at pochere et æg, men det er altså ganske let, hvis du følger min guide til perfekt pocheret æg.

Et pocheret æg skal naturligvis toppes med tilbehør, så du har dig et lækkert morgenmåltid. Du kan jo vælge blot at spise det på et godt stykke rugbrød, men jeg foretrækker oftest at gå all in og servere det med Hollandaise Sauce, spinat og en English muffin – og ellers bruger jeg faktisk ofte en halv brioche burgerbolle, som har lidt den samme smag og konsistens – eller et stykke ristet rugbrød, alt efter hvad vi nu lige har herhjemme. Og jeg benytter ofte lejligheden til lige at tømme køleskabet for det vi nu engang har af grøntsager, som kan bruges som tilbehør til den ellers lidt tunge ret; tomater, asparges, snackærter, fintsnittet kål og agurk. På den måde får jeg også brugt vores rester og det hjælper med at minimere madspild.

Let måde at pochere et æg

Her under min barsel forsøger jeg at forsøde dagene en smule for mig selv ved at spise lækker mad og drikke en god kop kaffe, så snart min baby sover sin første lur. Selvom jeg ikke har en imponerende kantineordning, som min mand har på jobbet, så skal jeg altså ikke snydes 😀 – og en sikker vinder er uden tvivl pocherede æg a la Eggs Florentine eller Eggs Benendict. Jeg spiser stort set altid den vegetariske udgave, hvor skinken er erstattet af spinat – dvs. Eggs Florentine – forskellen på Eggs Benedict og Eggs Florentine er nemlig ganske enkelt, at der i den første er skinke, mens der i den anden ret er spinat.

Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg tyr til den helt lette løsning, når det kommer til Hollandaise Saucen, hvor jeg bruger den klassiske Knorr-udgave. Jeg har tidligere haft en nok ret udbredt fordom om, at pulverudgaverne er fyldt med kunstige smagsgivere, men da en flok af mine blogkolleger for nogle år siden var med Knorr på tur i Spanien, og jeg gennem dem hørte om produktionsmetoderne, blev jeg en del klogere (læs fx Dortes fine beretning lige her og følg Knorrs bæredygtige rejse her).

Knorr arbejder nemlig ud fra særdeles bæredygtige principper og metoder. Faktisk er 95% af alle deres grøntsager bæredygtige – og de arbejder hastigt mod at få det helt op på 100%.
Derudover er alle ingredienserne i Knorrs Hollandaise Sauce 100% naturlige – ikke noget med kunstige smagsgivere og en masse e-numre, selvom saucen som bekendt kommer i pulverform.
Siden de ting gik op for mig, har jeg med noget bedre samvittighed benyttet mig af Knorrs løsninger, som unægtelig gør min hverdag en del lettere.
Whatever Works! Som nok er blevet mit mantra, efter jeg er blevet mor 😀

Jeg kan godt lide at kræse lidt ekstra om maden, hvis vi har gæster, eller hvis vi har en dejlig lang weekend uden planer, hvor der er tid og mulighed til det, og hvor man kan lave alt fra bunden. Men i hverdagen vælger vi de lette – men stadigt gode – løsninger, som fx måltidskasser, sund takeaway og altså også ofte Knorrs produkter. Det betyder også, at vi undgår at købe et hav af forskellige ingredienser til en enkelt ret, som vi aldrig får brugt resten af, og som vi derfor ender med at smide ud – og det er i sidste ende ganske bæredygtigt for os som familie.

Jeg ville aldrig kaste mig ud i en hjemmelavet hollandaise til min morgenmad en ganske almindelig grå onsdag, men til gengæld kan jeg altså forkæle mig selv med en lækker omgang Eggs Benedict, uden alt for mange forberedelser. Saucen hjælper Knorr mig med – og det pocherede æg er slet ikke så svært, som man skulle tro – her kommer min ganske lette guide, så du også kan forsøge dig.

Sådan laver du et perfekt pocheret æg til Eggs Florentine og Benedict

Let trin for trin guide til at pochere et æg

  1. Hæld rigeligt med vand i en gryde (min. 8-10 cm) og tilsæt 3-5 spsk lagereddike og bring det i kog, skru herefter ned, så det kun lige småsimrer lige under kogepunktet
  2. Slå ægget ud i en kop eller et glad uden at ødelægge blommen
  3. Med et piskeris rører du rundt i vandet indtil det danner en lille hvirvel
  4. Herefter hælder du forsigtigt ægget i vandet og samler hviden med en hulske eller lignende – jeg gør det løbende undervejs
  5. Ægget skal ca have ca. 3 minutter – tricket er at sikre sig, at hviden er fast, mens blommen stadigt er flydende – du kan ret nemt tjekke det ved at mærke på det med din finger
  6. Skal ægget ikke spises omgående, kan du evt. dyppe det ned i en skål med koldt vand for at sikre dig, at det ikke ligger og koger videre, så blommen bliver helt fast – men det bedste er altså klart at spise det straks
  7. Hvis ægget er lidt for uskarpt i kanterne kan du altid skære det lidt til med en kniv, så det tager sig pænere ud på anretningen 😉

Det allervigtigste tip til pocherede æg er faktisk at sørge for at bruge helt friske æg. Jo mere frisk ægget er, dets nemmere er det også at pochere det.

God opskrift på Egg Benedict og Egg Florentine

Når ægget er klart, luner du din engelske muffin på en tør pande, derefter smider du lidt smør eller olie på panden og varmer spinaten til den falder sammen. Læg spinaten på den engelske muffin (alternativt bruger jeg et godt stykke ristet rugbrød), læg dit pocherede æg ovenpå og overøs det til sidst med rigelige mængder Knorr hollandaisesauce.
Er du typen, der ikke kan undvære kød til morgenmad, så kan du erstatte spinaten med et godt stykke skinke eller bacon.

Velbekomme! 🙂

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *