Gaveidéer til en dreng på 10 årI sidste uge fyldte min store dreng (ja tænk sig at jeg nu har flere af dem 😀 ) hele 10 år. TI år! Det er jo helt vanvittigt, at jeg nu har været nogens mor i mere end 10 år. Hvor er det heldigt, at jeg har en lillebitte baby, så det ikke føles helt så vemodigt 😉

Jeg plejer altid at dele børnenes ønsker op til jul, fordi mange af jer har fundet god inspiration, når I selv skal ud at købe gaver til  børn på ca. samme alder. Det nåede jeg af gode grunde ikke denne gang, fordi der var en lillebitte baby, der meldte sin ankomst, så jeg kan passende slå det sammen med hans fødselsdagsønsker denne gang. Så kan I altid bruge listen, hvis I mangler gode idéer til gaver til en dreng på 10 år.

Han er (desværre) ved at være ude over den alder, hvor han ønsker sig legetøj. Det har har han egentlig været længe, men vi plejer altid i fællesskab at kunne finde et eller andet legetøjsagtigt at putte på ønskesedlen – altså sådan, bare fordi, jeg synes det hører sig til.
Men nu er det stort set slut. Bøger, brætspil, gadgets og penge hitter stort hos ham – men også lidt mere fornuftige og kedelige (hvis du spørger lillesøster) ønsker dominerer denne gang hans ønskeliste.

 • Brætspil; Seven Wonders
  • Vi er tosset med brætspil hjemme hos os, og det her spil har han prøvet flere gange hjemme hos en af sine gode venner. Det er vist reelt set et voksenspil, men han kan sagtens spille det – indtil videre også bedre end os 😉 Det er et strategispil a la Settlers, og det kan varmt anbefales til børn fra ca. 10 år og op samt voksne.
 • Gamerstol – Nordic Gaming Little Warrior*
  • Min søn har det seneste års tid brændende ønsket sig en gamerstol – og jeg har det seneste års tid hårdnakket nægtet ham sådan en, fordi jeg synes, de er forfærdelig grimme 😀 Han mangler dog en ordentlig kontorstol til sit skrivebord, hvor han bl.a. spiller computerspil, så jeg har været på udkig på markedet. Til sidst faldt jeg over en udgave specielt til børn, som faktisk også er rigtig flot i designet – og så er prisen også noget mere spiselig end de fleste andre. Fordelen ved den her er, at den passer til børnenes vægt og højde – i modsætning til de fleste andre gamerstole som er lavet til voksne – så derfor sidder man også bedre i dem. Jeg havde lidt besvær med at finde et sted, hvor de var på lager – men det lykkedes til sidst lige her*.
 • Brætspil: Ticket to Ride*
  • Det er et vanvittig populært spil i udlandet, og som sådan også herhjemme – vi har bare ikke stiftet bekendtskab med det før nu. Det er også et strategispil, og man kan købe alverdens forskellige udgaver og tillægspakker. Det findes også i en juniorudgave – Ticket to Ride my first journey*, som hans lillesøster faktisk fik i julegave.
 • Nintendo Switch*
  • Det har været hans helt store ønske – og han fik det i julegave af os i fælleskab med Morfar og hans hustru. Personligt elsker jeg Nintendo, og den her kan både bruges som en klassisk spillemaskine til fjernsynet, men kan med et snuptag laves om til en transportabel gameboy lignende sag. Vi har allerede dystet rigtig meget i både Mario Kart samt Super Mario herhjemme – så det er altså skæg for hele familien.
 • Bogserie “Skolen med magiske dyr” *
  • Serien er blevet beskrevet som en mellemting mellem Harry Potter og Det Gyldne Kompas, og den er forholdsvis let at læse. Sætningerne er ret korte, ordene er ikke alt for svære og der er fine illustrationer. De er måske lige i den lidt for lette afdeling for min søn, som kan læse 3 Harry Potter bøger på under en uge – men jeg tror til gengæld at handlingen er lige i øjet.
 • Green screen
  • I skolen har de gennem en længere periode kørt et projekt med at lave film, som min søn har været overordentlig begejstret for – og vi har som forældre nydt at se de kreative kreationer, der er kommet ud af de forskellige forløb 😀 I den forbindelse har de brugt en green screen til at sætte andre baggrunde ind i filmene via en computer – du ved, ligesom de fx også gør med vejrudsigten – og sådan en har han ønsket sig. Det er i virkeligheden bare et klæde i en helt bestemt grøn nuance – og de kan så fås i et hav af forskellige udgaver med fx et medfølgende stativ – eller bare en helt enkelt version, som man selv skal hænge op.
 • Skoletaske – Herschel Little America*
  • Min søn er efterhånden blevet så stor, at han ikke længere vil have en traditionel skoletaske men i stedet foretrækker en almindelige rygsæk. Jeg har argumenteret nok så meget for, at en almindelig skoletaske har mere plads, er mere ergonomisk osv. – men lige lidt hjælper det 😀 Han har forelsket sig i tasken fra Herschel* – og det kan jeg ærlig talt godt forstå! Den findes i både medium og stor størrelse, og han har prøvet dem begge – men det var klart den store, der passede bedst i størrelsen.
 • Trampolin
  • Vi er så heldige at være begavet med verdens sødeste naboer. Og vi er oven i købet så heldige, at de har en trampolin, som vores børn må benytte så meget de lyster. Derfor har vi heller ikke ment, at vi selv havde behov for en trampolin, men vi har måtte erkende, at det altså ikke helt er det samme som selv at have én i baghaven. Især min søn elsker at hoppe på trampolin, og det er en god adspredelse fra tiden foran skærmen med Fortnite, så han ønsker sig brændende sin egen trampolin – jeg ønsker så til gengæld at det bliver en type som denne fra North (reklamesamarbejde), så den ikke fylder alt for meget i min have 😀
 • Gamer Headset*
  • Han vil gerne have et “prof”gamer headset til sin computer, og det han har er åbenbart ikke helt “prof” nok, så han klager over, at han ligner en “noob” 😀 –
 • Guinness Rekordbog 2019*
  • Min søn elsker finurlige facts, og derfor er det en oplagt gave til ham. Jeg troede egentlig, at det primært var en bog til voksne, men den er fyldt med sjove billeder og illustrationer, og der er fx rekorder om Minecraft osv.
 • Wildcard til Tivoli
  • Her i familien ELSKER vi Tivoli, og vi har faktisk flere gange ønsket os årskort i julegave. Hvis man har et Wildcard, giver det ikke bare gratis entré – så får man også et turpas hver eneste gang, man besøger Tivoli – og dét gør unægteligt besøgene en del sjovere.
 • Sebastian Klein – de 100 mest gådefulde dyr*
  • Jeg tror efterhånden nærmest, han ejer alle bøgerne i Sebastian Kleins fantastiske serie. De bøger er GULD værd, og hvis I ikke allerede har stiftet bekendtskab med dem, så kan de varmt anbefales. Det sidste skud på stammen omhandler alle de der dyr, som vi ikke er heeeelt sikre på, der findes i virkelighenden – som fx enhjørninger eller den afskyelige snemand.
 • Overwatch
  • Overwatch er et spil i stil med Fortnite, som han længe har ønsket sig, men som vi har sagt nej til grundet hans alder. Jeg har imidlertid læst op på det, og jeg tror, jeg er klar til at give ham lov, mod at jeg til gengæld sidder sammen med ham i starten, når han spiller det.
 • Bordtennisbord
  • I miniklubben har de vilde bordtennisturneringer, og min søn ønsker sig derfor brændende et bordtennisbord, så han kan dyste mod farmand herhjemme. Man kan få dem i flere forskellige størrelser, og i vores store legeværelser, er der perfekt plads til en mellemmodel.
 • Lang opladerledning*
  • Alle ved hvor irriterende det er, når man er tvunget til at sidde klods op og ned af en stikkontakt, hvis man skal bruge sin telefon, mens den lader op. Den her ledning* er genial, fordi den ekstra lang, og derudover er den i høj kvalitet, så den ikke konstant skal skiftes ud.
del artiklen på FacebookDel på Facebook

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *