Julemagi og magiske minder i Tivoli

Reklame – i samarbejde med Tivoli

Den sidste halvanden uge har bestemt ikke været let for hverken mig eller resten af familien. Den har været fyldt med tunge tanker, masser af gråd, svære beslutninger og mange lange snakke om ting som hverken vi voksne – men især ikke børn på 7 og 9 år burde beskæftige sig med.
I fredags blev der sat et rent fysisk punktum i form af begravelsen. Det var en god dag, og især børnene følte at det var en god afslutning på forløbet, hvor alle følelserne kulminerede og fik frit løb.
Lørdagen bød til gengæld på et helt andet program, og det var faktisk særdeles tiltrængt for os alle 4. Vi havde brug for at tænke på noget helt andet. Brug for at hygge os, grine og føle at det var ok at være glad, selvom sorgen selvfølgelig ikke har sluppet sit tag i os.

Vi havde for længe siden planlagt en dag i Tivoli, hvor vi skulle nyde den magiske julestemning, prøve alle forlystelserne og ind for at se Nøddeknækkeren, og hold nu op hvor har vi alle 4 glædet os! Derfor blev min mand og jeg også hurtigt enige om at holde fast i planerne, selvom det var så stor en kontrast i forhold til den forløbne uge.

Det er en helt fast tradition for os at besøge Tivoli ved juletid, og jeg tror faktisk ikke, at vi har misset ét eneste år i den tid, vi har haft børn. Det er på linje med adventskransen, juleanden, småkageproduktionen og de utallige krydser i legetøjskataloget noget, der simpelthen hører sig julen til i vores familie. Nogle år har vi været alene derinde, sidste år inviterede vi verdens bedste naboer med og andre gange har det været med Moster Lone, Farmor eller Mormor. Og det er så hyggeligt at kunne dele den juletradition med dem vi holder af ♥

Normalt plejer vi først at besøge Tivoli, når vi er noget tættere på julen, mens vi i år har kickstartet julehyggen derinde – og jeg tør næsten love, at der er julegaranti, hvis I besøger Tivoli, når det er pyntet op til jul.
I år er der masser af julesne – godt nok den kunstige af slagsen indtil videre, men det har altså stort set samme hyggelige effekt på os i hvert fald 😀 Faktisk talte min mand og jeg om, at vi faktisk synes, det i år er den smukkeste udsmykning af alle de år, vi har været i Tivoli – der er hygge, nostalgi og klassisk jul for alle pengene – og det elsker jeg!

Vi har en helt fast tradition med, at vi skal have deres Tivoli Flæskestegssandwich, når vi er derinde til jul. Den er fuldstændig uovertruffen og den i sig selv er næsten et besøg i Tivoli værd 😀 – i år har de indrettet spiseafdelingen som en togvogn, hvor der kører en film i alle togruderne, så det ser ud som om man kører gennem et snedækket landskab. Børnene elskede det, og sad lystigt og fulgte med, når toget standsede på en perron en gang i mellem 😀

Vi ankom til Tivoli ved 15-tiden lørdag – og der var der altså ret mange mennesker. Man kunne sagtens gå rundt inde i Tivoli, men der var lang kø til forlystelserne.
Kl 17 skulle vi ind for at se Nøddeknækkeren (mere om den om lidt!), og da vi så kom ud ved 19-tiden var der stort set ingen menneskesker tilbage, hvilket var helt helt perfekt.
Vi havde taget masser af varmt tøj på, så vi ikke ville komme til at fryse om aftenen – det skulle i hvert fald ikke være dét, der skulle tvinge os hjem! 😀 Vi havde nemlig hele banden fået

– som udover de almindelige turpas fordele (dvs. prøv alle forlystelserne så mange gange, som du overhovedet orker), også giver dig mulighed for at få alle billederne fra forlystelserne gratis på din mobil, mulighed for at prøve Dæmonen med virtual reality og ikke mindst et spin på Hyggehjulet, hvor man kan vinde gigantiske chokoladepræmier.

Så det siger sig selv, at vi havde sat næsen op efter at udnytte muligheden fuldt ud. Som højgravid var det ganske vist ikke så mange forlystelser, jeg havde adgang til, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det alligevel begrænset, hvad jeg tør at prøve 😀
Vi har dog hver vores favoritter, og fordi der stort set ingen kø var om aftenen, så kunne man nærmest prøve tingene 3-4 gange i træk helt uden at skulle stå i kø – og det var altså noget, der vakte jubel hos hele familien.

Nøddeknækkeren havde vi alle glædet os enormt meget til at se. I år kører den jo som Disneyfilm i biografen – men den er ikke på dansk, og den er vist forøvrigt også lige en tand for uhyggelig for børnene. Men de har set forfilm til den, og derfor havde vi også længe inden denne opgave talt meget om Nøddeknækkeren, og hvad den mon overhovedet handler om.

Forestillingen i Tivoli er en smuk ballet med “live musik” som børnene udtrykte det 😀 af Tivolis dygtige orkester. Kostumerne og udsmykningen er designet af selveste Dronning Margrethe – og hold nu op altså, hvor var det en fuldstændig magisk oplevelse.
Det handler om pigen Clara, der juleaften falder i søvn foran juletræet, og i drømmene besøger hun sammen med sin Nøddeknækker verdens fineste drømmeland; Tivoli, hvor hun møder alle de højt elskede figurer Pjerrort, Harlekin og Columbine.

Mine børn er snart 10 og 7,5 år, og de elskede begge forestillingen, men min datter som er yngst havde lige lovlig svært ved at sidde stille til sidst i forestillingen, som varer to timer inkl. pause.
Jeg tænker dog, at det var en fin alder, og at hun egentlig ikke var for ung – men til gengæld tror jeg heller ikke, at man skal være ret meget yngre, hvis man skal ind for at se den.
Den kører hver onsdag til søndag frem til den 23. december, så der er rig mulighed for at se den – du kan læse mere samt bestille billetter lige her.

Traditionen tro sluttede vi vores besøg i Tivoli af med Churros – de der lækre fristurestegte spanskrør med kanelsukker, og her må jeg ærligt indrømme, at jeg trak gravidkortet og spiste størstedelen af portionen, mens de andre var oppe at prøve forlystelser 😀
Jeg ELSKER dem, og selvom de vist faktisk kan købes hele året derinde, så synes jeg på en eller anden måde, at de hører julen til – så det er kun til vores julebesøg, at jeg køber dem.

Kl 22.30 slentrede vi ud af Tivoli med store smil på læben, julelys i øjnene og en masse oplevelser rigere. Det var på alle måder en fuldstændig fantastisk dag, hvor vi formåede at tjekke ud af hverdagens pt barske realiteter og i stedet lod os omslutte af julestemning, familiehygge og gode oplevelser. Det er nemlig lige præcist det, Tivoli kan gang på gang – levere magi og gode oplevelser til hele familien ♥

del artiklen på FacebookDel på Facebook

Kommentarer

  • Jeg ville så gerne se Nøddeknækkeren med min datter på 5,5 år. Hun kan godt sidde stille i den tid, men jeg er i tvivl om den er for uhyggelig til hende

    • Udgaven i Tivoli er slet ikke uhyggelig – som i overhovedet ikke.
      Jeg kan godt se, at den nye Disneyfilm ser virkelig uhyggelig ud – men her er det altså slet ikke tilfældet. Den handler om Tivoli, om magi, om barnlig glæde og julehygge, så hvis hun kan sidde stille, og hvis du tror at hun vil kunne lide en balletforestilling, så skal du helt sikkert gøre det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *