Et lille livstegn – stadigt med baby indenbords


Ja jeg er her altså endnu – med baby indenbords, men det er bare meget begrænset med overskud og energi, og deraf også tavsheden på bloggen.
Jeg har aldrig før været gravid SÅ længe, som jeg er nu – begge mine ældste børn var allerede født på nuværende tidspunkt, og jeg må ærligt indrømme, at jeg er ved at være en anelse frustreret over, at jeg ikke har født endnu.

Fysisk har jeg det faktisk – og heldigvis – rigtig godt. Maven er sunket så meget, at den ikke rigtigt generer, mit bækken holder sig i ro – så udover de der 2-3 timer hver nat, hvor jeg slet ikke kan sove – og de to gange hver dag hvor jeg til gengæld er nødt til at sove lur, så har jeg det ganske glimrende.

Rent mentalt er det til gengæld en helt anden sag. Jeg er utålmodig, jeg har en utrolig kort lunte og sorgen over min bror ligger og ulmer lige under overfladen, selvom jeg virkelig forsøger at holde fokus på den kommende familieforøgelse. Det er dog ikke noget, man helt selv kan kontrollere, og selvsagt fylder det andet desværre rigtig meget hos mig.

I dag besøgte jeg en utrolig dejlig dame, som både er jordemoder og akupunktør, som jeg har fået anbefalet fra rigtig mange sider. Helle Ella hedder hun – fra klinik Amoxa – i håbet om at hun kunne kickstarte min fødsel. Hun tog sig først en lang snak med mig og fortalte hurtigt, at det helt sikkert er alle følelserne omkring min bror, der har sat fødselsprocessen helt i stå, Som hun sagde, så vil et dyr på flugt heller aldrig pludselig gå i fødsel – og min krop og mit sind slapper slet ikke af lige nu.

Hun gav mig dog en ordentlig omgang med nålene og kunne konstatere, at jeg allerede er 3 fingre åben og særdeles blød og fødeklar – men indtil videre har det dog desværre ikke resulteret i noget som helst.

Til gengæld fik min søn en “omsorgsdag” hvor ham og jeg bare skulle hygge og nyde den sidste tid før en baby gør sin entre i familien. Vi var på café med kage ad libitum, varm kakao, Anders And blade fra min barndom – bare ham og mig ♥
Vi havde den dejligste dag, og hvor jeg dog nød at have hans udelte opmærksomhed en hel dag. Det sker alt for sjældent efterhånden, nu hvor vennerne og Fortnite efterhånden er benhårde konkurrenter 😀
Tænk sig, at jeg har en dreng, der om en måned fylder 10 år – og som allerede har udviklet sig til den mest empatiske, kærlige, sjove og klogeste dreng – det gør mig så stolt at se den retning, han udvikler sig i.

Jeg har en aftale med Helle Ella om en hindeløsning enten tirsdag eller onsdag, hvis der ikke inden da er kommet skub i sagerne – så nu går jeg altså all in på projekt fødsel 😀

Er der mon nogle af jer, der har erfaringer – gode såvel som dårlige – med hindeløsning?

 

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

 • Hej Lisbeth
  Årh, jeg ved alt om den der ventetid, og især omkring julen. Der er lige nogle andre begivenheder i december som man (måske) gerne vil udenom, om ikke andet så går ens omgivelser utrolig meget op i det. Måske det også er tilfældet for dig?
  Jeg havde termin med min søn d. 24. december for 4 år siden. Jeg synes det var helt cool hvis han kom juleaften, det ville da være den perfekte julegave! Jeg gik dog over tid og d. 30/12 fik jeg en hindeløsning hos min jordemor. Hun fortalte at den ville virke inden for ca. 24 timer, HVIS den havde en effekt.
  Den dag gik vi en lang tur, da jeg tænkte, at vi måtte hjælpe det hele lidt på vej. Om aftenen gik vi tidligt i seng, og kl. 5 vågnede jeg med den første ve. Klokken 14.26 d. 31/12 kom vores nytårsraket til verden 🙂

  Held og lykke med den forestående fødsel! Han kommer lige når han er parat, hindeløsning eller ej 😉

 • Jeg har gode erfaringer!
  Med vores lillebror gik jeg over termin og var meget utålmodig. Storebror kom fire dage før tid.
  Da jeg var tre dage over termin med lillebror var jeg hos jordemoderen.
  Jeg var allerede 4-5 cm åben (uden at have mærket det mindste). Jeg fik akupunktur og hindeløsning samt besked om at den her fødsel nok ville gå hurtigt, når det først gik i gang.
  Der skete ikke meget i løbet af dagen. Vi tog i IKEA for at få tiden til at gå 😉
  Dagen og aftenen gik – stadig ingen tegn på fødsel.
  Kl. 3.20 følte jeg et “blop” i maven, og det var vandet der var gået. Herefter kom veerne og de kom hurtigt.
  Kl. 4.25 kom lillebror til verden – og det var tæt på at ske i bilen på vej til Storkereden, Roskilde 😉

 • Jeg prøvede det ved mit tredje barn – og hun var ude inden der var gået 24 timer så thumps up herfra. Jeg var gået 11 dage over tid og desperat😖 Så jeg synes da det er et forsøg værd. Det værste er vel, at der ikke sker en fis og så må man væbne sig, igen, med tålmodighed💓

 • Jeg gik 4 dage over med første barn, og 10 dage over med nr. 2. Jeg fik hindeløsning som en sidste mulighed inden igangsættelse, og jeg fødte samme nat. Det er jo ikke til at vide om det var derfor jeg gik i fødsel, men jeg havde en god oplevelse. Altså, det var jo ikke særlig behageligt at få lavet hindeløsning, men hvis det var det der gjorde udslaget, var jeg meget tilfreds med at undgå igangsættelse.

 • Jeg fik hindeløsning søndag, vandet gik mandag morgen – at jeg så først fødte natten til onsdag ved AKS, fordi han stod så skævt og aldrig var kommet ud dernede er en anden historie.. Skulle jeg føde igen, ville jeg til enhver tid vælge hindeløsning igen, hvis det blev foreslået 🙂 Og mega meget held og lykke med den forestående fødsel, glææææder mig til at se lillebror 🙂

 • Jeg har haft helt samme forløb med nr tre som dig. Begge mine piger er blevet født hhv. 4 og 10 dage før termin, mens fødslen af min søn gik igang kl.23.30 på terminsdatoen og resulterede i en fødsel små 5 timer senere. Og man bliver utålmodig!! Jeg nåede også både akupunktur og hindeløsning inden det gik igang, og det er jo svært at sige om det var det der satte skub i det hele…. Hindeløsningen synes jeg ikke var slemt, men det var da ikke det mest behagelige jeg har prøvet.

  Jeg tror det er helt rigtigt, at du mentalt har meget at tumle med pt, og det betyder nok noget for om øverste etage er klar til det lille nye liv. Jeg har ikke er råd til dette, da jeg ikke selv har været der, men jeg kan kun sige, at jeg føler med dig, og håber du har god mennesker omkring dig, så du også lander ordentligt, når baby først er her.

  Min svigermor fødte min mand ca. et år efter hende mor døde alt for tideligt, og hun har altid kaldt ham sin trøste-baby, så jeg håber på samme måde, at duften af baby kan hjælpe dig igennem og ikke trækker dig ned.

  Pas på dig selv – det er ok ikke at være ok. Læn dig op af dem du har omkring dig, og kram dem du elsekr ekstra hårdt.
  Det bliver aldrig det samme som før, men du skal nok blive ok igen.

 • Åh, hvor jeg ved, hvordan det er at vente utålmodigt på baby og at blive mere for mere gravid for hvert barn, man venter!
  Hindeløsning satte gang i fødslen af mit andet barn. Jeg fik løsnet hinder om morgenen (av for noget-meget-grimt). Veerne var meget uregelmæssige i starten, men jeg endte med at føde samme aften alligevel. Men så vidt jeg ved siger al erfaring, at hindeløsning udelukkende kan sætte gang i noget, hvis man i forvejen er meget tæt på fødsel. Det samme gælder sex og alle de andre mere eller mindre gode råd i forhold til at sætte gang i fødsler. Baby kommer, når baby synes, at baby er klar <3

  Jeg kan sørme godt forstå, at sorgen over din bror fylder så meget – jeg kunne forestille mig, at det måske er ved at synke lidt dybere ind, når I nu er igennem den første hektiske fase med alle de beslutninger, der skulle tages. Får du hjælp til at håndtere sorgen?

  Jeg håber, at du får en skøn hjemmefødsel – jeg fødte også min nr. 3 hjemme, og det var en fantastisk oplevelse! Har du en fast JM tilknyttet?

  Tanker og vestøv til dig

 • Jeg er gået 14 dage over med begge mine. Nr 1 blev jeg sat igang (ikke succes da det endte i vestorm på stuegulvet)Nr 2 fik jeg hindeløsning. Den første gav ikke en fis, så prøvede de igen kl 11 om formiddagen og det virkede. Kl 21 om aftenen kunne vi stille og roligt køre mod hospitalet og 11.35 var han ude. Bedste fødsel ever – ydermere med min barndomsvenindes mor som JM. Jeg er nu gravid med nr 3 og er mentalt forberedt på at gå de 14 dage over (det gør jeg åbenbart bare) og omend man er frustreret og spændt på at møde vidunderet tænker jeg at det er fordi de lige har brug for lidt xtra tid. Er frisk på en hindeløsning når tid er og så lade slaget gå sin gang. Jeg gik hos en jm på isis klinikken frb og hun var fabelagtig med massage, nåle til at lindre og afslappe. Så nyd den xtra tid selvom det er svært- baby skal nok lave en grand entre når den er klar.

 • Hindeløsning er super godt.
  Begge mine er født inden for ca 1 døgn efter hindeløsning.
  Hvad man ellers selv kan gøre ved jeg ikke rigtigt. Lange gå ture, op og ned af trapper.
  Faktisk fik jeg at vide med min sidste graviditet at sex var forbudt fordi jeg ikke skulle gå i fødselsdag alt for tidligt.
  Jeg var 3 cm åben, min livmoderhals var væk og jeg var klart il fødselsdag allerede i uge 34.
  Så måske sex kan gøre en forskel 👍
  Selv det ikke altid er hvad man kan føle for med kæmpemave 😂

 • Hej du.

  Er du noget til 40+0? Jeg ville vente! Lad naturen gå sin gang. Dit krop føder når den er klar til det, og det ville jeg have respekt for. Selvfølgelig ville jeg lytte til lægerne hvis du går for langt over tid, men så vidt jeg husker, så er du da ikke noget til 41+det løse endnu…? Så jeg ville altså forsøge at pakke utålmodigheden væk. Nyd den sidste tid som familie på fire, og vid, at spiloppen, han kommer når han er klar. Du har jo gode fødsler i bagagen, så din krop kan sagtens finde ud af det. Kram til dig, og krydsede fingre for, at fødslen snart går i gang. Kan sagtens forstå utålmodigheden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *